- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
- Žmonės
- Kelionės
naujienosKą valgyti laiką taupantiems darboholikams? Pataria Robertas Kalinkinas
Auksė Podolskytė, 2017-10-06, 7:55
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Teko ragauti picos gardintos rūkytu alyvuogių aliejumi. O kam dar jis tinka ir ar galima jį pasigaminti pačiam arba kur nors įsigyti?
A:Sveiki, kaip ir minėjote, galima gardinti picas, duoną, makaronus – puikiai tinka miltiniams patiekalams. Taip pat galima su juo pasigaminti majonezą, užpilus salotoms bei pagardus užkandžiams.
Pamėginkite gardinti juo keptus grybus.
O, dėl pasigaminimo turime giliau pastudijuoti, nes patiems gaminti neteko – dažniausiai perkame Bottlery parduotuvėse. -
K:
Yra toks prancūziškas desertas plaukiojanti sala. Išplakti baltymai virti piene su anglišku kremu. Lietuvisko sio deserto recepto neradau. Yra daug rusiškai youtube. Bandziau ta baltyma virt. Na labai jau jauciasi kiausinis. Tik viriau ne ant pieno, o vandeny. Nes, kaip sake receptu autoriai, galima, skirtumo jokio. Gal galite patarti kaip si deserta pagaminti?
A:Sveiki, klasikinis receptas yra su pienu ir būtinai aromatizuotu vanile. Vanduo čia tikrai netinka, nes nesuteikia jokio skonio o tik išryškina kiaušinio skonį. Šitą video mes ruošėme mūsų partneriui.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.
TOP 5 NAUJIENOS
- 2019 02 18, 7:50 Krevečių puota: šios dvi variacijos pagal Alfą ir Agnę leis pasijusti karališkai (receptai)
- 2019 02 19, 18:30 Cepelinų reidas: kur Vilniuje slepiasi tie tobulieji?
- 2017 08 10, 15:00 Vilniaus „brunch’ų“ reidas: VMG įvertino net 10 vietų, kuriose verta pradėti rytą
- 2017 10 24, 13:00 Kaip kepti kiaulienos kepsnį, kad būtų pavydėtinai sultingas
- 2018 01 26, 7:50 Tiek mitų begriuvo seniai: neuromokslininkė – apie žaliavalgystę, glitimo netoleravimą ir nevalgius vaikus
TOP 5 RECEPTAI
Dažniausiai prie kompiuterio pusryčiaujantis ir pietaujantis dizaineris Robertas Kalinkinas neslepia: mitybos specialistai, sužinoję apie jo valgymo įpročius, imtų grūmoti pirštu. Tačiau pamatę, kiek jis vargsta dėl savo papūgos skrandžio, atleistų visas nuodėmes. Be to, dizaineris tapo tikru greitų patiekalų ekspertu, o receptais noriai dalijasi.
Su kokia pasaulio garsenybe norėtum papietauti? Kur ją nusivestum ir kuo pavaišintum?
Žinau, kad su Lady Gaga tikrai nenorėčiau, nes mačiau jos naują filmą ir žinau – ji prastai gamina. Nors sako, kad gerai. Tikriausiai, kad norėčiau pavalgyti su fotografu Davidu LaChapelle. Jis yra Andy Warholo mokinys, todėl būtų įdomu su juo pasikalbėti apie popartą. Jis labai spalvinga asmenybė, savo darbuose naudoja daug kičo, bet kitokio nei įprasta. Sprendžiant iš to, ką jis daro, manau, mes valgytume kažką ryškiai geltono su kažkuo ryškiai raudonu (juokiasi). Pavyzdžiui, bananinį pyragą su vyšnių užpilu.Per atostogas renkuosi…
Vienareikšmiškai – vaisius ir jūrų gėrybes.Kokioje įdomiausioje vietoje teko valgyti?
Mėgstu nardyti, todėl po vandeniu esu netyčia prarijęs planktoną.Darbo diena asocijuojasi su…
Cezario salotomis ir „carbonara“ makaronais. Jie man atrodo labai business.Be kokių patiekalų neįsivaizduoji savo savaitgalio?
Būtinai turi būti blynai, vasarą – lauko kepiniai, pvz., sparneliai ar kažkas panašaus. Mano žmona mėgsta sūdytą lašišą. Aš nevalgau jos sūdytos, bet mėgstu valgyti pirktinę. Tik apsimetu, kad ji tokia pati (šypsosi).Kokio deserto neatsisakytum net naktį?
Niekada neatsisakyčiau šokoladinio braunio – sunkaus ir šlapio.Kokio patiekalo ar ingrediento nekenti?
Labiausiai nemėgstu žuvies kvapo virtuvėj, todėl sakyčiau, kad lašišos, žuvų išdarinėjimai, žuvienės ir panašiai man virtuvėje yra no go. Nuo pat vaikystės. Tačiau siaubingai mėgstu midijas. Man jos yra šlykščios, bet tuo pačiu metu ir labai patinka. Kai jas valgau, negalvoju apie tai, ką valgau. Bet kai jas tiesiog šiaip pamatau, manęs nevilioja, nors visuomet atrodo labai fotogeniškos, gražios ir pasiruošusios būti suvalgytos.Ruduo lipa ant kulnų. Ligos paskui. Ar turi kokį receptą, kaip staiga pasveikti?
Tiesiog reikia nesirgti – nėra laiko. Jei susergi, reikia staigiai pasveikti. Šią savaitę vieną dieną sirgau namie. Tai buvo retas atvejis, nes pasiėmiau laisvą savaitgalį ir jis man labai padėjo. Atsigavau per dvi dienas. Tiesiog tingėjau. Stebuklų nebūna – reikia gerti daug skysčių. Labai mėgstu medų, bet ne fanatiškai. Nepradedu jo ryti ar šaukštelį medaus išmaišyti su vandeniu per pilnatį, per mergelės nekaltumo dieną. Suvalgau šaukštelį ar pusę, ir tiek.Kuo pavaišintum netikėtai užgriuvusius svečius?
Pomidorų sriuba, nes labai ją mėgstu. Sudeginu visus produktus, sumalu ir išeina labai skani sriuba (šypsosi). Jei laiko visai nebūtų, tuomet gaminčiau makaronus.Ar užkandžiauji?
Visada valgau prie kompo. Riešutus, labai mėgstu čipsus, bet daug negalima. Mano vaikas dabar juos labai pamėgo, tai kartu atsidarome pakelį čipsų. Jei žiūrim filmą, tuomet – popkornų.O kuo maitini savo papūgą Tuką?
Irgi riešutais. Dar – vaisiais, įvairiomis daržovėmis. Tik negalvokite, kad tai labai paprasta. Padėjai obuolį ir sulesa. Maistą papūgai reikia ruošti – labai daug pjaustyti, nuplauti… Kartais galvoju, kad dėl Tuko skrandžio stengiuosi labiau nei dėl savojo.
IŠBANDYKITE:
Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /ka-valgyti-laika-taupantiems-darboholikams-pataria-robertas-kalinkinas/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 40955 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip [HTTP_IF_MODIFIED_SINCE] => Fri, 16 Nov 2018 22:38:10 GMT [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 34.207.152.62 [HTTP_X_REAL_IP] => 34.207.152.62 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1550824926.6041 [REQUEST_TIME] => 1550824926 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2018Svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspaudę mygtuką „Sutinku“, patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika - Žmonės
KOMENTARAI: