naujienos Naujienos

Maisto matematika: geltona + oranžinė = pomidorų ir apelsinų uogienė (Receptas)

VMGonline.lt, 2018-08-08, 15:00


Kol už lango dar šviečia saulė, perkelti ją norisi ir į mūsų lėkštes. Taigi, trečiasis, pomidorų uogienių ciklą vainikuojantis, receptas – uogienė, akis džiuginanti vasariškai spinduliuojančiais geltonųjų pomidorų ir apelsinų atspalviais.

Prieš tai pasitelkdami VMG kulinarijos studijos vadovo Pauliaus Janušo kulinarinę vaizduotę pristatėme aitriąją pomidorų ir imbiero bei juodųjų „Kumato“ pomidorų uogienes. Gaminkite ir gardžiuokitės!

Anonsuojame – kitas receptų ciklas bus labai labai žalias. Laukite tęsinio!

Geltonųjų pomidorų ir apelsinų uogienė

2 kg geltonųjų pomidorų

0,5 kg apelsinų

1 stiklinės rudojo cukraus

1 puodelio kinrožės arbatos

3–5 gvazdikėlių

3 šaukštų ryžių acto

žiupsnelio druskos

  1. Pomidorus supjaustykite kubeliais. Nuo apelsinų nulupkite žievelę ir supjaustykite plonais šiaudeliais.
  2. Iš apelsinų minkštimo išimkite sėklas ir taip pat supjaustykite kubeliais.
  3. Sudėkite visus ingredientus į puodą ir virkite apie 1 val. ant žemos temperatūros arba kol uogienė sutirštės.

KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: