top of page

Justinas Čekuolis: kodėl šaltibarščiai „neskamba“ užsienyje, o ispaniškas sūris – Lietuvoje?

Muzikos vadybininkas Justinas Čekuolis daug metų praleido gyvendamas užsienyje. Ten, kur su visa šeima atsidurdavo dėl savo tėčio, žurnalisto Algimanto Čekuolio, darbų. J. Čekuolis sako, kad didelę įtaką jo meilei maistui padarė būtent gyvenimas Ispanijoje ir stipri šios šalies stalo kultūra.

„Ne kartą bandžiau iš kitų šalių į Lietuvą atsivežti kumpį ar sūrį, bet galiausiai suprantu, kad „neskamba“ tas maistas Lietuvoje, išplėštas iš natūralios aplinkos. Iš pradžių dėl to liūdėjau, kol supratau, jog tai – tik stimulas dar daugiau eksperimentuoti kelionėse“, – juokiasi J. Čekuolis.

Tą patį jis sako apie lietuviškus šaltibarščius ir cepelinus, kuriuos jų šeima ne kartą bandė pasigaminti, gyvendami užsienyje. Be to, J. Čekuolis pastebi, kad lietuviai daugiausia dėmesio skiria kiaulienai ir bulvėms, nors turime tiek daug kitų produktų, kuriais galime nustebinti visą pasaulį – ne tik gamindami patiekalus, bet ir suteikdami unikalią galimybę pajusti mūsų regionų atmosferą.

Kodėl nereikia bijoti maisto ir klaidų? Kodėl svarbu stebėti, kokias emocijas maistas sukelia? Kodėl maisto ruošimas neturėtų būti našta?

Į šiuos ir dar daug kitų klausimų atsakymus išgirsite ketvirtadienį laidoje „Skonio iššūkis“, kuri šįkart energingai skambės technomuzikos ritmu!


Laidos „Skonio iššūkis“ klausykitės kiekvieną ketvirtadienį, 16.05 val., „Žinių radijo“ eteryje.

Naujausi įrašai

bottom of page