top of page

Grilio metas: marinatas, kuris ir žuviai, ir mėsai!

VMGonline.lt tęsia grilių sezono receptų seriją. Ją pradėjome nuo marinatų – bruknių ir adžikos, barbekiu su garstyčiomis ir avietėmis ir tahinio ir granatų. Lašišai, kiaulienai, vištienai, triušienai, šamui, karpiui marinuoti prireiks šakelės aitrios ir išskirtinio skonio žolelės peletrūno, dar vadinamu vaistiniu kiečiu. Be pastarojo marinatą ruošiame iš kalendrų sėklų ir citrinų gabalėlių.

Valerijos Stonytės nuotr.


Peletrūno, citrinų ir kalendrų marinatas

  • ½ citrinos

  • kelių skiltelių česnako

  • saujelės peletrūno

  • 4 šaukštelių kalendrų sėklų

  • 200 g aliejaus

  1. Citriną supjaustykite. Česnaką susmulkinkite. Visus ingredientus sumaišykite.

Naujausi įrašai

bottom of page