naujienos Naujienos

Kvepiantis Indija: viščiukas su ciberžole, jogurto ir mangų marinatu (receptas)

VMGonline.lt, 2019-01-26, 9:00


Pietums ar vakarienei, darbo dienai ar savaitgaliui, vakarėliui ar kasdienai – keptas viščiukas yra tas patiekalas, su kuriuo pataikysite visais atvejais. O mūsų variantas ypatingas tuo, kad kviečia prisiminti vaisius. Jie vištienos marinate visada tinka, be to, šis derinys dar ir kvepia Indija.

Išplotas viščiukas su ciberžole, jogurto ir mangų marinatu

Jums reikės:

1 viščiuko (~1,5-1,7 kg)

300 g natūralaus jogurto

1 šaukštelio rūkytos paprikos

20 g DANSUKKER auksaspalvio cukraus sirupo

2 cm ilgio imbiero šaknies

150 g mangų tyrės (galima naudoti ir vaikišką tyrelę)

1 šaukštelio ciberžolės

Druskos

4-5 mandarinų

2 raudonųjų svogūnų

1 pankolio

Aliejaus kepti

  1. Kulinarinėmis žirklėmis iškirpkite viščiuko nugarkaulį. Išplokitė viščiuką.
  2. Sumaišykite kartu jogurtą, rūkytą papriką, ciberžolę, mangų tyrę, supjaustytą imbierą, druską ir DANSUKKER auksaspalvį sirupą. Gautu marinatu užpilkite viščiuką ir palikite marinuotis šaldytuve ne trumpaiu valandos.
  3. Supjaustykite svogūnus, mandarinus, pankolį.
  4. Kepimo formą pašlakstykite aliejumi, sudėkite viščiuką su visu marinatu, vaisius ir daržoves.
  5. Kepkite apie 80 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Norite pamatyti gaminimo procesą? Siūlome peržiūrėti „VirK Akademijos“ vaizdo pamoką. Čia kulinarinius įgūdžius galite tobulinti visiškai nemokamai, o jums padės savo sričių profesionalai!

Ieškote daugiau gardžių idėjų? Išbandykite žiemišką pyragą, kuriame susijungia apelsinų ir kokosų vienybė.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: