naujienos Naujienos

Metas kepti tortą – rytoj Kauno gimtadienis!

VMGonline.lt, 2018-05-19, 11:00


Šį savaitgalį Lietuvoje vyksta ne tik Muziejų naktis ar Gatvės muzikos diena. Taip pat bus minimas Kauno miesto gimtadienis. VMGonline.lt sako „Su gimtadieniu!“ ir siunčia tortą, kurį kiekvienas sveikintojas gali pasiruošti iš anksto.

Kokosai ir mangai – klasikinis derinys, dažnai naudojamas kokteiliuose ir desertuose. Klasika pasikliauti yra sveika. Spalvų švelnumas irgi duoda savų privalumų. Kadangi šiame torte lakštai nesukami į vyniotinį, tad biskvitas yra trapesnis. Skanaus!

Tropinis tortas (8–10 asm.)

Biskvitui:

6 kiaušinių

120 g cukraus

80 g miltų

60 g kokosų drožlių

1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių

 

Kremui:

400 g maskarponės

150 ml grietinėlės

40 g persijoto miltelinio cukraus

50 ml kokosų likerio

 

150 ml mangų tyrės

Kokosų drožlių (pabarstyti)

Šviežio mango, saldainių „Rafaello“, mėtų lapelių, didelių kokosų drožlių (papuošti)

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Išklokite kepimo popieriumi 2 skardas (30×40 cm).
  2. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus plakite iki putų, pamažu suberkite cukrų. Į purią masę įmaišykite trynius, o po to – sumaišytas su miltais ir kepimo milteliais  kokosų drožles. Supilkite tešlą į skardas – sluoksnis turi būti apie 1 cm storio (turi išeiti 1 visa skarda ir ½ skardos) ir kepkite apie 15–20 min. Patikrinkite, ar iškepęs biskvitas, paspaudę jį pirštu – biskvitas neturi susmegti. Išimkite ir aušinkite taip, kaip nurodyta žingsnis po žingsnio instrukcijose – iki pjaustymo.
  3. Kremui suplakite maskarponę su grietinėle, suberkite miltelinį cukrų, supilkite likerį ir sumaišykite. Atidėkite kremo viršui ir šonams patepti.
  4. Biskvitą patepkite mangų tyre, ant viršaus uždėkite nestorą kremo sluoksnį – geriausia tai padaryti konditeriniu maišeliu, ir pabarstykite kokosų drožlėmis. Supjaustykite biskvitą į 6 dalis (10×20 cm), sudėkite vieną ant kito ir atšaldykite šaldytuve.
  5. Atšaldytą tortą apverskite ant šono taip, kad sluoksniai būtų vertikalūs, ir aptepkite kremu, apibarstykite kokosų drožlėmis ir puoškite pagal pageidavimą.

KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: