- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
- Žmonės
- Kelionės
- Skanios vietos
- 99 skaniausios vietos Baltijos šalyse
- Vilniaus gastronomijos savaitė
- Receptai
naujienosKone stebuklingas patiekalas vaikams: prieš trejus metus apie jį net nežinojome
VMGonline.lt, 2017-11-14, 18:30
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Laba diena,
Susidomėjau pabandyti iš avinžirnių skysčio išplakti morengus, tačiau plakdama ilgai nepastebėjau, kad būtų standi masė. Po to sudėjau cukraus pudrą ir pasidarė skysta masė. Ką ne taip darau? Kaip viską tiksliai padaryt?:)
A:Sveiki, išties aquafabos morengus reikia prijaukinti. Pirmiausia, nuoviras turi būti be jokių kitų priedų – cukraus, acto, etc., tad jei naudojate pirktinį – būtinai žiūrėkite sudėtį. Nuoviras taip turi būti šiek tiek tąsus – jo konsistencija turėtų būti panaši į kiaušinio baltymą. Tad sutirštinimui nuovirą galima kiek pavirti. Nuoviras turi būti labai gerai atšaldytas. Ir – bandyti-bandyti-bandyti.
-
K:
Laba diena,
A:
Patarkite, kada kepiniuose reikia naudoti kepinių margariną, o kada visgi rinktis sviestą? Ar visuose kepiniuose galima naudoti specialių kepinių margariną vietoj sviesto? Mačiau netgi yra kepinių margarino su sviestu.Sveiki, esminis skirtumas – jūsų skonis, poreikiai, galimybės, alergijų buvimas, etc. Kepiniai gausis ir su sviestu ir su margarinu.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.TOP 5 NAUJIENOS
- 2018 04 19, 7:50 Išskirtinis interviu su naujuoju restorano „Dublis“ šefu (tik VMG)
- 2018 04 17, 7:50 Mokslininkė pasisakė apie supermaistą ir sulčių detoksikaciją. Anksčiau pati tuo tikėjo!
- 2018 04 20, 13:00 Sužinokite, kas pateko į skaniausių vietų Baltijos šalyse gidą (sąrašas)
- 2018 04 16, 18:30 Tai išvydusios, nuotakos niekada nebegrįš prie tortų. Šis desertų šou nukonkuruos net fejerverkus!
- 2018 04 18, 7:50 Kebabų rinkos laukia dideli pokyčiai – Mantas Katleris imasi kebabų verslo! (papildyta)
TOP 5 RECEPTAI
Ar galėtumėte patikėti, kad šiandien vis daugiau kavinių ir parduotuvių randamas glotnutis (jei esate prieš lietuvišką terminiją, vadinate jį smoothie) prieš trejus metus didžiajai daliai žmonių buvo visai neatpažintas pilamas objektas? Laikai keičiasi, mityba taip pat. Tokią žinią skleidžia 3 metus trukusios reklaminės-informacinės kampanijos „Sultys ir glotnučiai – SMART formos vitaminai“ surinkti duomenys. Atliktas socialinis sąmoningumo tyrimas parodė, kad vaisių ir daržovių glotnučių vartojimas Lietuvoje per pastaruosius trejus metus išaugo beveik 30 proc.
Glotnutis gali būti ir patiekalas
Remiantis tyrimu, kuris buvo pakartotinai atliekamas kasmet nuo 2015 m., lietuviai teigia, kad vaisių ir daržovių glotnučiai yra skanus, sveikas, maistingas ir natūralus užkandis. Juos perka 84 proc. apklaustųjų, tai yra 16 proc. daugiau nei prieš trejus metus. Glotnučius daugiausiai mėgsta ir geria vaikai (85 proc.) – jų suvartojimas nuo 2015 m. taip pat išaugo 16 proc.
„Glotnučiai prieinami visus metus nepaisant sezoniškumo, ne taip, kaip kai kurie vaisiai bei daržovės. Todėl jie gali būti alternatyva šviežiems vaisiams ir daržovėms. Glotnučiai tinka dienos pradžiai ir yra maistingas užkandis bet kuriuo dienos metu“, – sako gydytoja-dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė.
Dauguma apklaustųjų mano, kad glotnučiai yra sveikas produktas patogioje pakuotėje, pagamintas iš pertrintų vaisių ar daržovių. Ketvirtadalis ketina šį produktą pirkti ir ateityje. Apklausos rezultatai parodė, kad 82 proc. šeimų yra girdėję apie vaisių ir daržovių glotnučius – šis skaičius per kampanijos laikotarpį padidėjo beveik 30 proc.
Trečdalis šeimų vaisių sultis geria keletą kartų per savaitę. Lyginant su kampanijos „Sultys ir glotnučiai – SMART formos vitaminai“ pradžia prieš trejus metus, toks suvartojimas padidėjo 5 proc. Daugiausiai jas geria vaikai, tuo tarpu suaugusieji pirmenybę teikia daržovių sultims. Lietuvos gyventojai dažniausiai vaisių sultis geria būdami namie kaip desertą ir per vakarienę, o daržovių – valgio metu.
Rinkitės sultis tik su 100 proc. ženklu
Dauguma Lietuvos gyventojų mano, kad sultys yra skanu, o trečdalis teigia, kad sveika visai šeimai. 97 proc. šeimų vartoja vaisių sultis ir beveik pusė (49 proc.) – daržovių. Taip pat tyrimo rezultatai atskleidė, kad sulčių suvartojimas per pastaruosius trejus kampanijos metus išliko nepakitęs. 30 proc. lietuvių teigia manantys, kad sultys yra natūralus vitaminų šaltinis, o ketvirtadalis visų apklaustųjų – kad sultis verta gerti kasdien. Nepaisant to, jog dauguma sultis laiko naudingomis, didžioji šeimų dalis per savaitę jų išgeria mažiau nei 3 litrus.
Gydytoja-dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė sako, kad žmonės vis dar abejoja 100 proc. sulčių ir glotnučių sudėtimi. „Todėl noriu dar kartą pabrėžti, jog, pagal ES reguliavimą, į 100 proc. sultis draudžiama dėti dažiklių ar kitų dirbtinių medžiagų. Taip pat į 100 proc. sultis draudžiama dėti pridėtinių cukrų. Daugelis sulčių ir glotnučių yra pasterizuoti, o tai reiškia, kad sultys yra pakaitinamos iki aukštos temperatūros ir iš karto atšaldomos, taip yra pašalinami mikroorganizmai ir enzimai, kurie skatina sulčių gedimą. Tačiau tai visiškai saugus ir natūralus procesas, nepašalinantis iš jų maistinių medžiagų, tokių kaip skaidulos“, – pasakoja gydytoja-dietologė.
„Remiantis naujausiomis rekomendacijomis, per dieną vertėtų suvalgyti ne mažiau nei 400 g daržovių ir 300 g vaisių. Kiekvienas produktas turi skirtingų vitaminų rinkinį, mikro- ir makroelementų bei biologiškai aktyvių medžiagų kiekį, todėl norint užtikrinti visavertišką mitybą, juos reikia valgyti kuo įvairesnius. Reguliarus 100 proc. sulčių ir glotnučių vartojimas yra vienas iš būdų aprūpinti organizmą vitaminais ir mineralais, reikalingais tinkamam organizmo funkcionavimui. Jie gali pakeisti vieną iš 5 kasdien rekomenduojamų vaisių ir daržovių porcijų“, – prideda ji.
Portalo Seimosgidas.lt įkūrėjos Godos Prapuolenytės-Leonavičienės patarimai, kaip vaikus paskatinti rinktis sveikus užkandžius
„Šiuolaikiniai vaikai, kaip ir jų tėvai, yra labai užimti – jų diena neapsiriboja tik darželiu ar mokykla, o laiko ilgesniam valgymui dažniausiai atsiranda tik vakare. Visi žinome, kad mityba yra glaudžiai susijusi su savijauta, todėl būtent mes, tėvai, privalome pasirūpinti naudingais užkandžiais, kurie būtų ir skanūs, ir patogiai pateikti.
Auginu tris dukras ir pastebėjau, kad jos itin džiaugiasi, kai jų kuprinės ar priešpiečių dėžutės pasipildo pakuote sulčių ar glotnučių. Jeigu jos ne visuomet nori valgyti neapdorotą obuolį ar morką, sulčių ar glotnučių neatsisako. Vienai patinka spalva, kitai – įpakavimas, o trečia tiesiog mėgaujasi skoniu, todėl nereikia papildomai įtikinti juos gerti. Smagu, kad juose nėra pridėtinių cukrų, vaikai gauna papildomų vitaminų, kas yra itin svarbu jų mitybai. Be to, aš pati labai džiaugiuosi šiuo paprastu sprendimu, nes suruošti tris užkandžių dėžutes yra tikras iššūkis“, – džiaugiasi apie šeimos laisvalaikį rašanti tinklaraštininkė.
IŠBANDYKITE:
Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /kone-stebuklingas-patiekalas-vaikams-pries-trejus-metus-apie-ji-net-nezinojome/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 41045 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_IF_MODIFIED_SINCE] => Sat, 20 Jan 2018 04:58:36 GMT [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/) [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => x-gzip, gzip, deflate [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 54.81.166.196 [HTTP_X_REAL_IP] => 54.81.166.196 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1524420735.5959 [REQUEST_TIME] => 1524420735 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
SOUNDCLOUD
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2015 - Receptai
KOMENTARAI: