naujienos Naujienos

Itališkos pomidorų ir duonos salotos

VMGonline.lt, 2018-08-18, 9:30


Jums reikės (4 asm):

~600 g įvairių rūšių pomidorų

5–6 ančiuvių

2 šaukštų kaparėlių

50 g kalamatos alyvuogių

1 raudonojo svogūno

120 g traškių salotų (pvz., romaninių, ledkalnio)

3–4 riekelių čiabatos

Padažui:

4 šaukštų aliejaus

2 šaukštų baltojo vyno acto

Druskos (pagal skonį)

Šviežio baziliko (patiekti)

  1. Pomidorus supjaustykite riekelėmis, svogūną – žiedais. Sumaišykite visus produktus padažui.
  2. Čiabatą supjaustykite riekelėmis ir paskrudinkite ant grotelių iš abiejų pusių.
  3. Sudėliokite salotas, taip pat sudėkite duoną, susmulkintus ančiuvius, suberkite kaparėlius ir alyvuoges. Salotas užpilkite padažu ir palikite maždaug pusvalandžiui. Papuoškite bazilikais.

KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: