receptai Receptai

Madingi pusryčiai: pradėkite dieną su granola ir „Buddha Bowl“ pagal Alfą ir Agnę (receptai)

VMGonline.lt, Kerniaus Pauliukonio, Luko Griciaus nuotr., 2019-04-15, 7:50


Jei norite, kad diena būtų sėkminga, pasirūpinkite gardžiais pusryčiais. Šįkart siūlome pamiršti košes ar omletus ir išmėginti dvi greitai paruošiamas, sveikas ir maistingas idėjas pagal Alfą Ivanauską ir Agnę Jagelavičiūtę – granolą su džiovintais mangais bei „Buddha Bowl“ pusryčių dubenėlio derinį. Net jei šie pusryčių patiekalai jums nesukelia nuostabos ir esate išmėginę ne vieną variantą, neabejojame, kad pasisemsite naujų idėjų!

Alfo variacija traukia akį ryškiomis spalvomis ir, be abejonės, skoniu. Pusryčių dubenėlyje gardų paveikslą kuria maistingosios „čija“ sėklos, įvairiausios uogos bei vaisiai, truputis uogienės, granolos bei jogurto. Išmėginus šią idėją, dienos pradžia bus gaivi ir suteiks energijos!

Agnė siūlo pasigaminti granolos su džiovintais mangais: „Galima sugalvoti kokį nori mišinį, patiekti jį irgi galima kaip nori ir su kuo nori. Tai – patiekalas, kurį galima pasiruošti iš anksto, ir tai – didžiausias jo privalumas, nes ne visada yra laiko pusę dienos sukiotis virtuvėje. Todėl kartais gamindama kokį patiekalą pasiruošiu ir granolos mišinio, kurį sudedu į gražius stiklinius indus – ir atsargų turiu, ir namus papuošiu.“

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Luko Griciaus nuotr.

Alfo „Buddha Bowl“ pusryčių dubenėlis (1-2 asmenims)

Jums reikės:

1 šaukšto „čija“ (ispaninio šalavijo) sėklų

150 g natūralaus jogurto

50 g granolos su džiovintais mangais (Agnės receptas)

1 šaukšto aviečių tyrės arba uogienės

1 saujos raudonos spalvos uogų ir vaisių (braškių, raudonųjų serbentų, aviečių, granatų, kertuočio – vadinamojo drakono vaisiaus)

  1. „Čija“ sėklas užpilkite trupučiu vandens ir leiskite joms išbrinkite, kol paruošite kitus ingredientus.
  2. Didesnius vaisius ar uogas supjaustykite.
  3. Rutuliukams iš kertuočio išskobti naudokite specialų šaukštelį.
  4. Į gilesnį dubenėlį suberkite granolą.
  5. Užpilkite jogurtu.
  6. Sudėkite išbrinkusias „čija“ sėklas, krūvelėmis sudėliokite uogas ir užpilkite tyrės.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Luko Griciaus nuotr.

Granola su džiovintais mangais pagal Agnę (4 asmenims)

Jums reikės:

50 g migdolų

50 g lazdynų riešutų

200 g avižinių dribsnių

2 šaukštų skysto kokosų aliejaus

kelių šaukštų klevų sirupo arba medaus

½ šaukštelio vanilinio cukraus

50 g džiovintų mangų

  1. Riešutus vieną minutę apvirkite verdančiame vandenyje. Nusausinkite ir dalį riešutų nulupkite.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite avižas, riešutus ir vanilinį cukrų.
  3. Mažame dubenėlyje sumaišykite kokosų aliejų ir klevų sirupą arbą medų. Skystą mišinį kruopščiai įmaišykite į sausus ingredientus.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C. Kepimo popieriumi išklotoje formoje paskirstykite granolos masę. Kepkite apie 20–30 minučių. vis pamaišydami, kol avižos gražiai apskrus.
  5. Gerai atvėsinkite ir įmaišykite pjaustytus džiovintus mangus. Laikykite sandariame inde. Valgykite su natūraliu jogurtu.

Visą 100-uką gardžių Alfo ir Agnės receptų pusryčiams, pietums ir vakarienei rasite knygoje „Gal pavalgom?“.

 


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: