naujienos Naujienos

Kovojame su svilėsiais: po šio patarimo nebebijosite prideginti puodų

VMGonline.lt, 2018-06-11, 15:00


Be svilėsių žymių ant puodų ir keptuvių neapsieina nė viena virtuvė – burbuliuojantys ir kartais besitaškantys gardumynai neišvengiamai palieka savo pėdsaką. O kaip apmaudu, kai pridega ne tik vakarienė, bet ir naujas, pirmą kartą ant viryklės atsidūręs puodas… Pažįstama situacija? Išbandykite šį paprastą būdą!

Jums reikės

  1. Senos virtuvinės šluostės
  2. Kepimo sodos
  3. Karšto vandens
  4. Indų ploviklio
  5. Plastikinio (ne metalinio) šveistuko

Instrukcija

  1. Pasiruoškite kibti į darbą: apverskite puodą ar keptuvę ir padėkite ant senos virtuvinės šluostės.
  2. Pasigaminkite mišinį: sumaišykite kepimo sodą su karštu vandeniu (santykiu 3:1).
  3. Užtepkite mišinį: pirštais paskirstykite mišinį ant puodo ar keptuvės paviršiaus. Tai darykite mažais kiekiais, kad masė nepradėtų slinkti per kraštus.
  4. Palaukite: mišiniu padengtą paviršių palaikykite per naktį.
  5. Šveiskite: sušlapinkite plastikinį šveistuką ir užpilkite lašelį indų ploviklio. Tada energingai šveiskite mišiniu padengtą puodo paviršių. Pašlapinkite ir šveiskite tol, kol nebematysite jokių pokyčių.
  6. Nuplaukite ir išskalaukite: indų ploviklis turėtų padėti pašalinti paskutinius nešvarumų likučius.
  7. Palikite išdžiūti: padėkite puodą ant virtuvinio rankšluosčio ar džiovinimo padėklo.

Parengta pagal www.thekitchn.com.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE:


No items found