naujienos Naujienos

Kodėl Alfas meldžiasi raugintiems agurkams, arba kokiomis stebuklingomis savybėmis jie pasižymi (receptai)

VMGonline.lt, Unsplash.com, Stocksnap.io nuotr., 2018-10-08, 16:00


Gardžiausius agurkų rauginimo triukus jau esame atskleidę, o dabar VMGonline.lt nusprendė papasakoti, kodėl šį raugintą produktą verta valgyti dažniau. VMG idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas lankėsi laidoje „Klauskite daktaro“, kur ne tik sužinojo apie raugintų agurkų gerąsias savybes, bet ir pristatė nepaprastai gardžių ir netikėtų receptų.

Pirmiausia verta įsidėmėti, kad raugimo proceso metu dauginasi gerosios bakterijos – probiotikai, tad rauginti agurkai yra gerųjų bakterijų šaltinis. Mokslininkai nustatė probiotikų poveikį siekiant svorį išlaikyti ar mažinti – dažnai valgę raugintus agurkus tyrimo dalyviai numetė nereikalingų kilogramų, o turintys normalų svorį jį išlaikė nepakitusį.

Jeigu žmogaus organizme sutrinka gerųjų bakterijų balansas ir ima dominuoti blogosios bakterijos, kuriose yra lipopolisacharidų (lipo – riebalas, o polisacharidas yra angliavandenis, cukrus), tai vis daugiau cukraus patenka į kraują. Anksčiau ar vėliau jis sukelia atsparumą insulinui ir pradeda augti svoris. Taigi raugintus agurkus galima išskirti kaip priemonę trokštant numesti svorio ir vertingą produktą tiems, kurie nori papildyti gerųjų bakterijų organizme atsargas.

StockSnap.io nuotr.

Gerosios bakterijos, kurių organizmas gauna iš raugintų agurkų, mažina ir storosios žarnos vėžio riziką, taip pat padeda organizmui palaikyti sklandžią centrinės nervų sistemos veiklą, mažina nerimo bei depresijos simptomus. Kamuoja spuogai ir negraži oda? Ir šiuo atveju į pagalbą gali atskubėti rauginti agurkai, mat jie gerina odos būklę. Gerųjų bakterijų, kurių gausu šiame produkte, gaminami baltymai padeda imuninei sistemai pašalinti kenksmingas bakterijas.

Siekiant pozityvių rezultatų, raugintus agurkus rekomenduojama valgyti 1–2 kartus per savaitę. Tiesa, persistengti ir valgyti kasdien nereikėtų, mat gali pasireikšti šalutinis poveikis – pilvo pūtimas, papildomas druskos kiekis organizme, vaikams – alerginės odos reakcijos.

Svarstote, kokį patiekalą gardinti raugintais agurkais? Siūlome išbandyti šiuos netikėtus Alfo receptus!

Silkė su raugintais agurkais

Jums reikės:

Raugintų agurkų
Silkės (sūdytos, be aliejaus)
Mango (svarbu, kad būtų prisirpęs)
Svogūno
Aitriosios paprikos
Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus

Paruošimas: visus ingredientus supjaustyti ir sumaišyti, pagardinti alyvuogių aliejumi, ant viršaus galima uždėti šiek tiek mėtų. Prieš tai jas reikėtų truputį patrinti, kad išsiskirtų daugiau eterinio aliejaus. Jeigu mango neturite, vietoj jo puikiai tinka ir kriaušė.

Šerbetas su raugintais agurkais

Jums reikės:

Šaldyto mango
Apelsinų sulčių
Rauginto agurko
Trintų spanguolių

Paruošimas: ledus pasigaminkite namuose – labai lengvai ir be cukraus. Prinokusį mangą supjaustykite ir užšaldykite kameroje. Tada su virtuviniu trintuvu sumalkite su trupučiu apelsinų sulčių ir paskaninkite spanguolių uogiene. Ant viršaus uždėkite truputį supjaustyto rauginto agurko, pagardinkite mėtų ar baziliko lapeliais.

Alfas rekomenduoja šiuo kosminiu deriniu svečius ar artimuosius nustebinti iš anksto neatskleidus, kad desertas bus su raugintais agurkais, ir tikina, kad niekas nė nepagalvotų, jog čia panaudoti būtent jie.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: