top of page

Kūčių vakarienė į namus

Ar kada pagalvojote, kiek laiko sutaupytumėte, jei nereiktų ruošti Kūčių vakarienės? Vakarienių klubo „Restoranas be adreso“ organizatoriai Agnė Alenovič ir Jurijus Radzevič siūlo išbandyti jų vos prieš porą savaičių duris atvėrusiame restorane „Valgomasis“ ruošiamą Kūčių vakarienę, kurią galima užsisakyti tiesiai į namus.

Agne, kodėl sugalvojote tiekti Kūčių vakarienę į namus?

Mūsų tikslas yra tiekti sveiką maistą ir bent kažkiek pakeisti suvokimą apie Kūčių vakarienę. Dabar dauguma žmonių pakilę nuo stalo nieko nebenori – tik miegoti. Taip yra todėl, kad maistas sunkus, jo daug ir visi persivalgo. Norime parodyti, kad galima skaniai ir sveikai pavalgyti, kad maisto užtektų, bet nebūtų ir per daug. Be to, šiuolaikiniai žmonės vertina savo laiką, taupo jį ir mėgsta komfortą, o ne nuolatinį šventinį skubėjimą.

Kaip veikia šis „Kūčių vakarienės į namus“ pasiūlymas?

Užsisakant ją pasakoma, kiek suaugusiųjų ir kiek vaikų valgys vakarienę. Paklausiame, ar nėra alergiškų žmonių, kiek vaikams metų ir panašiai. Tuomet paskirstome porcijas, proporcijas. Praėjusiais metais taip pat siūlėme Kūčių vakarienę, ir klientai liko patenkinti, sakė, kad visko užteko, bet jie nesijautė apsunkę. Be to, nereikėjo lakstyti po parduotuves (juokiasi).

Ar meniu šiemet toks pat, kaip ir praėjusiais metais?

Ne, šiemet šiek tiek didesnis pasirinkimas, pavyzdžiui, silkių daugiau. Kadangi praėjusiais metais buvo pirmas kartas, tai labiau eksperimentavome, bandėme.

Kiek ir kokių patiekalų siūlote?

Iš viso siūlome dešimt patiekalų. Galite pasirinkti dvi iš trijų duonų: tamsią ruginę/kvietinę, kukurūzų ir ryžių miltų ar baltą su kanapių sėklomis. Taip pat patiekiame dvi užtepėles: humuso su burokais ir baklažanų. Klientai renkasi tris žuvis iš penkių: sūdytą lašišą su burokėliais, silkę su medaus ir garstyčių padažu, silkę su grybais, silkę su burokais arba skumbrę totoriškai. Salotoms siūlome rinktis dvi iš trijų: bulvių salotas su naminiu majonezu, lęšių salotas su grybais arba morkų ir ridikų salotas su sėklomis. Galiausiai – desertas: migdolų ir baltojo šokolado pyragas arba lengvesnis šokolado su lazdynų riešutais be miltų. Iš viso dešimt patiekalų, todėl liks dar du žmonių improvizacijai pasireikšti.

IMG_0210

Iš viso restoranas siūlo dešimt patiekalų, todėl liks dar du žmonių improvizacijai pasireikšti. (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


Kada būna daugiausia užsakymų?

Likus dviem dienoms iki Kūčių, kai visi nieko nespėja ir griebiasi šiaudo (juokiasi). Per Kūčias Jurijus keliasi ketvirtą ryto, gamina, vėliau kaip nykštukai nešame šventę į visų namus.

Kokie žmonės dažniausiai užsako tokias vakarienes?

Tai jaunos šeimos, jauni, neseniai namus sukūrę žmonės, kuriems jų laikas yra brangiausias. Taip pat pasitaiko tokių, kurie užsisako Kūčių vakarienę šalia to, ką gamins jų mamos, tetos ar močiutės, kad bent kažkiek sutaupytų jų laiko.

Ką patys valgote per Kūčias?

Nušauname du zuikius vienu metu – valgome tą patį, ką siūlome klientams. Šiemet pirmą kartą mano ir Jurijaus šeimos šventes sutiks drauge, tad bus didelė puota. Per Kūčias neeksperimentuojame nei su klientais, nei su savimi (juokiasi). Visi patiekalai patikrinti.

Restoranas „Valgomasis“ Muitinės g. 43/44, Vilnius

Darbo laikas: I-V 11–14:30 val.

Naujausi įrašai

bottom of page