Jie išvers iš sosto burbulinius vaflius: desertai, kurių kopijų Lietuvoje dar laukiame

Gertrūda Katiliūtė, 2017-08-09, 15:00


Verslininkai, sukluskite. Artėja diena, kai vienaip ar kitaip visi būsime paragavę Palangoje puikiai prisitaikiusių ir visuotinį chaosą sukėlusių burbulinių vaflių iš Honkongo. Dabar stovėjusieji šioje eilėje pereina į eilę prie juodųjų ledų, gaminamų iš sezamų pastos (beje, Virtuvės mitų griovėjų komanda prieš dvejus metus jau yra pagaminusi juodos spalvos ledų privačiame vakarėlyje Prancūzijoje), o kas po to? VMGonline.lt dalijasi su jumis verslo planu, kuris šių pasaulinių desertų išradėjams atnešė ne tik sėkmę, bet ir pinigus.

Mochi. Pamenate, kai vaikystėje kramtydavote apvalias spalvotas kramtukes? Galima juokauti, kad japonai iki šiol turi pagerintą minkštesniąją jų versiją. Maži saldūs spalvoti rutuliukai – tradicinis japonų desertas, ypač per Naujuosius metus. Ryžių pyragas gaminamas iš japoniškų trumpųjų lipnių ryžių, kurie sumaišomi su pasta, o vėliau sukuriama norima jų forma.

 

A post shared by Mochi London (@mochi_london) on

Japonai viena mochi versija tikrai neapsiriboja. Šalyje taip pat populiarūs mochi ledai ir daifuku mochi. Šis desertas  panašus į mochi, tik įdarytas saldžiu įdaru. Ledų kaina siekia 6–8 eurus.

Loop Churros. Ispanai dievina savo firminius pyragėlius, pavadinimu churro, tačiau amerikiečiai visai pametę galvas dėl jų. Los Andžele įsikūrusios „The Loop Handcrafted Churros“ kavinės populiarumo paslaptis – kilpos formos churro pyragėlis, panardintas į šokoladą, apibarstytas įvairiausiais gardėsiais ir patiekiamas dažniausiai su ledais. Tiesaus kelio į diabetą kaina siekia 3–4,5 euro. Galbūt tai būsimasis Palangos favoritas?

 

Rainbow bagel. Beigeliai nei Lietuvoje, nei visame pasaulyje tikrai nėra jokia naujiena. Tačiau kodėl visas internetas kraustosi iš proto būtent dėl jų? Pasirodo, viso populiarumo kaltininkai – ryškiaspalviai beigeliai, originaliai sukurti Brukline. Išskirtinio deserto kaina – apie 3 eurai. Juk esate susimąstę, koks turėtų būti vaivorykštės skonis.

A post shared by Eric (@ezmunee2385) on

Donut cones. Tik pabandykite įsivaizduoti: šviežutėlė, minkšta, ką tik iškepta ir burnoje tirpstanti spurga. Lyg to nebūtų gana, ant jos puikuojasi gardus saldžių ledų rutuliukas. Manote, kad sapnuojate? Dabar jūsų sapnai gali virsti realybe. Toronte įsikūrusi kavinė „Eva‘s Original Chimneys“ būtent taip įsivaizduoja ledų patiekimą. Nors pati įmonė pripažįsta, kad tai ne tikra spurga, o šviežiai iškeptas vengrų gardėsis. Deserto kaina gali siekti 6 ar net 8,5 euro.

 

Rolled ice cream. Jeigu jau prakalbome apie ledus, vertėtų paminėti ir prieš porą metų Niujorke išgarsėjusius žymiuosius susuktus ledus. Nors originali jų tėvynė yra Azija, netrukus šie ledai išpopuliarėjo visoje Amerikoje ir iki šiol neatsigina lankytojų dėmesio. Sumokėję 6 eurus, instagramui nuotraukų turėsite metams į priekį.

A post shared by Li-Chi Pan ☁️ (@lichipan) on

Cotton ice cream. Ar kada nors įsivaizdavote, kaip atrodytų tikras vienaragio maistas? Londone įsikūrusi kavinė „Milk Train“ rado atsakymą į šį klausimą. Vaikystėje numylėta saldi vata dabar įgijo naują įvaizdį ir yra patiekiama su ledais ar net pabarstukais. Viso dangiško deserto kaina siekia iki 4,5 euro. Drambliuko svajonė ant pasakų debesies, ne kitaip.

 

A post shared by Laetitia Vandevelde (@laevdvel) on

Raindrop cake. Pamenate animacinius filmukus, kuriuose vabzdžių nuo lapų geriamo lietaus lašai atrodydavo tarsi gigantiški burbulai? Būtent tai įkvėpė Dareną Wongą sukurti elegantišką desertą Niujorke. Tai savita japoniško deserto mizu shingen mochi versija. Švelnusis desertas yra pagamintas iš pavasario vandens su veganine želatina, pridedant įvairiausių skonių. Verta paminėti, kad už lašą lietaus teks sumokėti net iki 9 eurų. Keistas, bet ypač išvaizdus desertas.

Stuffed croissants. Elegantiški ir rafinuoti kruasanai gali būti ne tik traškūs, bet ir pripildyti minkštutėlio kremo. Beje, kas pasakė, kad jų spalva turi būti ruda? Niujorko mieste įsikūrusi kavinė „Union Fare“ išgarsėjo savo kepamais kruasanais, pripildytais saldžiausiais įdarais. Jie ne tik beprotiškai skanūs, bet ir idealiai tinkami fotografuoti, žinoma, prieš tai sumokėjus 3–4 eurus.

 

A post shared by Union Fare (@unionfare) on

Light bulb drink. Ypatingąjį sąrašą patikėsime baigti populiariems gėrimams. Visą laiką manėte, kad šviesos lemputės skirtos tik dulkėti namuose? Dabar Amerikos baruose ir kavinėse jos keičia stiklines ir virsta nauja mados tendencija. Lemputės kaina gali svyruoti nuo 3–6 eurų, priklausomai nuo joje patiekiamo gėrimo.


KOMENTARAI:

  • Rita : 2017 08 23 - 14:10

    Skanumynai


IŠBANDYKITE: