naujienos Naujienos

Alfo brusketos su žiediniais kopūstais: norėsite, kad šis užkandis nesibaigtų (receptas)

VMGonline.lt, Kerniaus Pauliukonio nuotr., 2019-02-11, 7:50


Brusketos su įvairiais pagardais yra tobulas užkandis. Siūlome į šias gretas įtraukti naują variaciją, kurioje susijungtų žiedinių kopūstų, razinų, kietojo, bri sūrių bei dar kelių ingredientų derinys. Garantuojame, šis receptas iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje  TV laidų vedėjo knyga, vertas jūsų dėmesio!

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

BRUSKETOS SU ŽIEDINIAIS KOPŪSTAIS (4 asmenims)

1 prancūziško batono

½ žiedinio kopūsto

70 g razinų

100 g tarkuoto kietojo sūrio

150 g pasmulkinto bri sūrio

kelių šakelių šviežios mėtos

šlakelio šviežiai spaustų citrinos sulčių

druskos, juodųjų pipirų

  1. Batoną supjaustykite riekelėmis.
  2. Žiedinį kopūstą išskirstykite smulkiais žiedynais ir sudėkite į verdantį vandenį. Virkite apie 4 min. Nupilkite vandenį ir nusausinkite kopūstus.
  3. Razinas kelioms minutėms užmerkite šiltame vandenyje, kad suminkštėtų. Nusausinkite.
  4. Dubenyje sumaišykite žiedinį kopūstą, razinas ir abiejų rūšių sūrį. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
  5. Įdarą paskirstykite ant batono riekelių ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 min. Patiekite apibarstę mėtomis ir apšlakstę citrinos sultimis.

Knygą, kuri pasauliniuose „World Gourmand Cookbook Awards“ apdovanojimuose užėmė antrąją vietą tarp geriausių kulinarinių TV laidų vedėjų knygų, galite įsigyti galite ČIA


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: