patarimai

Kaip dekoruoti stalą pavasario šventėms? Idėjomis dalijasi Alfas Ivanauskas

Agnė Pačekajė, 2017-05-02, 19:00


Mamos diena – viena gražiausių švenčių metuose. Paruoškite vaišių stalą taip, kad jį išvydusi mama, teta, močiutė ar bet kuri jūsų gyvenime svarbi moteris iš džiaugsmo netektų amo. Į kokius stalo dekoro akcentus verta atkreipti dėmesį, pataria Helsinkyje, „iittala“ showroom viešėjęs „Virtuvės mitų griovėjų“ vadas Alfas Ivanauskas.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Niekas ant vaišių stalo taip neatneša pavasario ir šventiškumo jausmo, kaip stilingose vazose pamerktos gėlės. Džiugu, kad „iittala“, pagerbdama 100-sius Suomijos nepriklausomybės metus, sukūrė riboto leidimo kolekciją, kurią vienija viso pasaulio „iittala“ gerbėjų dievinama ultramarino spalva. Šios kolekcijos Aalto vaza idealiai tiks ne tik Mamos dienos, bet apskritai viso karštojo sezono stalo dekorui, simbolizuojančiam naują pradžią ir atgimimą.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Alfas Ivanauskas pataria kuriant puokštes atsižvelgti į kelias svarbias taisykles. Pirma – stenkitės neperkrauti. Naudokite ne daugiau keturių–penkių rūšių pavasariškų gėlių. Iš kokių gėlių rinktis? Tam puikiai tarnaus „kačiukais“ aplipusios blindės, tulpės, hiacintai, žaliais lapeliais apsipylusios sprogstančios medžių (ypač putino, anksti sužydinčių ievų, raugerškio) šakos, pavasarinė raktažolė.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Antra – į giliausią vazą merkite ilgiausias turimas gėles, o karpydami jų kotelius stenkitės, kad visų ilgis skirtųsi: jei sumerksite vienodo ilgio gėles, puokštė primins šluotą. Taip, tai – tvarkinga, bet neoriginalu ir neįdomu. Merkdami gėles į mažesnes vazas, išlaikykite tokį pat dekoravimo stilių, bet jokiu būdu nesistenkite sukurti identiškų puokščių. Ir nebijokite mažesnėms vazoms skirtų gėlių kotelių gerokai patrumpinti – kartais net perkirpdami gėles pusiau.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Trečia – prie ultramarino spalvos indų įspūdingai tiks tamsių (sodraus raudonojo vyno) ir šviesių pastelinių (baltos, melsvos, rausvos) atspalvių gėlių deriniai. Žaliais lapeliais apsipylusios medžių šakos tobulai derės su sodrios raudonos spalvos tulpėmis, balti hiacintai – su žirginėliais aplipusiomis tamsiomis lazdynų šakomis. Venkite ryškiai raudonos spalvos gėlių – palikite jas vidurvasariui ar Kalėdoms.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Alfas ragina drąsiai eksperimentuoti ir lėkščių fronte. Itin šviežia, gaivi ir pasaulyje vertinama tendencija – derinti stiklinius ir keraminius indus (vien stiklinės ar vien keraminės lėkštės gali vizualiai „ištirpti“ dekore). O jei dekorui pasirinksite nekasdieniškus mėlyno atspalvio indus, rezultatas pranoks lūkesčius.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Pavasaris – tai ir paukščių grįžimo metas. Štai kodėl pirkėjų graibstyte graibstomos ultramarino spalvos „iittala“ Toikka paukščių statulėlės taptų pavasarinių vaišių stalo puošmenos vinimi.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Paskutinis akcentas – kiekvieną lėkštę papuoškite gėlės žiedu. Taip, vos prisėdęs prie stalo, kiekvienas svečias pajaus pavasario dvelksmą.

Kaip dekoruoti stalą pavasario šventėms, žiūrėkite VIDEO.

Šių ir kitų „iittala“ gaminių galite įsigyti ginalasinterjeras.lt

iittala-200px


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: