naujienos Naujienos

Madinga pieno ir ledų kokteilio alternatyva iš Indijos (receptas)

VMGonline.lt, VMGmaster.lt, 2018-11-19, 17:30


Kiekvienais metais yra paskelbiamos madingiausios tų metų virtuvės. 2018-aisiais ant bangos – Indijos, Korėjos ir Filipinų. Todėl nenustebkite, kad restoranų ir kavinių meniu šių šalių patiekalų ar jų įkvėptų skonių bus daugiau nei įprasta. Žemėlapyje pirštu bedžiame į Indiją. 

Indiška virtuvė šiais metais maišysis kaip reikiant: karių interpretacijos, ėriena, ruošta pagal indiškus receptus, keliaus į buritas, masala pica, vištienos tandoori kepsniai, įvairūs suktinukai, indiški dubenėliai, salotos, lęšiai, panyras (Paneer) ir auksinis pienas (Golden Milk).

Beje, cukrus ir taip seniai nebemadingas. O prie agavų ir palmių natūralių cukraus pakaitalų prisijungia ir datulių sirupas.

Indiškas lasis

Pristatome ir dar vieną populiarų indiškos virtuvės atstovą, galintį tapti puikia alternatyva pieno ar ledų kokteiliui. Tai – indiškas lasis.

Gėrimas gali būti ir saldus, ir sūrus. Populiaresni saldesni – mangų ar kitų vaisių bei uogų.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Farrukh | Cubes n Juliennes (@cubesnjuliennes) el

Indiško lasio pagrindą sudaro natūralaus jogurto, virinto vandens ir lieso pieno. Tuomet jis gardinamas įvairiais vaisiais, uogomis, žalumynais bei prieskoniais. Bananų, braškių, mėlynių ar minėtas mangų. Galima gardinti truputėliu cukraus arba datulių sirupu. Vienas populiaresnių prieskonių – kardamonas.

Bananų ir mėlynių indiškasis lasis

500 g jogurto

150 ml šilto vandens

250 g mėlynių

1 banano

80g dautulių sirupo (arba rudojo cukraus)

½ šaukštelio kardamono

Paruošimas:

  1. Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir gerai išplakite.

KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: