naujienos Naujienos

Iliuzionistas Mantas Wizard papasakojo, kur valgė gardžiausią gyvenime „burgerį“, ir pasidalijo senovinio kugelio receptu

Ugnė Jonaitytė, 2018-09-11, 15:00


Iliuzionistas Mantas Žmuidinavičius-Wizard renginiuose žiūrovus keri skleisdamas magiją, tačiau atokvėpiui po darbų, sako, neretai pasirenkantis maisto gaminimą. Kaip pasakoja iliuzionistas, gaminti namuose jam tikra šventė – čia jis ruošia ne tik mėgstamus ir ne kartą išbandytus patiekalus, bet ir leidžiasi į naujų atradimų paieškas.

Mantai, ar maistą labiau mėgstate gamintis tik sau, ar mielai vaišinate šeimą bei draugus?

Kadangi gyvenu vienas, visada prisigaminu daugiau, nei reikia, tad praktiškai visada kažką pasikviečiu. Man smagu gaminti kitiems, smagu, kai jiems patinka mano ruoštas maistas. Tiesa, dažnai mano patiekalai kitiems gali būti šiek tiek per sūrūs, bet ką aš galiu padaryti, gaminu pagal savo skonį (juokiasi). Taip jau yra, visko galėčiau atsisakyti – ir saldumynų, ir mėsos, jei reiktų, bet tikrai negalėčiau atsisakyti druskos.

O ar stengiatės laikytis mitybos režimo? Juk renginiai, kuriuose pasirodote, gali vykti praktiškai bet kuriuo laiku.

Kiek įmanoma, stengiuosi laikytis disciplinos, kad tai būtų pusryčiai, pietūs ir vakarienė, bet, aišku, per keliones ir darbus būna visaip. Dabar, kai pradėjau intensyviau lankyti sporto klubą, trenerė pageidauja kiek įmanoma žmoniškesnės mitybos, bent jau režimo, nekalbant apie turinį. Bet tiesa tokia, kad renginio dieną aš dažniausiai nieko nevalgau arba tik lengvą košę ar salotas. Ne dėl to, kad labai jaudinuosi, tiesiog taip esu įpratęs. Man patinka, kad kai esi nevalgęs, reakcija būna aštresnė, greitesnė, jautiesi žvalesnis. O grįžus po renginio tenka ir naktį pakapot (juokiasi). Bet dėl to nieko nepadarysi, kartais tai yra kaip mažas gyvenimo malonumas.

Užsiminėte, kad pradėjote aktyviau sportuoti. Jei stengiatės laikytis mitybos režimo, gal ugdotės ir kokius nors sveikos mitybos įpročius?

Be abejo, šiek tiek stengiuosi žiūrėti, ką ir kiek valgau, bet į kraštutinumus neinu. Bet, pavyzdžiui, šiandien siaubingai norėjau picos, tai vienoje skanioje picerijoje suvalgiau picą su „pepperoni“ dešra. Visiškai sveikai maitintis neišeina, kartais leidžiu sau nukrypti. Labai pasikliauju tuo, kad žmogus turi klausyti ir savęs, ir savo nuojautos. Kartais mes natūraliai jaučiam, kad kažko norisi. Reikia tos nuojautos paklausyti.

Dabar vis daugiau kalbama ne tik apie vegetarizmą, bet ir veganizmą, tokią mitybą besirenkančių žmonių daugėja. Ar jūs valgote vegetariškus ar veganiškus patiekalus?

Valgau, labai skanu ir aš laisvai galėčiau būti. Nesu iš tų, kurie sako: „Oi, žinai, nepavalgęs mėsos, nejaučiu sotumo.“ Aš puikiai jaučiu ir galėčiau būti vegetaras, man labai skanu. Vegetariški, veganiški dalykai – yra be galo daug skanių ir viskas su tokiu maistu super, bet, pavyzdžiui, neseniai Amerikoje šefo Gordono Ramsay restorane valgiau patį skaniausią „burgerį“ savo gyvenime… Ir kartais tų mažų gyvenimo malonumų neišeina atsisakyti.

O kada jums labiausiai patinka mėgautis maistu: per pusryčius, pietus ar vakarienę?

Iš esmės pusryčių galėčiau visai nevalgyti, man jie praktiškai neegzistuoja. Ryte atsibudęs išgeriu stiklinę vandens ir man to užtenka. Dabar tik dėl sporto stengiuosi šiek tiek daugiau valgyti. O labiausiai patinka vakarienė. Man visada skaniausia valgyti, kai niekur nereikia skubėti, kai galiu būti atsipalaidavęs, kai turiu laisvadienį. Labai svarbu ne tik, ką valgai, bet ir kaip. Turi valgyti lėtai. Aš atsimenu, kaip mano seneliai: pietų metas, pasitiesia staltiesę, atsisėda prie stalo, pietauja ramiai, nesiblaškydami, neįlindę į telefoną. Juk valgymas yra kaip procesas. Manau, kad mes labai dažnai tai pamirštam – gerai sukramtyti, valgyti ramiai.

Ar yra tokių produktų, kurių visada galima rasti jūsų šaldytuve?

Tikriausiai, kad mano mamos obuolienė, kuri yra fantastiška, ir visada jos šaukštą prie košės įsidedu. Taip pat tuno skardinių, nes labai dažnai darausi salotas ir juo pagardinu. Ir dar būtinai tarkuoto parmezano. Kartais, kai gaminu paprasčiausius brokolius, užberiu parmezano, ar ant kiaušinienės… Man parmezanas labai patinka!

O kokio maisto griebsiesi, kai užklups darganotas ruduo ir norėsis pasigerinti nuotaiką?

Turbūt klasikinio obuolių pyrago. Dar visokių daržovių apkepų moku skaniai pasigaminti ir su kalakutiena kugelį išsikepti. Tikrą pagal senovinį receptą!

Kaip geros nuotaikos užtaisą paminėjote obuolių pyragą. Tai saldumynams nesate abejingas?

Na, mano meilė didesnė druskai negu cukrui, taip jau nutiko (juokiasi). Aš esu tas žmogus, kuris negalėtų vienu prisėdimu suvalgyti viso pyrago arba, kaip mano draugai sako, visos plytos šokolado. Aš galiu du gabaliukus atsilaužt ir suvalgyt, daug neįveikiu. Aišku, kartais labai norisi saldaus ir tuomet leidžiu sau.

O koks jūsų mėgstamiausias vaisius bei daržovė?

Bananai – visada. Čia dar tinka ir galvojant apie tai, ką visada galima rasti mano šaldytuve. Taip pat vynuogės ir arbūzas. O iš daržovių mano naujausias atradimas yra brokoliai. Nuo vaikystės nemėgau jų, bet visai neseniai nusipirkau. Garuose pasigaminau ir tiesiog kalakutieną kepdamas įmečiau gabaliukais supjaustytą brokolį. Taip skanu! Išties naujai atrasta daržovė favoritė.

Savo pasirodymų metu stebinate neįtikėtinais magijos triukais. O ar mokate kokių triukų virtuvėje, kad pavyktų patiekalą pagaminti ir nepaprastai greitai, ir nepaprastai skanų? Tokį, kad visi aikčiotų ir galvotų, kad ne vieną valandą praleidote gamindamas?

Aš turiu tokią filosofiją, kad geras patiekalas turi būti paruošiamas per 15–20 minučių, bent jau kad jo paruošimo laikas nebūtų ilgesnis. Paruošiu, įdedu į orkaitę ir galiu eiti savo reikalų tvarkyti. Todėl visada atkreipiu dėmesį į paruošimo laiką, nes man smagu virtuvėje, bet tai neturi tapti visos dienos vargu. Tikriausiai daržovių apkepai yra tas mano arkliukas, kur wow, kaip skanu. Arba biskvitinis pyragas, kuriuo vaišinu savo draugus.

O ar turite triukų, kuriems naudojate maisto produktus?

Turiu labai fainą, kuris būna kaip siurprizas finalinis. Po puodeliu vietoje kamuoliuko atsiranda viena citrina ir antra citrina. Esu daręs netgi didžiulį triuką, kai išbūriau rekordinį skaičių riešutų sviesto indelių, taip pat esu iš niekur traukęs apelsinus, kažkada vienoje vaikų šventėje manęs paprašė. Tad kartais tokio tipo triukus atlieku, bet šiaip esu estetas ir su maistu nemėgstu daryti triukų, čiupinėti… Nuo mažens esu išmokytas gerbti maistą ir nežaisti su juo, tai stengiuosi ne per daug tokių triukų atlikinėti.

Manto Žmuidinavičiaus-Wizard bulvių apkepas

Jums reikės:

5 didelių bulvių

Morkos

Kiaušinio

Pusės svogūno

Gabaliuko kalakutienos

Trupučio druskos, pipirų

Stiklinės pieno

Paruošimas:

Stambiai sutarkuoti (burokų tarka) 5 dideles bulves ir morką. Tuomet įmušti kiaušinį, smulkiai supjaustyti pusę svogūno. Smulkiai supjaustyti kalakutienos gabaliukus ir sudėti į masę. Pagardinti žiupsneliu druskos bei trupučiu pipirų ir, užpylus stikline karšto pieno, išmaišyti. Kepti keksiukų formelėse iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: