naujienos Naujienos

Inga Žuolytė: skanios restoranų rekomendacijos ir „čija“ pudingo paslaptis

VMGonline.lt, Vytautės Ribokaitės nuotr., 2019-08-08, 7:50


Septintąja „Skonio iššūkio“ laidos dalyve tapo Inga Žuolytė – anksčiau profesionaliai besiruošdavusi fitneso varžyboms, dabar Inga didelę laiko dalį skiria dešimtą mėnesį skaičiuojančiam sūnui. Tačiau kartu randa laiko ir savo įkurtam drabužių verslui „INZO clothes“, o taip pat dalinasi nuostabiais kasdienio gyvenimo kadrais savo Instagram paskyroje (@ingazuolyte) su beveik 100 tūkst. sekėjų. VMGonline.lt Inga papasakojo, kodėl jos mityba šiuo metu stipriai pasikeitusi, į kuriuos restoranus verta atkreipti dėmesį, o taip pat labai prašoma išdavė ir vieną iš savo juokingų atsitikimų virtuvėje.

Vytautės Ribokaitės nuotr.

Ar yra buvę kokių nors su maistu susijusių iššūkių, kuriuos teko įveikti?

Turbūt didžiausią iššūkį teko įveikti dar tuomet, kai ruošdavausi fitneso varžyboms – tuomet maistą tekdavo labai stipriai apriboti.

Kokį vieną ar kelis produktus pasiimtumėte į negyvenamą salą?

Pasiimčiau sūrio, bananų ir alyvuogių! Tiesa, bananų turbūt jau rasčiau saloje, bet vis tiek – apsidrausti nekenkia… O sūrį labai mėgstu, mano mėgstamiausi būtų mocarela ir feta.

Ką mieliau rinktumėtės – gerą kepsnį ar desertą?

Kepsnį!

O jei būtų lemta pavirsti desertu, tai koks desertas būtumėt?

Manau, kad būčiau sūrio pyragas (angl. „cheesecake“), būtent tas, kurį parduoda „Caffeine“.

Ko visada yra jūsų šaldytuve? Nes jeigu nėra, sakote: „Tuščias!“

Kiaušinių! Ne dėl to, kad labai juos valgytumėme, bet tiesiog jie gali ilgai negesdami stovėti, tad jei jau prisireikia, visada žinau  jų yra. Ir dar, ko gero, man šaldytuvas atrodytų tuštokai, jei jame nebūtų alyvuogių.

Vytautės Ribokaitės nuotr.

Ar po vaikelio gaminimo kaip nors pasikeitė valgymo, gaminimo įpročiai?

Iš tikrųjų dabar visiškai išsibalansavo mityba, gaminu tik tiek, kiek reikia vaikui. Tikrai sunku grįžti į vėžes.

Kiek apskritai mėgstate, ar anskčiau mėgote gaminti? 

Kai anksčiau turėjau režimą, paprasčiausiai gamindavau tiek, kad ir aš, ir vyras normaliai ir sveikai pavalgytumėme. Šiuo metu dažniausiai užsisakome maisto į namus.

Beje, ar yra virtuvėje ištikę kokių nors juokingų nesėkmių?

Oi, tikrai labai daug, bet nei viena tokia, kuria norėtųsi viešai dalintis (juokiasi). Gal paminėčiau vieną, dar iš laikų, kai profesionaliai sportuodavau – tada, pavyzdžiui, miltus bandžiau keisti proteino milteliais…

Kokios jūsų maisto nuodėmės?

Šiuo metu mano visa mityba yra kaip nuodėmė, todėl vieno dalyko neišskirčiau. Bet anksčiau sportuojant ir laikantis griežto režimo didžiausias delikatesas būdavo grūdėta varškė!

Ar yra kokių nors restoranų Vilniuje ar kur kitur Lietuvoje, kuriuos rekomenduotumėte skaitytojams?

„Guacamole“ gamina tikrai skanias tortilijas, „Sugamour“ ir „Cozy“ restoranuose labai skanūs varškėčiai, o „Kavos eroje“ – Benediktai. Dar paminėčiau prie Trakų esantį restoraną „Akmeninė rezidencija“, kuriame tikrai labai puiki gruziniška virtuvė.

Galbūt pasidalintumėte kokiu nors firminiu receptu?

Paskutiniu metu dažnai valgau „čija“ sėklų pudingą, tik daug kas jį užpilinėja pienu ar geriamu jogurtu, o aš brinkinu sėklas būtent graikiškame jogurte. Na, ir tuomet palieku nakčiai, o ryte galima uždėti vaisių ar ko tik norisi.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: