veganai

Jie egzistuoja: 3 veganų palaiminti kotletai

Gabija Enciūtė, 2017-11-20, 15:00


Kad ir kas išrado elektrinę trintuvę, o vėliau – ir virtuvinį kombainą, leido žmonijai įspūdingai pasistūmėti į priekį. Kaskart tyliai dėkojame tiems kilniems kulinariniams protėviams, kai ruošiame greitus pietus. Šįkart rekomenduojame tris šaunius augalinius kotletus (kurie vienodai smagiai papildys mėsainį arba nuguls į lėkštę šalia salotų, kuskuso ar – jei pasiilgote vaikystės klasikos – šalia bulvių košės).

Visus tris vienija du paruošimo žingsniai: 1. visas sudedamąsias dalis, išskyrus miltus, sumalame virtuviniu kombainu ar trintuve, 2. įmaišome miltus. Viskas. Galime žaisti, formuodami apvalius, kvadratinius ar žvaigždutės formos kotletus.

Geležinis medkirtys

Šis skanuolis – turbūt geriausi įmanomi pietūs, jei rytoj ruošiatės tapti kraujo donoru. O taip pat visų nusilpusių anemikų draugas. Ir močiutės, išsigandusios, ką veganizmas padarys anūko kraujui, paguoda. Žodžiu, tai tikras supermaistas.

Reikės:

2 mažų virtų burokėlių

400 g raudonųjų pupelių

5–6 šaukštų grikių miltų

1 susmulkinto raudonojo svogūno

1 šaukštelio Kajeno (uoginės) paprikos

Druskos

2 šaukštelių džiovinto raudonėlio

1 šaukšto pamirkytų moliūgų sėklų

1 šaukšto melasos

2 šaukštų balzaminio acto

DSC_0793-2

Žalioji taika

Žalsvą tąsią košę norisi kabinti šaukštu, nes taip skanu ir pati viena, bet stop! Truputį pakentėkite: sudrėkinkite delnus ir suformuokite kotletą.

Reikės:

Pusės nedidelio brokolio (virto)

1–2 virtų bulvių (vidutinio dydžio)

DSC_068260 g žaliųjų lęšių (juos prieš pradėdami išvirkite)

¾ stiklinės kvietinių miltų

Nedidelės saujelės nuplikytų špinatų lapų

1 šaukštelio česnako granulių

1 šaukštelio džiovintų petražolių

1 šaukštelio džiovintų bazilikų

½ šaukštelio juodųjų pipirų

druskos

Rudens–žiemos kolekcija ‘17

Batatų ir moliūgo derinys jau pabuvojo visur (ir kaskart atstovavo tam, ką šaltasis sezonas turi geriausio). Manote, nebeįmanoma jo naujai atrasti? Išbandykite šį mėsainio paplotėlį.

Reikės:

1 nedidelio virto batato

Virtos moliūgo riekės (apie 150 g)

400 g avinžirnių

3 šaukštų kukurūzų miltų

½ šaukštelio ciberžolės

1 šaukštelio džiovinto imbiero miltelių

1 šaukštelio paprikos miltelių

½ šaukštelio malto kumino

½ šaukštelio maltų kalendrų sėklų

druskos

DSC_0649

 


KOMENTARAI:

  • justina : 2017 11 21 - 07:19

    va


IŠBANDYKITE: