naujienos Naujienos

Naikiname likusius virtus kiaušinius: marinuoti kiaušiniai su apelsinais ir citrinžole

VMGonline.lt, 2018-04-03, 15:00


Praėjus Velykoms VMGonline.lt siūlo originalius receptus, kuriais galėtumėte sunaudoti likusius virtus kiaušinius. Paprastas ir praktiškas būdas prikelti juos naujam gyvenimui – pamarinuoti. Jau dalijomės dviem marinuotų putpelių kiaušinių receptais: su rūkyta ir aitriąja paprika bei „shiitake“ grybais. Šiandien siūlome gaiviausią versiją su citrinžole ir apelsinais. Išmėginkite!

Valerijos Stonytės nuotr
Valerijos Stonytės nuotr.

Jums reikės:

12 putpelių kiaušinių

Marinatui:

3 skiltelių česnako

5 riekelių apelsino

Saujelės mėtų

1 lazdelės citrinžolės

1 šaukšto pankolio sėklų

1 šaukšto kalendros sėklų

100 g baltojo vyno acto

100 g vandens

1 šaukšto medaus

  1. Kiaušinius išvirkite ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Lukštus patraiškykite, kad lengviau įsigertų marinatas.
  2. Visus ingredientus, skirtus marinatui, sudėkite į prikaistuvį ir užvirkite. Pavirkite 2–3 min., užpilkite kiaušinius ir padėkite šaltai marinuotis 48 val.

KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: