top of page

Kaip kavinė prie teatro virto moderniu restobaru Šiauliuose

Nors gastrobaras „Remàrka“ duris atvėrė neseniai, gruodį, tačiau šalia Valstybinio Šiaulių dramos teatro esančiose patalpose jo Tamučių šeima jaučiasi kaip namie. Lygiai toje pačioje vietoje beveik prieš dvidešimtmetį veikė jų kavinė „Prie teatro“.

Ir šiandien toje pačioje vietoje prie durų tebestovi ir vienas Saulės miesto simbolių – skulptūra „Skaitantis žmogus“. Tiesa, ne visai tokia, kokia buvo 1983 m. Akinius nudžiovė ilgapirščiai. Jų motyvą gastrobaro šeimininkai nusprendė panaudoti logotipe.

Interjerą greitu metu papildys milžiniškas paveikslas. Vytautės Ribokaitės nuotr.


Remarka – autoriaus pastaba paraštėje. Kodėl buvo pasirinktas toks pavadinimas? V. Tamutytė sakė, kad ieškojo šiuolaikiško pavadinimo, kuris būtų lietuviškas, turėtų sąlytį su teatru. Modernumas jaučiamas ir interjere, kurį specialiai sukūrė dizainerė Greta Valikonė. Interjere vyrauja raudona, balta ir žalia spalvos, jis yra paremtas senovės romėnų teatro motyvais.

„Kavinė „Prie teatro“ veikė iki 2015 m. Dabar, po trejų metų pertraukos, sugrįžtame. Šįkart tiek sūnus, tiek mano dukra daug prisidėjo. Esame prie pat teatro, todėl galvojame, kad smagiai laiką praleidę žiūrovai čia gali užsukti aptarti spektaklio prie puodelio kavos. Vasarą veiks lauko terasa. Laikui bėgant tikimės organizuoti įvairius renginius – degustacijas, pristatymus, nuomosime patalpas privatiems renginiams“, – pasakojo ponia Gema.

„Neseniai sugrįžę į viešojo maitinimo verslą kol kas tik stebime, tačiau atrodo, kad lygis Šiauliuose labai pakilęs, atsidarė daug restoranų. Tai verčia pasitempti“, – kalbėjo į gastrobaro veiklą visą šeimą įtraukusi moteris.

„Remarka“ interjero autorė – dizainerė Greta Valikonė iš dizaino ir architektūros studijos „YES“. Vytautės Ribokaitės nuotr.


Kreminė „Bouillabaisse“ su jūrų gėrybėmis, žuvimi (8 Eur). Vytautės Ribokaitės nuotr.


Antienos filė su perliniu kuskusu, pikantiška kriauše ir bruknių padažu (10,90 Eur). Vytautės Ribokaitės nuotr.


Patiekalų ruošimui naudojami švieži ir kokybiški maisto produktai, dalis jų atkeliauja iš ūkininkų.

Meniu, kurį kūrė šefas iš Vilniaus, europietiškas ir gausus: šalti ir karšti užkandžiai, sriubos, salotos, miltiniai patiekalai, pasta, žuvies ir paukštienos bei mėsos patiekalai atskirti. Pagalvota apie mažuosius valgytojus. Valgiaraščio pažibos – ėriuko karkutė (12 Eur), įvairios salotos (6–9 Eur) ir troškintos midijos (10 Eur).

Čia taip pat galima rasti ir vėlyvųjų pusryčių meniu, jame: varškėčiai, šilkinis omletas (4,5 Eur), bulguro košė (2,5 Eur), Benedikto kiaušiniai (6 Eur). Sočiausias pasirinkimas – brandintos jautienos mėsainis (7 Eur). Beje, pusryčiauti galima visą savaitę, netgi darbo dienomis.

Savaitgalio vakarais „Remarka“ virsta restoranu su baru, kuriame ruošiami kokteiliai pagal restorano koncepciją – sujungiant klasiką ir modernumą.

Kokteilių šešetuke – moderni klasika. Tiesa, barmenas gali paruošti kokteilį ir pagal pageidavimą. Vytautės Ribokaitės nuotr.


Adresas: Tilžės g. 151, Šiauliai

Darbo laikas: VII–II 10:00–22:00, III–IV 10:00–23:00, V–VI 10:00–12:00

„Facebook“ paskyra ČIA.


Naujausi įrašai

bottom of page