99-skaniausios-vietos-baltijos-salyse

Latvių restoranas, kuriame tiekiami net balandėliai!

Rima Aukštuolytė, 2016-11-25, 13:00


Rudens ir žiemos sezonas idealiai tinka netolimoms gastronominėms kelionėms. Išnaudokite tai, ką siūlo mūsų kaimynai, vadovaudamiesi visiškai nauja ir unikalia VMG knyga „99 Places of Taste in the Baltics“. Jos tikslas – padėti susipažinti su Baltijos šalių virtuve ir patogiai bei stilingai atrasti geriausius dėmesio vertus restoranus, barus ir kavines. Šį kartą pristatome Rygos restoraną „3 pavaru restorans“. „3 pavari“, išvertus iš latvių kalbos, reiškia „trys šefai“.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Būtent tiek šefų atidarė šią vietą, įkurtą pastate, kuriame anksčiau buvo švedų kareivinės. Tiesa, nuolatos čia dirba tik du šefai – latvių televizijos žvaigždė, charizmatiškasis šefas Martinš Sirmais ir šefas Ėriks Dreibants. Šiuo metu trijulę papildo jaunas 26 metų šefas Artūrs Trinkūns, savo karjerą pradėjęs kaip indų plovėjas.

Apie šią vietą lankytojai juokauja – maistas per gražus valgyti. Iš tiesų, meno lėkštėje čia daug. Net įprastas duonos užkandis čia pateikiamas kaip avangardinis paveikslas – tik vietoje dažų naudojami įvairiausi padažai.

Sriubos kainos čia svyruoja nuo 7 iki 12 eurų, pagrindinio patiekalo – nuo 10 iki 26 eurų. Meniu didelę įtaką turi sezoniškumas – galite būti tikri, kad nemažai produktų jūsų lėkštėje yra atkeliavę iš įvairių Latvijos regionų.

 

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Įdomus faktas: visą restorano virtuvės komandą maitina lietuvė Stasė, jau maždaug 50 metų gyvenanti Rygoje. Populiariausias patiekalas – lietuviški balandėliai!

„3 pavaru restorans“ patenka į TOP trejetuką Rygos restoranų.

Daugiau skanių vietų, kurias verta aplankyti Baltijos šalyse, rasite knygoje „99 Places of Taste in the Baltics“. Nežinantiems primename, kad trečius metus iš eilės geriausiu pasaulyje pripažinto VMG kulinarinio žurnalo leidėjai inicijavo išskirtinį projektą – pristatyti Baltijos šalių gastronominį pasaulį, apie kurį iki šiol plačiuoju mastu buvo mažai žinoma. To rezultatu tapo VMG kulinariniuose apdovanojimuose pristatyta knyga, kurioje parengti reportažai iš 99 skaniausių vietų Baltijos šalyse, tarp kurių – geriausi ir įdomiausi restoranai, barai, kavinės. Kiekvienai šaliai atstovauja 33 vietos. Knyga parengta anglų kalba.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: