naujienos Naujienos

Jubiliejinis „Verdu ir kepu” tapo „Myliu ir kepu”: nes meilė ir geras maistas išgelbės pasaulį

Elžbieta Monkevič, „Verdu ir kepu“, 2019-10-09, 9:49


Prieš jus – 20, jubiliejinis „Verdu ir kepu“, kurį mes su gairele šypsenos, bet labai nuoširdžiai, pavadinome „Myliu ir kepu“. Nes įdėjome į jį labai daug meilės – švelnios, valiūkiškos, karštos ir  jautrios. Meilės gyvenimui, pasauliui, maistui, meilės tam, ką darome. Šio žurnalo temą pavadinome „Įsimylėti Skandinaviją“, tad tikimės, kad besklaidydami žurnalo puslapius pajausite gardųjį populiarių skandinaviškų bandelių su cinamonu kvapą, kuris apgaubs jus savo šiluma ir namų jausmu. Kalbėsimės apie danų laimės jausmą HYGGE, o mūsų viešnia – architektė Gitana Valavičiūtė – taikliai nubrėš HYGGE jungiamąsias linijas su lietuviškąja PAJAUTA, keliausime prie ledynų ir fiordų kartu su nepalaužiamąja žvejotoja ir keliautoja Rita Stankevičiene, išklausysime dano Nielso Peterio Pretzmanno prisipažinimą meilėje lietuviškai virtuvei, linksmai juoksimės klausydamiesi motyvuoto atleto Artur Swan išpažinties apie maisto nuodėmes. Mūsų jaunoji šefė – Estela Stumbraitė – ne tik paruoš pietų dėžutes sau ir savo broliui, bet ir interpretuos žymius atvirus daniškus sumuštinius, kurie po fotosesijos dingo akimirksniu… Net nesitikėjome, kad, atrodytų, paprasti sumuštiniai taip užkariaus mūsų širdis ir skonio jausmus. Surengsime vakarėlį skandinaviškiems svečiams ir lauksime jūsų prisijungsiančių, per „fiką“ vaišinsimės gardžiais kepiniais, taip kviesdami jus kartu prie mūsų stalo švęsti meilę.

Pirmieji pavartykite su meile kurtą, meilės kupiną ir skandinaviškomis bandelėmis su cinamonu kvepiantį žurnalą:


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: