naujienos Naujienos

„Kulinarinio detektyvo“ dalyvė Ieva: esu ta, kuri mėgsta ragauti, o ne gaminti

Dalia Jurgelaitytė, Vytautė Ribokaitė nuotr., 2019-05-09, 15:00


Laidos „Kulinarinis detektyvas“ dalyvė Ieva yra žmona ir dviejų dukrų mama. Ji nuo mažens sukosi mamos kavinėje, kur pardavinėdavo čeburekus, cepelinus ir kitus lietuviškus patiekalus. Ieva pripažįsta, jog virtuvę dažniausiai užleidžia vyrui. Pastarosios savaitės laidos dalyvei buvo labai įtemptos – šeima atidaro naują restoraną „Du“. Ji tikisi, kad ši vieta taps mėgstama kauniečių.

Kokių produktų visada galima rasti jūsų šaldytuve?

Mūsų šaldytuve visada rasite „Panevėžio filė“ produktų, paprikos, sviesto, daržovių, pieno, daug padažų.

Valerijos Stonytės nuotr.

Net kelios lentynos šaldytuve skirtos padažams, kuriuos labiausiai mėgstate?

Mano mėgstamiausias padažas iš mūsų šaldytuvo lentynos yra „Mississippi BBQ“.

Nuo ko prasidėjo jūsų santykis su maistu?

Mano santykis su maistu prasidėjo dar vaikystėje mamos kavinėje, kur labai mėgdavau valgyti čeburekus ir cepelinus. Aš esu iš tų žmonių, kurie labiau mėgsta ragauti, o ne gaminti. Kai susipažinau su vyru, jam gamindavau savo firminius makaronus su padažu, kuriuos dabar ir mano mergaitės labai mėgsta.

Valerijos Stonytės nuotr.

Su šeima ilgą laiką puoselėjote šeimos kavinę, neseniai ją atnaujinote, kaip jūs prisidėjot prie šios idėjos ir jos įgyvendinimo?

Prie šio projekto įgyvendinimo prisidėjome visa šeima, negalėčiau išskirti, ką aš būtent įgyvendinau, tai buvo komandinis darbas: jei ką nors reikdavo nuspręsti, tai darydavome visi. Jei tvarkytis, tai visi.

Alfas laidos metu patarė į gaminimo procesą įtraukti ir vaikus, ar pavyko tai įgyvendinti? Kokių pliusų įžvelgiate, kai vaikai padeda jums gaminti?

Po laidos dar labai nespėjome įtraukti, kadangi dabar vyksta paskutiniai pasiruošiamieji darbai prieš atidarymą, tai ir valgome, kas papuola. Bet taip, po laidos filmavimo mano vyresnioji man labai pradėjo padėti vakarais išvirti sesei košę arba makaronų sriubą. Pliusai, kai gamini su vaikais, kad gali daugiau laiko praleisti su jais, pasišnekėti. Arba perleisti tokius darbus, kokių nemėgsti pats, pavyzdžiui, morkų skutimas (juokiasi), o jie padarys tai su džiaugsmu.

Valerijos Stonytės nuotr.

Ar yra produktų, kurių nemėgstate?

Jei išvardyčiau visus, straipsnis būtų labai ilgas, bet jau po truputį pradedu užaugti ir imu mėgti vis daugiau patiekalų bei produktų. Tačiau manau, kad niekada nepamėgsiu šaltibarščių ir kepenėlių.

Be kokio patiekalo negalėtumėt gyventi?

Be ko negalėčiau gyventi? Net nežinau. Gal be vyro keptų šonkauliukų ir picos.

Kaip pasikeitė jūsų valgymo įpročiai, kai šeimoje atsirado vaikai? Ar tai daro įtaką besirenkant produktus ir apskritai gaminant?

Tarp mergaičių yra 7 metų skirtumas, tai jei žiūrint į dabartinį laiką, mes trise valgome tai, ką mėgstame, o mažoji gauna savo specialius patiekalus, tačiau pradeda ragauti ir tai, ką mes valgome. Kai atsirado vaikai, mūsų šaldytuvas labiau papilnėjo, atsirado daugiau pieno produktų, vaisių, nes kai nebuvo vaikų, galėjome gyventi ir be to.

Valerijos Stonytės nuotr.

Rekomenduokite TOP 3 maisto vietas Kaune, kurios yra jūsų mėgstamiausios.

O dieve, koks sudėtingas klausimas… Ši savaitė yra naujo šeimos restorano atidarymo savaitė, todėl viskas sukasi apie tai. Todėl tikiuosi, kad visų mėgstama ir mylima vieta taps mūsų šeimos restoranas „Du“. Be jo man tikrai patinka „Buon Giorno“ taverna Kaune ir „Grill London“.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: