top of page

Intriga lėkštėje: Alfo užkandis iš krevečių


  • Reikės: 240 g krevečių

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 mažo svogūno

  • ½ žaliosios paprikos

  • Kalendrų

  • 50 g panko džiūvėsėlių

  • 1 šaukšto krakmolo

  • Gabaliuko imbiero

  • Druskos

  • Juodųjų ir baltųjų sezamų

  • TERRA CRETA alyvuogių aliejus

  • Padažui:

  • Jogurto

  • Žaliosios citrinos

  • Kalendros

  • DANSUKKER sirupo

  1. Krevetes susmulkinkite kartu su česnaku. Supjaustykite svogūną, žaliąją papriką, imbierą. Viską gerai išmaišykite.

  2. Įdėkite faršą pusvalandžiui į šaldytuvą.

  3. Suformuokite nedidelius kukuliukus, apvoliokite juos baltuosiuose ir juoduosiuose sezamuose.

  4. Sudėkite kukulius į skardą, išklotą kepimo popieriumi, pašlakstykite TERRA CRETA alyvuogių aliejumi ir šaukite į orkaitę.

  5. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.

  6. Iškepusius kukulius išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai, iš pateiktų produktų pagaminkite padažą. Kukulius suverkite ant desertinių šakučių ir patiekite su padažu.

Naujausi įrašai

bottom of page