top of page

MO muziejuje veiks bistro: ką valgys MOdernistai? (papildyta)

Jau šį ketvirtadienį MO muziejus atvers duris lankytojams, atidarymas vyks net keturias dienas. Pristatomas kaip gero laisvalaikio vieta, naujasis muziejus siūlys ne tik užsukti į parodas, kino seansus, edukacines veiklas ir kitus renginius, bet ir užkąsti. Čia taip pat bus galima pavalgyti. VMGonline.lt pasidomėjo plačiau.

„MO bistro“ koncepcija buvo pradėta kurti prieš metus – būtent tada dabartinis bistro vadovas Linas Garunkštis pradėjo kalbėtis su muziejumi dėl bendradarbiavimo. Jis vadovauja restoranui „Steakhouse Hazienda“.

Bistro interjerą puošia skaitmeniniu būdu atkurtas A. Steponavičiaus ir B. Žilytės sieninės tapybos darbo fragmentas.


Naujojo bistro logotipas


Anot pašnekovo, 50 vietų bistro žengia koja kojon su muziejumi. Parinktas interjeras yra modernus, jo akcentas – skaitmeniniu būdu atkurtas freskos fragmentas. Beveik 50 metrų ilgio Algirdo Steponavičiaus ir Birutės Žilytės freska 2015 m. buvo paskelbta valstybės saugomu kultūros paveldo objektu. Vyresniems svečiams nedidelis šios freskos fragmentas kai ką primins – legendinės, jau nebeveikiančios Vilniaus kavinės „Nykštukas“ interjerą, kurį sukūrė menininkų pora.

„Draugiškos kainos ir pamėgti įvairių pasaulio šalių patiekalai pateikiami kitaip. Tai klasikinių ir naujų skonių pusiausvyra“, – „restoraną be staltiesių“ apibūdino vadovas.

Paklaustas, kokie šios vietos privalumai, L. Garunkštis atskleidė, kad tiek darbo dienomis, tiek savaitgaliais „MO bistro“ bus galima papusryčiauti, perpiet svečiams bus siūlomi verslo pietūs, iki 22 val. čia galima užsukti vakarienės. Naujoji vieta, kurios virtuvei vadovauja šefė Rima Remeikienė, draugiška vegetarams, žaliavalgiams ir šeimoms su vaikais.

„Meniu karaliauja europietiška virtuvė, paskaninta pamėgtais Azijos virtuvės elementais. Be užkandžių, įvairių sriubų, žuvies ir mėsos patiekalų bus gausus pasirinkimas šviežios itališkos pastos iš kietagrūdžių kviečių miltų, vegetariškų patiekalų ir abejingais nepaliekančių žaliavalgiškų desertų“, – meniu patikslino jis.

Užkandžiai, salotos ir sriubos kainuos 4–8 Eur, šviežiai paruoštų makaronų patiekalai – 6 Eur, karštieji patiekalai – 8–15 Eur, desertai 1–5 Eur.

Meniu

Pusryčiai

Kruasanas 1 Eur

Avižų košė 2 Eur

Suvožtinis su kumpiu ir sūriu 3 Eur

Granola (su natūraliu jogurtu, su medumi, keptomis avižomis, cinamonu, vaisiais) 3 Eur

Belgiški vafliai 4 Eur

Užkandžiai

Šiltos šakniavaisių salotos su kalendrų puta 6,50 Eur

Balandų sėklos su morkomis ir salotomis „Radicchio“ 4,50 Eur

Burata su svieste keptomis cikorijomis ir raudonajame vyne virtomis figomis 7,50 Eur

Keptas kamemberas su čiobreliais ir lazdynų riešutais 6,50 Eur

Užtepėlės su daržovių lazdelėmis ir šilta tortilija 7 Eur

Daržovių suktinukai su aštriu ir sojos padažais 5 Eur

Gruzdintos bulvytės 2 Eur

Sriubos

Trinta perlinių kruopų sriuba su antiena 5,50 Eur

Aštri tailandietiška sriuba 6 Eur

Miso sriuba 4,50 Eur

Pastos

Fiorellini su voveraitėmis ir vytinto kumpio traškučiais 6 Eur

Pappardelle Ricce su ciberžolėmis ir keptais kalmarais 6 Eur

Strozzapreti su keptais pomidorais ir raudonėliais 6 Eur

Ravioli su kapota vištiena ir naminiu sultiniu 6 Eur

Pagrindiniai patiekalai

Baklažanai isu keptu panyru, pomidorais ir mielių dribsniais „Engevita“ 8 Eur

Lašiša, kepta apelsinų, ciberžolių ir imbierų padaže, su trintais kalafiorais 11,50 Eur

Oto filė su daržovių salsa ir juodaisiais lęšiais 14,50 Eur

Vištienos petukai su kaimiškai keptomis bulvėmis ir džiovintais svogūnais 8,50 Eur

Antienos confit su gruzdintais batatais ir portveino padažu 13,50 Eur

Veršienos žandas su virtomis bulvėmis, balzamiko acte marinuotais svogūnėliais ir kardamonu 15 Eur

Desertai

MO keksas su apelsinų sultimis 3,50 Eur

Naminiai ledai 3 Eur

Šokoladinis šokoladinis 4 Eur

Rikotos tortas 4 Eur

Žaliavalgiški desertai 4-5 Eur

Adresas: Pylimo g. 17, Vilnius

Darbo laikas: I–VII 8:00–22:00

Naujausi įrašai

bottom of page