Kuo nustebins išalkusius estų bobutė, arba kur kepa skaniausius blynus Taline?

Rima Aukštuolytė, 2017-08-30, 7:55


Vos už kelių valandų keltu nuo Suomijos nutolusi Estijos sostinė Talinas mus stebino ne skandinaviškų, o rusiškų restoranų gausa. Tačiau jokios paslapties čia nėra, nes jau seniai išaiškinta, kad paklausa diktuoja ir pasiūlą. Šįkart mūsų akiratyje atsidūrė kavinė, restoranas ir baras viename – „Babulja“. Truputį vyresni skaitytojai tikriausiai dar atsimena garsiuosius sovietinius filmus ir į istoriją patekusias jų frazes. Viena tokių galėtų būti: „A gde babulia?!“

Garantuojame, kad šįkart tokio klausimo nereikės – Talino senamiestyje įsikūrusią „Babulją“ surasite lengvai, nereikės ilgai klaidžioti siauromis viduramžiškomis gatvėmis.

Vieta pasitiks jus su geriausiais blynais mieste – tai iš pradžių girdėjome iš vietinių, o paskui įsitikinome ir patys. Žinoma, šio restorano virtuvėje atpažinsite ir kitus rusiškus patiekalus: barščius su antiena, pyragus su įvairiais įdarais, koldūnus su grybų padažu ir t. t. Kaip ir sakėme, viskas gerai atpažįstama, tačiau verta pažiūrėti, ką su „naminiais“ patiekalais gali nuveikti restorano šefai.

Kainos:

Vieno blyno kaina – 1 Eur. Papildomų priedų kaina svyruoja nuo 3 iki 7 Eur.

Pagrindiniai patiekalai: 9,6–14 Eur

Sriubos: 5,2–5,9 Eur

Desertai: 1,9–4,8 Eur

Daugiau skanių vietų, kurias verta aplankyti Baltijos šalyse, rasite knygoje „99 Places of Taste in the Baltics“. Nežinantiems primename, kad trečius metus iš eilės geriausiu pasaulyje pripažinto VMG kulinarinio žurnalo leidėjai inicijavo išskirtinį projektą – pristatyti Baltijos šalių gastronominį pasaulį, apie kurį iki šiol plačiuoju mastu buvo mažai žinoma. To rezultatu tapo VMG kulinariniuose apdovanojimuose pristatyta knyga, kurioje parengti reportažai iš 99 skaniausių vietų Baltijos šalyse, tarp kurių – geriausi ir įdomiausi restoranai, barai, kavinės. Kiekvienai šaliai atstovauja 33 vietos. Knyga parengta anglų kalba.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: