- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
- Žmonės
- Kelionės
- Skanios vietos
- 99 skaniausios vietos Baltijos šalyse
- Vilniaus gastronomijos savaitė
- Receptai
naujienosMindaugas Rainys: „Atsisakęs mėsos nieko nepraradau, net švenčių stalas nenukentėjo.“
Auksė Podolskytė, 2017-12-29, 7:50
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Laba diena,
Susidomėjau pabandyti iš avinžirnių skysčio išplakti morengus, tačiau plakdama ilgai nepastebėjau, kad būtų standi masė. Po to sudėjau cukraus pudrą ir pasidarė skysta masė. Ką ne taip darau? Kaip viską tiksliai padaryt?:)
A:Sveiki, išties aquafabos morengus reikia prijaukinti. Pirmiausia, nuoviras turi būti be jokių kitų priedų – cukraus, acto, etc., tad jei naudojate pirktinį – būtinai žiūrėkite sudėtį. Nuoviras taip turi būti šiek tiek tąsus – jo konsistencija turėtų būti panaši į kiaušinio baltymą. Tad sutirštinimui nuovirą galima kiek pavirti. Nuoviras turi būti labai gerai atšaldytas. Ir – bandyti-bandyti-bandyti.
-
K:
Laba diena,
A:
Patarkite, kada kepiniuose reikia naudoti kepinių margariną, o kada visgi rinktis sviestą? Ar visuose kepiniuose galima naudoti specialių kepinių margariną vietoj sviesto? Mačiau netgi yra kepinių margarino su sviestu.Sveiki, esminis skirtumas – jūsų skonis, poreikiai, galimybės, alergijų buvimas, etc. Kepiniai gausis ir su sviestu ir su margarinu.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.TOP 5 NAUJIENOS
- 2018 04 24, 15:00 Paprastas triukas, kurį privalo žinoti visi avokadų ir gvakamolės skanautojai
- 2018 04 20, 13:00 Sužinokite, kas pateko į skaniausių vietų Baltijos šalyse gidą (sąrašas)
- 2018 04 19, 7:50 Išskirtinis interviu su naujuoju restorano „Dublis“ šefu (tik VMG)
- 2018 04 20, 7:50 Giedrius Masalskis: kodėl jis retai eina į restoranus, o užsukęs į maisto prekių parduotuvę nori verkti
- 2018 04 18, 7:50 Kebabų rinkos laukia dideli pokyčiai – Mantas Katleris imasi kebabų verslo! (papildyta)
TOP 5 RECEPTAI
Populiarus TV laidų vedėjas Mindaugas Rainys pasakoja apie vegetariškus atradimus ir gebėjimą ant švenčių stalo patiekti gardžių alternatyvų mėsai.
Kavos ar arbatos?
Esu kavos mėgėjas. Dažniausiai ją ruošiu pats. Nuo nuotaikos priklauso, ar įsidėsiu vieną ar du šaukštelius. Vis dar bandau priprasti prie arbatos. Uogų arbatos vakarais galiu išgerti.
Kokią kavą renkiesi?
Geriu juodą arba espresso. Anksčiau mėgdavau kavą su pienu, tačiau supratau, kad nuo tokios kavos dėl riebumo pojūčio dar ir pavalgau, todėl atsisakiau.
Esi vegetaras…
Taip, bet su tam tikromis nuodėmėmis. Nesu veganas. Pagrindinis dalykas, kurio laikausi – nevalgau mėsos. Pieno produktus kartais vartoju, tačiau per metus būna periodų, kai keliems mėnesiams jų atsisakau. Tai susiję su vidiniu pojūčiu. Tiesiog geriau jaučiuosi nevalgydamas mėsos, kartais – varškės ar saldumynų iš pieno.
O kokie tavo santykiai su žuvimi?
Kaip ir visiems tikintiesiems, ketvirtadienis man yra žuvies diena (juokiasi). Esu pastebėjęs, kad nebemėgstu baltos žuvies. Neturėjau jokių traumų, tačiau nemėgstu jos skonio. O tuną ar lašišą kartais valgau.
Kaip šiemet atrodė tavo Kalėdų stalas?
Pirmais metais, kai atsisakiau mėsos, ir ant stalo tradiciškai buvo patiektas kalakutas, daug mąsčiau, ar sugebėsiu atsilaikyti jo neparagavęs. Tačiau ilgą laiką nevalgant mėsos, paskui jos visiškai nebesinori. Prabėgus trims metams supratau, kad meniu be gyvulinės kilmės ir pieno produktų yra be galo platus. Salotos gali būti maistas, jeigu sugebi jas tinkamai paruošti. Daugelyje patiekalų figūruoja avinžirniai.
Ar turi mėgstamiausią saldumyną?
Man saldumynas yra bendra sąvoka viskam, kas saldu. Yra saldumynų, kuriuos mėgstu šiek tiek labiau nei kitus, tačiau iš esmės galiu valgyti bet kokį saldumyną, jei jis nėra su anyžiumi. Stengiuosi valgyti sveikiau, tad mano mityboje atsiranda kitokie saldėsiai – be pridėtinio cukraus, be miltų, pagaminti avokado pagrindu, su klevų sirupu, vaisiais. Saldumynų nesumažėjo, tiesiog jie tapo lengvesni.
Ar būdamas vegetaru valgai greitą maistą?
Greitas maistas vis dar yra vienas skaniausių, bet jau kurį laiką jo neragauju. Picą dar valgau. Įdomus dalykas, kad tapęs vegetaru iš pradžių ieškai pakaitalų – mėsainį su mėsa kompensuoji mėsainiu su žuvimi ar sūriu. Tikiesi, kad tokiu būdu padengsi mėsos stygių. Tačiau taip nėra. Save tik apgaudinėji. Pavyzdžiui, falafeliai, jeigu jie gaminti lėtai, yra kur kas skanesni nei greito maisto restorane. Tad man greito maisto restoranai yra tiesiog išnykę. Tai galėtų būti viena iš priežasčių, kodėl verta atsisakyti mėsos. Užsukęs į „Circle K“ tiesiog pasiimu juodos kavos, o į sumuštinius ir dešrainius nežiūriu. Sutinku, kad iš kur nors grįžtant naktį, tai, ko gero, yra vienas geriausių variantų, kokį gali rasti. Tačiau šis maistas tikrai nėra naudingas tavo kūnui.
Ar netapai vegetaru aktyvistu, siekiančiu atvesti kitus į doros kelią?
Ne. Į klausimus, kodėl nukrito svoris, atskydavau, kad taip apsitiko atsisakius mėsos ir greito maisto. Niekada nebuvas tas, kuris moko kitus. Kepama mėsa man vis dar kvepia, ir kartais aš jos užsinoriu.
Pastebėjau, kad kitoje barikadų pusėje yra kritikuojančių tuos, kurie nevalgo mėsos. Matyt, jie buvo susidūrę su priešprieša iš veganų ar vegetarų pusės, todėl jų ir nemėgsta. Aš esu absoliučiai tolerantiškas abiem pusėms.
Daugiau interviu su Mindaugu Rainiu rasite ČIA
IŠBANDYKITE:
Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /mindaugas-rainys-atsisakes-mesos-nieko-nepraradau-net-svenciu-stalas-nenukentejo/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 46009 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_IF_MODIFIED_SINCE] => Sat, 20 Jan 2018 04:54:29 GMT [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/) [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => x-gzip, gzip, deflate [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 54.224.44.168 [HTTP_X_REAL_IP] => 54.224.44.168 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1524618109.2236 [REQUEST_TIME] => 1524618109 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
SOUNDCLOUD
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2015 - Receptai
KOMENTARAI: