naujienos Naujienos

Šefas papasakojo, kas pasikeitė autentiškiausiu sostinės japonų restoranu vadinamoje „Kamikadzėje“

Ugnė Jonaitytė, Vytautės Ribokaitės nuotr., 2019-01-24, 15:15


Japonų virtuvės mylėtojams sostinėje įsikūręs restoranas „Kamikadzė“ turėtų būti pažįstamas. Autentišką skonį dovanojanti vieta daugiau nei ketverius metus kvietė lankytojus užsukti į A. Smetonos gatvę, tačiau dabar tiek ištikimų, tiek naujų svečių laukia naujose patalpose. Kartu su persikraustymu, įvyko ir daugiau pokyčių. Apie juos VMGonline.lt pasakoja restorano šefas Keishi Yamauchi.

Vytautės Ribokaitės nuotr.

Sprendimą ieškoti kitos erdvės, kaip aiškina šefas, lėmė ne viena priežastis: „Pirmiausia, daug lankytojų pageidavo, kad persikeltume į didesnes patalpas, taip pat buvusioje vietoje neturėjome alkoholinių gėrimų prekybos licencijos ir galiausiai norėjome dirbti su buvusiu Japonijos ambasados šefu.“

Vytautės Ribokaitės nuotr.

Susidraugavęs su šefu K. Yamauchi ir norėdamas toliau dirbti Lietuvoje, buvęs Japonijos ambasados šefas Kazuhiro Yoshimatsu sutiko prisijungti prie restorano komandos. Taigi dabar virtuvėje šeimininkauja japonų duetas. Autentiški, lietuvių skoniui nepataikaujantys ir specialiai neadaptuoti skoniai yra šios vietos koziris. Lygiai toks pats autentiškas buvo ir mūsų pokalbis – į klausimus atsakinėjo patys šefai. Įdomu tai, kad tiek K. Yamauchi, tiek K. Yoshimatsu kalba tik japoniškai, tad klausimai jiems buvo verčiami.

Vytautės Ribokaitės nuotr.

Kaip pasakoja K. Yamauchi, pastovaus meniu restorane, kaip ir anksčiau, nėra, jis keičiamas kiekvieną dieną. Užkandžių kainos svyruoja nuo 2,50 Eur iki 6 Eur, norėdami pasimėgauti sašimiais mokėsite nuo 5,50 Eur iki 22 Eur. „Kaina skiriasi priklausomai nuo to, kokia žuvis yra naudojama“, – komentuoja šefas. Kiekvieną dieną čia siūlomas ir ramenas (10 Eur). „Anksčiau galėjome pasiūlyti tik dienos pietus, o dabar ir prie patiekalų tinkančius gėrimus“, – priduria pašnekovas.

Vytautės Ribokaitės nuotr.

Dar vienas pokytis susijęs su rezervacija, kuri pastoviems šios vietos lankytojams turėtų būti puikiai pažįstama. Tiems, kurie neturi žalio supratimo, trumpai papasakosime: senosiose patalpose visi norintys pietauti, turėdavo iš anksto susisiekti su restoranu. Tik čia reikėjo rezervuoti ne vietą, o konkrečius patiekalus. Atėjus tekdavo ir pastovėti kol atsilaisvindavo vieta. Persikėlus į naujas patalpas, šių taisyklių neprireiks. „Dabar turime daug vietos, o virtuvėje dirba du šefai, tad nieko rezervuoti nereikia“, – paaiškina K. Yamauchi. Ir iš tiesų, restorane erdvės netrūksta – išsidėsčiusiame per du aukštus susėsti gali beveik 70 žmonių.

Vytautės Ribokaitės nuotr.

Pasmalsaujame, kas gi slypi už pasirinkto „Kamikadzė“ pavadinimo. „Tai reiškia Dievo vėją, stebuklą. Pavyzdžiui, neįmanoma, kad japonai laimėtų krepšinio varžybas prieš lietuvius. Tikrai turėtų įvykti stebuklas“, – juokiasi krepšinį žiūrėti mėgstantis šefas Keishi.

Adresas: Klaipėdos g. 1-1, Vilnius.

Darbo laikas: VII–I nedirba, II–IV 17:00–22:00, V–VI 17:00–23:00.

„Facebook“ paskyra ČIA


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: