naujienos Naujienos

Karališkas „brunch’as“ namuose: dvi populiariųjų Benedikto kiaušinių variacijos pagal Agnę ir Alfą

VMGonline.lt, Valerijos Stonytės, Kerniaus Pauliukonio nuotr., 2019-07-19, 7:50


Kad ir kurio restorano pasiteirautumei, visi sutartinai tvirtina: populiariausiu vėlyvųjų pusryčių patiekalu išlieka Benedikto kiaušiniai. Taigi, šįkart iš Alfo Ivanausko ir Agnės Jagelavičiūtės receptų kolekcijos pateikiame būtent dvi „kiaušinių marškinėliuose“ variacijas – kvieskite draugus, ir tegu vėlyvas sekmadienio „brunch’as“ vyksta pas jus.

Agnė pasakoja, kad šie du receptai – ne šeimyniška ir viengungiška, o vyriška ir moteriška to paties patiekalo versija: „Su Alfu esame skirtingi, bet ir labai panašūs, todėl gamindami daug sykių ginčijomės, kuris kurio patiekalas turėtų būti. „Aš gaminsiu su lašiša, o tu – su šonine!“ „Ne, aš – su lašiša! Kaipgi atrodys, jei į Benediktą pridėsiu šoninės – aš gi moteris!“, – šypsosi Agnė.

Žinoma, produktai ir patiekalai neturi lytiškumo, bet vis dėlto Agnė galiausiai pasirinko avokado ir lašišos duetą, o Alfas – šoninę: „Labai mėgstu rūkytą šoninę, todėl savąjį Benediktą gaminau būtent su ja, o kad neatrodytų per riebu, įdėjau saują špinatų – tai ypač svarbu moterims, kad psichologiškai jaustų balansą: jei tik patiekale yra špinatų, tai ir šoninė nepatrukdys“, – juokauja Alfas.

O, kaip pamini Agnė, geriausia yra tai, kad gamindami Benedikto kiaušinius galite pasirinkti bet kokį paviršių – uždėti avokado griežinėlių, lašišos ar skrudintos šoninės, nes esmės tai nekeičia ir viskas vis vien yra ypatingai skanu.

Luko Griciaus nuotr.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Benedikto kiaušinis su avokadais ir lašiša pagal Agnę (1 asm.)

Jums reikės:

1 kiaušinio

1 riekelės šviesios duonos

kelių juostelių rūkytos lašišos

½ avokado

kelių šakelių šviežių čiobrelių

1 šaukšto acto

1 šaukšto tepamo, pavyzdžiui, „Philadephia“ sūrio 

nedidelio gabalėlio sviesto

druskos, juodųjų pipirų

  1. Nedideliame puode užvirkite vandenį. Įberkite druskos, įdėkite šakelę čiobrelių ir įpilkite acto. Kaitrą sumažinkite ir nuolatos maišydami šaukštu suformuokite vandens sūkurį. Į jį įmuškite kiaušinį ir virkite apie 3–5 min. Atsargiai išimkite.
  2. Tuo metu paskrudinkite duonos riekelę ir aptepkite ją sūriu.
  3. Avokadą supjaustykite plonomis juostelėmis ir išdėliokite ant skrebučio.
  4. Uždėkite lašišos juosteles ir virtą kiaušinį. Apibarstykite druska, pipirais ir keliais čiobrelių lapeliais. Patiekite su gabalėliu sviesto.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Luko Griciaus nuotr.

Benedikto kiaušinis su žolelėmis pagal Alfą (1 asm.)

Jums reikės:

1 kiaušinio

1 riekelės šviesios duonos

kelių juostelių karštai rūkytos šoninės

1 didelės saujos špinatų

įvairių prieskoninių žolelių (bazilikų, kalendrų, krapų)

šviežios arba džiovintos aitriosios paprikos (pagal skonį) 

1 šaukšto sviesto

šlakelio aliejaus

kelių šalavijo lapelių

  1. Nedideliame puode užvirkite vandenį. Kaitrą sumažinkite. 
  2. Paimkite tuščią arbatos puodelį ir naudodami maistinę plėvelę puodelio viduje suformuokite lyg maišelį ar ryšulėlį. Patepkite vidų aliejumi, suberkite smulkintas prieskonines žoleles ir aitriąją papriką. Įmuškite kiaušinį ir tvirtai laikydami perkelkite ryšulėlį į verdantį vandenį. Virkite 3–5 minutes. Tuomet atsargiai išimkite kiaušinį iš maistinės plėvelės.
  3. Tuo metu keptuvėje su sviestu pakepkite špinatus, šalavijus ir smulkintą šoninę. Maišydami kepkite kelias minutes.
  4. Paskrudinkite duoną (galite įtrinti česnaku), ant jos sudėkite keptus špinatus su šonine ir virtą kiaušinį. Papuoškite stambesniais keptos šoninės gabaliukais.

Visą 100-uką gardžių Alfo ir Agnės receptų pusryčiams, pietums ir vakarienei rasite knygoje „Gal pavalgom?“.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: