patarimai

Kur dėti po Velykų likusius kiaušinius?

VMGonline.lt, 2017-04-17, 14:35


Šiemet ir vėl persistengėte margindami kiaušinius ir nežinote, kaip tokią jų gausybę suvalgyti? Tai kasmetinė dažnos šeimos problema: kiaušinių nebesinori, o suvartoti reikia. Yra daugybė puikių receptų, iš kurių vienas (tačiau ne pagrindinis) ingredientas – virtas kiaušinis, nemažai tokių receptų esame pasidaliję ir portale. Taigi, pateikiame patarimus, kur dėti po švenčių likusius kiaušinius, kad nereikėtų jų nei išmesti, nei valgyti per prievartą.

ĮDARYTI KIAUŠINIAI

Įdarytų kiaušinių variacijų – daugybė. Tereikia nulupti dažytą kiaušinio lukštą, perpjauti per pusę, išskobti trynį ir jį sumaišyti su įvairiais produktais. Vienas populiariausių ir paprasčiausių receptų: trynys, majonezas, mėgstamas rūkytas kumpis ir smulkinti svogūnų laiškai. Tačiau galite naudoti ir kitus po Velykų likusius produktus: pievagrybius, liežuvį, tuną, įvairius sūrius, daigus, krabų lazdeles, avokadą, šviežius ar raugintus agurkėlius. Jei mėgstate humusą, sumaišykite su juo kiaušinių trynius ir turėsite ypatingą užkandį. Na, o jei liko silkės, jums pravers šis įdarytų kiaušinių su silke vaizdo receptas:

SALOTOS IR MIŠRAINĖS

Kokios šventės be baltosios mišrainės? Šventes galima pratęsti, t. y. iš buvusių margučių pagaminti tą pačią baltąją mišrainę ir nusinešti į darbą. Taip suvartosite ir likusias virtas bulves, ir raugintus agurkėlius. Aišku, kiaušiniai gali būti ir vienas kitokių salotų ingredientų, pavyzdžiui, tradicinės Nicos salotos nebūtų tokios skanios, jei sudėtyje neturėtų kiaušinių, joms pagaminti reikės tuno, ančiuvių, romaninių salotų, mėgstamų daržovių ir, žinoma, kiaušinių. O jei po sočių švenčių norisi ko nors gaivesnio, supjaustykite paprasčiausią pekininį kopūstą, pomidorus, kietai virtus kiaušinius, pagardinkite svogūnų laiškais, mėgstamais žalumynais, druska, pipirais, citrinų sultimis bei šlakeliu alyvuogių aliejaus. Be to, atminkite, kad kiaušinis labai dera su avokadu, tad kietai virti kiaušiniai tiks su bet kuriomis avokadų salotomis.

Antradienio pusryčiams pasigaminkite kvietinių kruopų košę-salotas, kurioms galite naudoti ir putpelių, ir paprasčiausių vištų kiaušinius.

ŠALTIBARŠČIAI

Nors Velykų oras nė iš tolo neprimena pavasario, greičiau vėl sugrįžusią nelauktą žiemą, tačiau bent šiokias tokias pavasario spalvas ir skonius galima prisišaukti pasigaminus šaltibarščių. Ši šalta sriuba yra bene vienintelė, kuriai galite panaudoti kietai virtą kiaušinį ir tikrai atitolti nuo tradicinių velykinių vaišių stalo, kuris jau, greičiausiai, pabodo. Šaltibarščiams galite naudoti tiek putpelių, tiek vištų kiaušinius, o jei įgriso tradiciniai šaltibarščiai, išbandykite mūsų marinuotų burokėlių sriubą su putpelių kiaušiniais.

šaltibarščiai

SUMUŠTINIAI

Kiaušiniai pusryčiams tinka ne tik vieni, virti ar kepti, bet kaip ir sudėtinė sumuštinių dalis. Kaip jau minėjome, kiaušiniai puikiai dera su avokadais, tad neapsiriksite net paprasčiausią avokadu ar gvakamole apteptą skrebutį pagardinę šaltu virtu kiaušiniu. Tokį sumuštinį dar galite pagardinti daigais, žinoma, jeigu jų po Velykų dar yra likę. Mėgstantiems sočius sumuštinius, siūlome angliškų pusryčių sumuštinio variaciją: kietai virtus kiaušinius susmulkinkite, sumaišykite su majonezu, pagardinkite druska bei pipirais. Šią masę tepkite ant mėgstamos duonos, uždėkite kelis salotų lapus ir šiek tiek kepto kumpio. Kiaušinių masę su majonezu galite naudoti ir įvairiems kitiems sumuštiniams gaminti, o vietoje kumpio galite naudoti ir šaltą vakarykštę mėsą. Vienai iš sumuštinių variacijų galite panaudoti ne duonelę, o tortiliją, ir visus ingredientus susukti joje. O jeigu turite likusios silkės, pagaminkite tortiliją su silke ir kiaušiniais – ji tiks tiek suaugusiesiems į darbą, tiek vaikams į mokyklą.

Žinote daugiau patarimų ir receptų, kur galima panaudoti velykinius kiaušinius? Rašykite mums VMGonline.lt „Facebook“ paskyroje ir pasidalinsime jūsų patarimu!


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: