top of page

Laidos „Kulinarinis detektyvas“ dalyvė atskleidė greitą ir paprastą receptą

Laidos „Kulinarinis detektyvas“ dalyvė Agnė Dirsaitė studijuoja psichoterapiją ir augina du berniukus. Nors moteris didelės meilės maisto ruošimui nejaučia, šeimai gamina ir sako, kad būtent vaikai pastūmėjo pakeisti tam tikrus įpročius. Be to, Agnė atskleidžia mėgstamą fritatos su špinatais ir varške receptą – visiems, kurie dievina greitus ir paprastus patiekalus.

Esate dviejų vaikų mama. Tikriausiai sutiksite, kad vaikai sustyguoja ar bent jau pakoreguoja tėvų mitybos režimą ir racioną. Kaip atrodo jūsiškis?

Tiesą sakant, vaikai labai didele dalimi prisidėjo prie mūsų raciono keitimo į gerąją pusę. Visų pirma, atradau pusryčius. Anksčiau tiesiog jų atsisakydavau, nes mieliau pusryčių laiką skirdavau miegui, o vakarais prisikirsdavau dvigubai. Dabar vaikai keliasi pagal savo laikrodį, todėl savo pusryčius deriname prie jų. Stengiamės pusryčius valgyti visa šeima kartu, nes vakarienei ne visada pavyksta visus surinkti prie stalo.

Kitas nemažas pasikeitimas – bent dalies užkandžių eliminavimas iš raciono. Anksčiau buvau praminta „kramsnojimo karaliene“ – darbe, namie, mašinoje visi stalčiai būdavo prigrūsti sausainių, saldainių, kramtomų gumų, guminuku ir panašiai. Dabar irgi turime su vyru slaptų vietelių, bet dažnai jas net pamirštam – tiesiog nėra, kada tuos saldumynus valgyti. Atsiradus vaikams, pajaučiau atsakomybę jiems įdiegti sveikus mitybos įpročius. Norint tai padaryti, teko keisti ir savuosius. Vaikai – geriausia motyvacija gyvenime!

Vytautės Ribokaitės nuotr.


Dabartinis laikotarpis vis dar grasina gripu ar virusais. Ar yra produktų ar receptų, kurių griebiatės organizmo stiprinimui?

Žiemos periodu stengiamės gerti daug vandens, arbatų, imunitetą stiprinam natūraliomis sultimis ir jų kokteiliais, valgome džiovintus svarainius ir geriame jų sirupą, kuriame gausu vitamino C.

Kokie produktai tiesiog privalomi jūsų šaldytuve kiekvieną dieną?

Mūsų šaldytuve visada rasite pieno, sviesto ir ko nors saldaus. Jei ryte atsikėlusi nerandu bent šlakelio pieno kavai, tai kažkas būna piktas, o kažkas žygiuoja į parduotuvę jo pirkti (juokiasi). Vaikai rytais valgo košę su sviestu, todėl jis irgi svarbus produktas mūsų šaldytuve. Aš pati nuo mažens negaliu gyventi be bandelių, sausainių ir saldainių, tad kažkoks skanėstas visąlaik turi būti paruoštas.

Vytautės Ribokaitės nuotr.


O kokios šalies virtuvei labiausiai simpatizuojate?

Aš mėgstu kinų, japonų virtuvę, aštresnį maistą, todėl kartą per porą savaičių užsisakome maisto į namus iš tokios virtuvės maistą siūlančių vietų. Patiekalas, be kurio negalėčiau gyventi, yra kokosų pieno sriuba su jūros gėrybėmis. Nekeisčiau jos net ir į saldainius (juokiasi).

Ar mėgstate eksperimentuoti? Gal esate bandžiusi pasigaminti kokį nors kinų ar japonų virtuvės patiekalą ir namuose?

Būtent kokosų pieno sriubą namuose esu gaminusi pirmą ir paskutinį kartą. Susipirkau viską pagal nurodytus ingredientus, stengiausi nenukrypti nuo recepto, neeksperimentavau su kiekiais, nors mėgstu gaminti viską iš akies ir bent pyragams ar sriuboms tai visada pasiteisina. Deja, bet šis kartas buvo visiškas nuostolis finansine ir laiko prasme – teko visą puodą pilti lauk. Tiksliai ir nežinau, kas ten nepavyko, bet buvo neįmanoma valgyti. Dar bandžiau prakišti vyrui – irgi neišdegė (juokiasi).

Vytautės Ribokaitės nuotr.


Ar dažnai lankotės restoranuose?

Kol neturėjome vaikų, tikrai dažnai aplankydavome naujai atsidariusias miesto vietas, bet su laiku arba jos pradėjo labai greitai keistis, arba mes sulėtėjome ir nebespėjome su pokyčiais. Dabar pats geriausias restoranas yra pas mamą namuose, kai vaikai gali žaisti su seneliais, o mes – mėgautis mamos kulinariniais šedevrais.

Minėjote, kad visada stengiatės pusryčiauti visi kartu. Galbūt savaitgaliais lepinatės vėlyvaisiais pusryčiais?

Kaimynystėje įsikūrė puiki vieta kaip tik tokiems pusryčiams „Daily Poison“. Anksčiau vos ne kiekvieną savaitgalį ten apsilankydavome, bet dabar tiesiog neįmanoma rasti laisvo staliuko, tad laukiame, kol visi atsidžiaugs nauja vieta ir mes vėl galėsime pusryčiauti ten kada panorėję.

Vytautės Ribokaitės nuotr.


Kokio patiekalo ar produkto jums nė už ką nepavyktų įsiūlyti?

Kažkodėl nuo mažens nemėgstu koldūnų, pagalvojus net nupurto. Bet neprisimenu įvykio, kuris būtų suformavęs šią antipatiją. Kitas nuo vaikystės nemėgstamas patiekalas – blynai su cukinija. Jos nemėgstu ligi šiol vien tik dėl to, kad mama kepdavo blynus neva su obuoliais, o iš tiesų būdavo cukinija! Todėl iki šiol aš ja nepasitikiu… Ne mama, bet cukinija (juokiasi).

Vytautės Ribokaitės nuotr.


Agnė siūlo išmėginti greitą, lengvą ir skanų patiekalą, kuris gali būti valgomas tiek karštas, tiek šaltas, ir tinka tada, kai tik jums norisi – ir pusryčiams, ir vakarienei. „Šis patiekalas tobulas tuo, kad viską galima dėti iš akies, pagal skonį ir nepavykti jis tiesiog negali!“, – patikina pašnekovė.

Agnės fritata su špinatais ir varške

Pirmiausia sumaišykite pakelį varškės, porą šaukštų grietinės ir 4 kiaušinius. Įdėkite susmulkintų laiškinių svogunų, krapų, truputį druskos ir pipirų. Lašišą (100g) supjaustykite nedideliais gabaliukais ir dėkite į varškės ir kiaušinių masę, ten pat sudėkite karštu vandeniu nupiltus špinatus. Viską sumaišykite. Kai truputis sviesto ištirpsta keptuvėje, pilkite visą masę į keptuvę ir ant nedidelės ugnies kepkite apie 7 minutes, kad viskas pradėtų tvirtėti. Paskui dėkite į orkaitę (apie 180 C) ir baikite kepti.

Svečiuose pas Agnę Alfas paruošė trupininį pyragą su vaisiais. Receptą rasite ČIA.

Norėtumėte, kad „Kulinarinio detektyvo“ laidos komanda su Alfu Ivanausku atvyktų ir į jūsų namus? Parašykite trumpą prisistatymą, nurodykite miestą, kontaktinius duomenis ir siųskite el. paštu: rugile@vmgvilnius.lt

Naujausi įrašai

bottom of page