top of page

Liutauras Čeprackas skelbia lietuviškos virtuvės revoliucijos pradžią

Lapkričio 15-oji įeis į Lietuvos maisto istoriją, nes tą dieną įvyko pirmasis Lietuvos gastronomijos forumas, kuriame dalyvavo ne vienas garsus Lietuvos šefas. Šio forumo tema buvo restoranas, todėl dalyviai ieškojo atsakymų, kas apskritai yra restoranas, kaip jis turi atrodyti ir ko geriau nedaryti jį kuriant. Tačiau jau baigiantis forumui vienas pagrindinių jo organizatorių – šefas Liutauras Čeprackas – ne tik paskelbė naujo forumo datą, bet ir iškėlė ambicingą tikslą.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


„Skandinavai pasirašė savo maisto manifestą, manau, mes tam irgi bręstame. Ar galėtume jį paskelbti šiandien? Savaime suprantame – ne. Tam reikia veiksmo, reikia judesio. Čia susirinko nemažai žmonių, kurie atstovauja virtuvėms, yra šefai, kurie kuria. Pavyzdžiui, Martynas Praškevičius, mano nuomone, yra vienas moderniosios lietuviškos virtuvės pradininkų. Taigi, mūsų visų pareiga – pradėti kurti, nes šiuo metu nėra jokios modernios lietuviškos virtuvės“, – išrėžė pirmojo Lietuvos gastronomijos forumo organizatorius.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Antras Gastronomijos forumas suplanuotas 2019 metų spalio 15–16 dienomis. Jo tema – maistas ir maisto gamyba, nes, kaip ne kartą kartojo L. Čeprackas, esame tai, ką valgome.

„Kviečiu visus pagalvoti, kuo galite prisidėti. Per ateinančius dvejus metus bandysime ieškoti atsakymų į kylančius klausimus, pradėsime formuoti bazę naujai lietuviškai virtuvei. Suraskime vieni kitus virtuvėje, kuo mes galime būti, kuo galime didžiuotis, o tada jau beliks tik daryti“, – entuziastingai nusiteikęs kalbėjo L. Čeprackas, kuris atskleidė, kad apie būsimą forumą jau kalbama ir su užsienio šefais.

Naujausi įrašai

bottom of page