naujienos Naujienos

Kvepia rudeniu: kitoks obuolių pyragas

VMGonline.lt, Kerniaus Pauliukonio nuotr., 2019-09-17, 16:00


Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Jei užsimerktumėte ir pagalvotumėte apie rudenį, nosis greičiausiai iškart prisimintų ką tik iš orkaitės ištrauktą, kvepiantį ir karštą močiutės obuolių pyragą. O gal mamos? Juk išties šis pyragas lietuvių šeimose kepamas metai iš metų, ir visai ne be reikalo: klasika yra klasika, ir ji įtinka visiems. Pasitikdami rudenį šįkart siūlome kitokio obuolių pyrago variaciją iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje  TV laidų vedėjo knyga, kurios slapti prieskoniai – riešutai ir šlakelis konjako.

Kitoks obuolių pyragas (8-10 asm.)

Jums reikės:

Tešlai:

300 g miltų

200 g šalto sviesto

50 ml labai šalto vandens

1 kiaušinio (aptepti)

2 šaukštų miltelinio cukraus (patiekti) 

Įdarui:

4–5 obuolių

50 g sviesto

100 g cukraus

šlakelio konjako 

40 g kakavos

100 g kepintų riešutų (migdolų, lazdynų)

1 šaukšto kukurūzų krakmolo

  1. Sviestą sukapokite su miltais ir druska iki smulkių trupinių. Supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Suvyniokite į plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie pusvalandį.
  2. Tuo metu nulupkite ir kubeliais supjaustykite obuolius. 
  3. Sudėkite juos į keptuvę su sviestu, cukrumi, konjaku ir troškinkite apie 10 min.
  4. Įmaišykite kakavą, riešutus ir kukurūzų krakmolą. Atvėsinkite.
  5. Išimkite tešlą, padalinkite į 2 nelygias dalis ir iškočiokite.
  6. 22 cm skersmens kepimo formą išklokite didesniu tešlos gabalu ir sudėkite įdarą.
  7. Antruoju lakštu galite užkloti visą įdarą arba išpjaustyti norimus ornamentus.
  8. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
  9. Iškepusį pyragą gausiai apibarstykite milteliniu cukrumi. 

Knygą, kuri pasauliniuose „World Gourmand Cookbook Awards“ apdovanojimuose užėmė antrąją vietą tarp geriausių kulinarinių TV laidų vedėjų knygų, galite įsigyti galite ČIA


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: