naujienos Naujienos

Kaip išblizginti taures, kad jos atrodytų lyg naujos?

Ieva Virpilaitytė, 2016-11-10, 14:01


Vyno ir kitų tauriųjų gėrimų taurės laikui bėgant praranda spindesį, tampa matinės, o iš tokių taurių nesmagu gerti nei patiems, nei vaišinti svečius. Trapių taurių indaplovėje plauti negalima, o šveitimas padeda ne visada. Ką daryti? Nepradėkite mėtyti puikių taurių ir pirkti naujų (nebent žadate atnaujinti interjerą arba imti pyktis su šeima kaip Holivudo filmuose, kad net pradėsite svaidytis indais), nes jas galima puikiausiai ir be didelių pastangų atnaujinti!

1. Pirmiausia, atsiminkite, kad valant rankomis trapias taures galima labai lengvai įskelti, sudaužyti ar patiems susižeisti, todėl taures stenkitės laikyti už kotelio, o ne už pačios taurės kraštų.

2. Kartais spindesį praradusioms taurėms užtenka karšto vandens. Pirmiausia, taurę palaikykite po tekančiu karštu vandeniu maždaug pusę minutės, tuomet lengvai pašveiskite kempinėle. Įsidėmėkite: jei vanduo per karštas jums, taurei – taip pat. Nuo per karšto vandens grakščios, plonyčio stiklo taurės gali lengvai įskilti. Tokio tipo taurėms taip pat nerekomenduojama rinktis itin šiurkščių kempinėlių ar šveistukų, mat šios priemonės gali subraižyti taures.

3. Jei ši paprasta priemonė nepadeda, šveitimui rinkitės kempinėlę su bekvapiu, švelniu indų plovikliu. Patys geriausi – ekologiški plovikliai. Jie yra labai švelnūs ir malonūs tiek jūsų rankoms, tiek trapioms taurėms, be to, nepalieka kvapo, kuris sugadina visą mėgavimosi gėrimu procesą.

4. Tiems, kurie šveisti nenori, rekomenduojame būdą, kurį pasirinkę sutaupysite tikrai nemažai laiko. Paimkite plastikinį indą – tokio aukščio, kaip jūsų taurės, ar aukštesnį – ir jo dugną išklokite švariu, nedažytu lininiu ar medvilniniu virtuvės rankšluosčiu. Pusę indo pripildykite šiltu vandeniu ir įpilkite 4–6 šaukštus (priklausomai nuo indo dydžio) acto. Šaukštu šiek tiek pamaišykite. Sudėkite taures į indą ant rankšluosčio ir, jei dar reikia, užpildykite indą vandeniu taip, kad taurės būtų apsemtos. Palikite taures 10–15 min. Išėmę taures iš indo iškart pamatysite skirtumą. Galiausiai nuplaukite taures vieną po kitos po tekančiu šiltu vandeniu ir išvalykite sausu rankšluosčiu.

5. Prisiminkite, kad taures šluostyti reikia natūralių medžiagų šluostėmis, nes taip taurių nepažeisite, nesubraižysite ir išgausite gražiausią spindesį. Jei bijote trapias taures įskelti, geriausia jas palikti džiūti natūraliai: paklokite rankšluostį ir išdėliokite taures aukštyn „kojomis“. Taip į taures nepapuls dulkių ir kitų nešvarumų, ir iškart galėsite pilti gėrimus!


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: