naujienos Naujienos

Keptas varškės sūris: mėgaukitės juo visur ir visuomet atradę dvi variacijas pagal Alfą ir Agnę

VMGonline.lt, Kerniaus Pauliukonio ir Luko Griciaus nuotr., 2019-05-13, 16:00


Keptas varškės sūris yra tas paprastas atsakymas, kai varstant šaldytuvo dureles norisi kažko. Jis tinka ir kaip užkandis, jį galima dėti į salotas ar ruošti sumuštinius – tereikia tik trupučio fantazijos. O laikantis tinkamo recepto, keptas varškės sūris apskritai gali tapti tikru naminiu delikatesu, tad siūlome atrasti naujų ir nepaprastai gardžių jo variacijų iš Alfo Ivanausko ir Agnės Jagelavičiūtės receptų kolekcijos.

Alfas, kaip visuomet, yra linkęs nustebinti – jo receptą tegu renkasi mėgstantys atradimus. VMG idėjinis lyderis primena, kad sūrį galima paversti desertu, o ir avokadas puikiai tinka su saldžiais patiekalais. Tereikia išbandyti receptą ir patikėsite, kad varškės sūris su kmynais idealiai dera tiek su avokadais, tiek su braškėmis.

Agnė atskleidžia, kad varškės sūris gali būti nuostabus užkandis, nes iškeptas ir laikomas dėžutėje jis šaldytuve gero skonio nepraranda praktiškai savaitę. Iškepę sūrį pagal Agnės receptą, siūlome jį dar nuostabiai kvepiantį obuoliais ir česnakais užsikąsti duona, pomidorais, užsigerti juoda kava ir… paprasčiausiai mėgautis.

Luko Griciaus nuotr.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Varškės sūris su apelsinų ir avokadų padažu pagal Alfą (4 asmenims)

Jums reikės:

~250 g varškės sūrio su kmynais

1 avokado

1 šaukšto apelsinų džemo

šlakelio šviežiai spaustų žaliosios citrinos sulčių

½ šaukštelio vanilinio cukraus

200 g šviežių braškių

50 g kepintų kedrinių pinijų

žiupsnelio druskos

žemuogių arba mėtų lapelių (papuošti)

  1. Sūrį supjaustykite juostelėmis.
  2. Avokadą nulupkite, išimkite minkštimą ir sutrinkite maisto smulkintuvu su citrinos sultimis,apelsinų džemu, žiupsneliu druskos ir vanile.
  3. Paruoštu padažu aptepkite varškės sūrio juosteles.
  4. Uždėkite pjaustytų braškių, apibarstykite kedrinėmis pinijomis. Papuoškite žemuogėmis ir lapeliais.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Luko Griciaus nuotr

Keptas sūris su obuoliais pagal Agnę (4 asmenims)

Jums reikės:

800 g varškės sūrio

1 saldaus obuolio

3–4 šaukštų medaus

kelių šakelių čiobrelių

1 galvutės česnako

1 šaukštelio aliejaus

druskos, pipirų

  1. Sūrį įtrinkite medumi, uždėkite čiobrelius, pabarstykite druska ir pipirais.
  2. Dėkite sūrį į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi.
  3. Obuolį supjaustykite smulkiais kubeliais ir sudėkite ant sūrio.
  4. Šalia padėkite pusiau perpjautą česnako galvutę ir apšlakstykite aliejumi.
  5. Kepkite iki 185 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Visą 100-uką gardžių Alfo ir Agnės receptų pusryčiams, pietums ir vakarienei rasite knygoje „Gal pavalgom?“.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: