sventes

Įkvėpimas sekmadienio pusryčiams

vmgonline.lt, 2015-11-15, 9:00


Knygos „Kepiniai be glitimo“ autorės Inga Krasuckienė ir Katerina Buldakova sako, kad kaip gimtadienis be torto – visai ne šventė, taip ir sekmadienio pusryčiai be varškėčių – ne iki galo tobuli. Ir siūlo išsikepti tobulų sekmadienio pusryčių skanėstą.

Katerina: šie varškėčiai – vienas iš nedaugelio receptų, kuriuos pastoviai naudoju kasdieniame gyvenime. Šiame recepte aš sąmoningai kadaise atsisakiau kvietinių miltų. Kai papasakojau apie juos Ingai, ji labai apsidžiaugė, nes jos šeima taip pat mėgsta šį paprastą, visų nuo vaikystės mėgstamą pusryčių skanėstą. Dėka kukurūzų miltų varškėtukai įgyja gražų auksinį atspalvį, o dėka natūralios vanilės ir citrinų žievelės yra purūs ir kvapnūs. Aš visuomet maišau tešlą iš vakaro ir laikau ją šaldytuve, ryte belieka tik suformuokite ir iškepkite, nes šilti jie skaniausi. Be to, atvėsusią tešlą lengviau formuoti rankomis.

Inga: šiuos gražuolius man davė paragauti Katerina. Dar pasakė keletą gudrybių, kuriomis labai norime pasidalinti ir su jumis. Kepti galima su įprastu aliejumi, bet kur kas skalsiau su kokosų. Mano varškėčiai tiesiog rydavo aliejų, tad kokosų aliejus būtų brangus malonumas. Tam, kad užtektų nedaug aliejaus ir varškėčiai pilnai iškeptų, reikia naudoti dangtį, kepti ant vidutinio karščio ir niekur neskubėti. Jūsų kantrybė bus vainikuota neregėta sėkme. Atvėsę jie taip pat, netgi labai valgomi. Tešlos maišau didesnį kiekį, iškepu tik tiek, kiek reikia, likusią tešlą palieku rytdienai. Skanaus.

VARŠKĖČIŲ RECEPTAS

Monikos Penkutės nuotr.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: