top of page

Jau prekyboje: sužinokite, kokie skoniai slepiasi VMG ir „Pergalės“ atnaujintuose saldainiuose

Prieš daugiau nei 50 metų „Pergalės“ meistrai sukūrė visiems žinomus autentiškus „Sostinės“ ir „Vilnius“ saldainių receptus. Šį pavasarį „Pergalė“ pakvietė VMG komandą bendradarbiauti ir kartu sukurti naujus skonių derinius, papildančius jau klasika tapusių saldainių porą.

„Labai vertinu tą pasitikėjimą ir galimybę, kurią gavo VMG komanda, kai buvome pakviesti bendradarbiauti kuriant naujus, netikėtus skonių derinius. Pasitelkę visą VMG sukauptą patirtį, išskirtinį stilių ir tik mums būdingą braižą, kartu ieškojome įkvepiančių idėjų – netrumpindami laiko, kurio reikia gamyboje maksimaliai kokybei išlaikyti, ir dovanodami netikėtų, atradimais stebinančių skonių rinkinį”, – sako Alfas Ivanauskas, VMG idėjinis lyderis.


Pasak jo, pradėjus kurti naują saldainių „Vilnius“ ir „Sostinės“ koncepciją tapo aišku, kad net ir šiais laikais rinkoje yra gaminių, išsaugojusių senąsias tradicijas ir nenuėjusių į jokius kompromisus dėl kokybiškiausių ir šviežiausių žaliavų naudojimo gamyboje. O dvigubu iššūkiu tapo pats skonis: klasikai pridėti naują skonio potyrį yra sunkiau nei sukurti visiškai naują skonį. Be to, svarbu išlaikyti aukščiausią gaminio kokybę ir juvelyro darbui prilygstantį gamybos procesą. Visa tai atsispindi šį pavasarį pristatomuose, riboto kiekio saldainiuose.

Valerijos Stonytės nuotr.


„Nauji „Sostinės“ ir „Vilnius“ skoniai išreiškia mano aistrą keliauti bei meilę Vilniui, į kurį grįžtu po kelionių toliau su VMG komanda kurti ir garsinti Lietuvos vardą tarptautiniu mastu. Pavyzdžiui, VMG sukurtas „Vilniaus“ saldainio skonis atspindi šiandieninę sostinę – veržlią, drąsią, nebijančią iššūkių ir atvirą pasauliui. Tradicinį „Vilniaus“ saldainio skonį papildė gomurį kutenantys juodieji pipirai, kurių idėją parsivežiau iš Šri Lankos, kai lankiausi pipirų ūkyje. Įprasta į šokoladą dėti aitriąją papriką, bet man norėjosi laužyti taisykles, žaisti skoniais ir šiame žaidime laimėjo juodieji pipirai. O vasaras pas senelius primena visiems mums pažįstamas juodųjų serbentų skonis, kurį mes dažnai linkę nuvertinti. Tačiau šįkart jus nustebins net ir gerai pažįstami serbentai – liofilizuotos uogos saldainiams suteikia malonios rūgštelės, kuri papildo pikantišką pipirų karštį”, – pasakoja A. Ivanauskas.

Valerijos Stonytės nuotr.


Tuo metu išskirtinių dvisluoksnių ir šokoladu aplietų „Sostinės“ saldainių skonį papildė iš Japonijos kilusi citrina yuzu ir kulinaro A. Ivanausko mylima Italija kvepiantis rozmarinas. Japonija, iš kurios kilusi yuzu, išsiskiria savo kruopštumu ir ilgaamžiškumu – visa tai atsispindi ir „Sostinės“ saldainiuose, iki šių dienų visus žavinčius savo kondensuoto pieno ir pieno likerio pora. Šį pavasarį pristatomi riboto kiekio saldainiai savo viduje turės ir dar vieną paslaptį, kurią visi pajus skonio receptoriais – kvapnųjį rozmariną. Burnoje susimaišius visiems skoniams susijungia geriausi ir madingiausi šiuolaikinių desertų skoniai.

Valerijos Stonytės nuotr.


„Bendradarbiaudami su „Pergale“ turime galimybę ne tik kurti naują istoriją, bet ir tapti kelis dešimtmečius skaičiuojančios istorijos dalimi. Šie saldainiai kelia man pačius gražiausius jausmus, jie buvo mano vaikystės dalimi. Šiandien išskirtinai pavasariui pristatome ir du naujus, riboto kiekio skonius jau kitai, tūkstantmečio kartai, kuri gali iš naujo atrasti jų tėvų ir senelių vaikystės skonius ir įvertinti meistrišką saldainių kokybę”,  – pabrėžia A. Ivanauskas.

Saldainius rasite visose „Maxima“ parduotuvėse.

Akimirkas iš naujų klasikinių saldainių skonių pristatymo išankstinės „Kino pavasario“ premjeros metu galite pamatyti ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page