naujienos Naujienos

Ieva Mackevičienė: sraigių nevalgytų, bet ryklienos paragauti išdrįso

VMGonline.lt, 2018-12-05, 17:00


Buvusi grupės „Pinup Girls“ narė Ieva Mackevičienė kartu su vyru „radistu“ Rolandu Mackevičiumi augina du vaikus – Motiejų ir Meilę. Pašnekovė patikina, kad būtent mažieji diktuoja kulinarines tendencijas šeimoje. Apie produktą, kuris niekada nedingsta iš virtuvės lentynų ir yra dievinamas visų šeimos narių, bei restoraną, kuris dar niekada nenuvylė. Ieva atskleidė ne vieną įdomybę!

Ieva, turbūt visi sutiktų, kad vaikai sustyguoja ar bent jau pakoreguoja tėvų mitybos racioną ir režimą. Kaip atrodo jūsiškis?

Iš tiesų jau keletą metų stengiamės maitintis gana subalansuotai, kad kiekvieną dieną būtų mėsos, daržovių. Du kartus per savaitę lankausi turgelyje, kur iš moterų ūkininkių prisiperku didelę dėžę: morkų, kalafiorų, brokolių, putpelių kiaušinių, obuolių, kriaušių, slyvų, įvairių sulčių ir kitų gėrybių iš ūkio. Labai džiaugiuosi, kad jas atradau, kokį pusmetį tik iš jų ir perku. Visada žinau, kad daržovės bus natūraliai užaugintos, šviežios. Prekybos centruose daržovių nebeperkam, mėsą irgi renkamės tam skirtose gerose parduotuvėse. Mūsų šeima valgo tik jautieną, labai retai – vištieną. Tiesiog esame pripratę prie jautienos ir tikime, kad tai yra viena sveikiausių mėsų.

Šiaip esame labai makaroniniai, mokam įvairiausiais būdais juos pasigaminti. Motiejus irgi išprotėjęs dėl makaronų. Tad taip ir yra: su vyru derinamės prie Motiejaus raciono. Ko jis nori, tą ir stengiamės gaminti. O Meilė prieš porą mėnesių jau irgi į žmones „įsirašė“, pradėjo normaliai valgyti (juokiasi), ne tik pienelį ar pieno mišinius, tad stengiamės derintis prie vaikų.

Ar yra produktų, kurie tiesiog privalo būti jūsų virtuvėje? Kaip suprantu, makaronų lentynoje yra visada, o be jų?

Makaronams tikrai yra skirtas didžiausias stalčius, ir tai – produktas, kuris niekada nesibaigs. Nespėja pasibaigti, jau būna didelis papildymas. O šiaip šaldytuve visada būna kokių nors pieno produktų, kuriuos Motiejus nešasi į darželį kaip užkandį. Sūrio lazdelės, gali būti ir jau pagaminti glotnučiai (angl. smoothie) ar vaisių tyrelės.

Kokios virtuvės patiekalus mėgstate labiausiai?

Jau ilgą laiką mudviejų su vyru mėgstamiausia yra itališka, kinų, japoniška virtuvė. Nuėję ja pasimėgauti, retai kada nusiviliame. O jei norim dviese pavakarieniauti, tai dažniausiai, 99 proc., kad eisime į „Saint Germain“ restoraną. Ten labiau europinis prancūziškas maistas: austrės, krevetės, gera mėsa. Dar niekada nelikome nusivylę. Visai neseniai išbandėme Vilniuje gana populiarią vietą „Džiaugsmas“ ir buvom apstulbę, kaip įmanoma lietuviškas daržoves taip gerai pagaminti.

Ar į šiuos restoranus vestumėtės ir iš užsienio atvykusius draugus?

Tikrai taip. Iš tiesų mano gimtadienį šventėme kaip tik „Džiaugsme“. 25 žmonės buvo apstulbę nuo patiekalų skonio, gausos ir to sugebėjimo, kaip ir sakiau, atrodytų, paprastas daržoves, mėsą ar žuvį taip pagaminti. Visi išėjo išsižioję.

Kada labiausiai mėgstate mėgautis maistu: per pusryčius, pietus ar vakarienę?

Jau daugybę metų turime tradiciją, kurios visai nesistengėme sukurti, tiesiog ji natūraliai atsirado – tai yra mūsų šeimos pusryčiai. Visada pusryčiaujame kartu, niekas neišeina iš namų tol, kol visi nepavalgome. O tada jau – kas į darbus, kas į darželius, kas į lauką miegoti.

Gal yra koks nors firminis pusryčių patiekalas, kurį mėgsta visa šeima?

Mes pusryčiams dažniausiai renkamės skirtingais būdais paruoštus kiaušinius: omletą, kiaušinienę, virtus kiaušinius. Taip pat įvairias košes: grikių, avižų, penkių grūdų. Kažkokių įmantrių patiekalų gaminti neturime laiko, nes pusryčiams galim skirti iki valandos, dažniausiai per pusvalandį ar 45 minutes turim ir pasigaminti, ir pavalgyti, ir išeiti iš namų.

O savaitgaliais? Gal keliaujate vėlyvųjų pusryčių?

Ne, mes negalėtume savęs priskirti prie žmonių, kurie žino daug brunchų vietų ir dažnai į jas eina. Ar šiokiadieniais, ar savaitgaliais pusryčius mes gaminamės ir valgome namuose. Aišku, savaitgaliais jau būna ir kokie varškėčiai ar blyneliai, dribsniai su pienu.

Kokį patiekalą įvardytumėte kaip savo firminį?

Yra patiekalas, kuris tinka visiems šeimos nariams. Turbūt moku labai gerai jį gaminti (juokiasi). Tai paprasti mėsos kotletai su bulvių koše arba su grikiais. Žinau, kad jų suvalgę visi bus sotūs ir laimingi.

O ar yra koks nors patiekalas ar produktas, kurio jums niekaip neįsiūlytų?

Sraigės. Nemėgstu, nesu nė vienos valgiusi, bet ir nemanau, kad kažkada gyvenime valgysiu. Tiesa, mano vyras ir sūnus yra išprotėję dėl sraigių, o aš nežinau, ar kada nors persilaušiu.

Bet juk nesate ragavusi, gal visgi skonis patiktų?

Turiu nusistatymą, kad man jas valgyti būtų, kaip čia pasakius… per skaudu.

Koks jūsų valgytas patiekalas buvo pats egzotiškiausias?

Manau, kad ryklys. Valgėme Indijoje, kai buvom su draugais atostogų. Rykliukai buvo pagauti ir iškepti tiesiog ant laužo paplūdimyje. Sunku pasakyti, koks tai buvo skonis, bet man priminė, ko gero, paprastą žuvį. O tokių labai jau egzotiškų nesu mėgėja ir nelabai drįstu valgyti.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: