naujienos Naujienos

Kavos ir maisto duetas: kur Vilniuje galima ne tik užsukti kavos, bet ir pavalgyti?

VMGonline.lt, remiamas turinys, 2019-08-23, 18:30


Įprastai einame skanaus maisto į restoranus, o geros, dažnai rūšinės kavos – į specializuotas kavines. Tačiau kartais taip norisi šiuos du dalykus sujungti… VMGonline.lt pasidomėjo, kuriose Vilniaus kavinėse galima ne tik išgerti kavos, bet ir rasti pavalgyti šį tą rimčiau nei kruasanai ar įvairūs desertai. Tiesa, beveik visas kavinėse randamas maistas yra labiau orientuotas į įprastus ar vėlyvuosius pusryčius, tačiau kur ne kur galite ir lengvai papietauti ar pasimėgauti priešpiečiais, pavakariais tarp pagrindinių dienos valgymų.

„Her Excellency. Specialty Coffee by VERO CAFE“ nuotr.

Vieta: „Her Excellency. Specialty Coffee by VERO CAFE“

Adresas: Gedimino pr. 44A

Maisto pasirinkimas: šioje vietoje tikrai gausu pasirinkimų tiek sotiems pusryčiams, tiek lengviems pietums. Tradiciškai norinčių pradėti dieną su koše čia lauks avižinė košė su šviežiais vaisiais arba uogomis (3,50 Eur) arba granola, taip pat gardinta įvairiais vaisiais, uogomis ir graikišku jogurtu (4,50 Eur). Mėgstantiems sekmadienio blynų tradiciją bus pasiūlyti lietiniai su varške ir apelsinų sirupu arba su parūkyta kalakuto krūtinėle ir avokadų padažu (abu variantai po 5 Eur).

Mėgstančių kiaušinius lauks tikras rojus: Benedikto kiaušiniai su „brioche“ bandele ir kumpiu bei špinatais (6,50 Eur), rūkyta lašiša (7,50 Eur) arba pelėsiniu sūriu, avokadais ir pomidorais (6,50 Eur). Galima rinktis ir omletą: su daržovėmis, kalakuto krūtinė ir sūriu arba salierais, špinatais ir pelėsiniu sūriu (po 5,50 Eur).

Užsukusiems lengvų pietų ar priešpiečių, „Her Excellency. Specialty Coffee by VERO CAFE“ pasiūlys sumuštinių su lašiša, juoda duona ir kaparėliais arba grilyje keptomis krevetėmis, špinatais ir avokadais (po 5,50 Eur). Kitas pasirinkimas – salotos: su grilyje kepta vištiena ir šoninės traškučiais (6 Eur) arba grilyje keptomis krevetėmis, avokadais ir daigintais avinžirniais (7 Eur).

Skaitykite daugiau: Nauja rūšinės kavos oazė Vilniuje: čia kavos puodelyje atrasite dar šį tą daugiau

„Kavos virėjų“ nuotr.

Vieta: „Kavos virėjai“

Adresas: Pylimo g. 19

Maisto pasirinkimas: maisto čia nerasite itin daug, tačiau keli esantys pasirinkimai, tikėtina, suvilios. Populiariausias pasirinkimas yra vadinamasis dubenėlis (5 Eur), kurį užpildo šviežių trintų bananų masė su pasirinktu ingredientu: mėlynėmis, riešutų sviestu arba spirulina, o viršų puošia pačių „Kavos virėjų“ kepta granola ir vadinamasis supermaistas: goji uogos, „čija“ sėklos, kokosų traškučiai, bananai.

Neseniai atsirado ir naujiena – graikiško jogurto dubenėlis (4 Eur), kuris taip pat patiekiamas su granola, o kartu dedami bananai, šilauogės ir klevų sirupas. Be šių dubenėlių, atrinkus tinkamiausius produktus, kas rytą kavinėje daromi suvožtiniai – su vištiena, serano kumpiu ir mocarela arba vegetariška opcija – su humusu ir daržovėmis (visi po 2,6 Eur).

Skaitykite daugiau: „Kavos virėjai“ verda ir arbatą

 

Vieta: „Elska Coffee“

Adresas: Pamėnkalnio g. 1

Maisto pasirinkimas: nuo pirmadienio iki penktadienio čia užsukti pavalgyti galėsite nuo 7 iki 16 val., o savaitgaliais – nuo 8 iki 17 val. Maistas kavinėje skirstomas į dvi kategorijas: rinkinius ir dubenėlius. Prie rinkinių išvysite pusryčių rinkinį („sourdough“ duona, humusas, uogienė, baklažanas, cukinija, paprika) už 4,90 Eur, prancūzišką omletą iš 3 kiaušinių, su rukola ir „sourdough“ duona (4,90 Eur). Siūlomas tradicinis humuso arba avokado skrebutis (5,90 Eur), arba įdomesni avokado skrebučiai su ožkos sūriu, tofu arba keptu kiaušiniu (6,90 Eur). O gal norėtųsi paprasto, bet niekuomet ne prasto pusryčių varianto – „sourdough“ duonos su uogiene (2,90 Eur)?

Prie dubenėlių skyriaus rasite „čija“ pudingą ir granolą (3,40 Eur), „acai“ dubenėlį (galimas ir veganiškas pasirinkimas) už 5,60 Eur, taip pat maistingą avižinę košę su vaisiais ir uogomis (4,90 Eur) bei perlinių kruopų salotas su ožkos sūriu, tofu arba kiaušiniu (6,90 Eur).

Backstage Cafe“ nuotr.

Backstage Cafe“ nuotr.

Vieta: „Backstage Cafe“

Adresas: T. Ševčenkos g. 16-9; Mindaugo g. 16

Maisto pasirinkimas: „Backstage Cafe“ verta rinktis norint pasimėgauti vėlyvaisiais sekmadienio pusryčiais (tiesa, mums buvo atskleista, kad planuojama juos rengti ir šeštadieniais). Meniu išvysite rikotos blynelius su uogomis (5,50 Eur), turkiškai keptus kiaušinius (6,50 Eur), klasika tapusius benediktus (priklausomai pusė ar visa porcija – 4 arba 7 Eur), dubenėlį su „čija“ sėklomis, šviežiais vaisiais ir uogomis, graikišku jogurtu ir kitais priedais (5,50 Eur) bei dar kelis pasirinkimus, mat kiekvieną semadienį meniu šiek tiek keičiasi – atėję galite pamatyti ir dar šį tą naujo ar kitokio.

„Backstage Cafe“ taip pat yra vienintelė rūšinės kavos kavinė, kurioje duodami dienos pietūs. Šie kasdien keičiasi, tačiau visada būna pagrindinis patiekalas ir sriuba (6,5 Eur). Galima užsisakyti ir atskirai, tuomet sriuba kainuos 3-3,50 Eur, o pagrindinis – 4,5 Eur. O užėję paprastomis dienomis rasite šviežius desertus ir suvožtinius.

 

Vieta: „Kavos era“

Adresas: Savanorių pr. 6; Kauno g. 16 („Uptown Bazaar“); Saltoniškių g. 9 (PLC „Panorama“)

Maisto pasirinkimas: čia jis yra bene gausiausias. Rasite įvairiausių omletų, kurių kainos, priklausomai nuo priedų, varijuoja nuo 4.80 iki 5,10 Eur, taip pat įprastos (4 Eur) arba pagardintos lašiša arba šonine (4,30 Eur) kiaušinienės. O gal populiariųjų Benediktų? Su lašiša, šonine, avokadu (6,70 Eur) arba plėšyta kiauliena (6,40 Eur). Yra ir įvairiausių beigelių (3,40–4,30 Eur), suvožtinių (4,49 Eur), avokado skrebutis (6,70 Eur), angliški pusryčiai (7,20 Eur), saldūs belgiški vafliai (3,60 Eur) ir dar įvairiausių įdomybių. Lengviems pietums galite užsukti salotų, kurios kainuoja nuo 4,10 iki 5,50 Eur.

 

O taip pat išduosime, kad nuo rudens užsukti pavalgyti galėsite ir į M. K. Čiurlionio g. 8 esantį „Taste Map“. Prisijungę desertinės „Atostogos“ patalpas, „Taste Map“ šiuo metu testuoja savo sumanymus, tad netrukus svečiai galės džiaugtis pasiūlytu „brunch’u“ bei naujais desertais.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: