top of page

Ieškote vietos „brunchui“ su šeima? Šis restoranas siūlo prancūzišką atmosferą

Vėlyvieji pusryčiai dabar tokie populiarūs, kad kavines ir restoranus, kurie jų nesiūlo, galima suskaičiuoti ant pirštų. Vis dėlto, šeimos su vaikais pasakytų ką kita: šeimyniškų pusryčių vietų, kur būtų patogu ir nenuobodu vaikams, nėra daug. VMGonline.lt apsilankė restorane „Prancūzai“, kuriame, kiek girdėjome, apie erdvę mažiesiems svečiams pagalvota.

Valerijos Stonytės nuotr.


Kol kiti restoranai vengia vaikų šurmulio, šis mažylius pasitinka su specialiai jiems skirta erdve ir vaikiškomis kėdutėmis. „Mūsų turima erdvė tam dėkinga – daug vietos, šviesu, ryškios spalvos. Tikra pažiba galime vadinti vaikams sukurtą žirafos lentyną. Čia gausu įvairiausių žaidimų, minkštų ir medinių žaislų, o vaikų stalo pagrindas yra padengtas kreidiniais dažais, tad ant jo galima rašyti ir piešti“, – mažiesiems siūlomas veiklas pristato restorano „Prancūzai“ vadovė Rūta Platačiūtė-Burneikė.

Svečių laukia ne tik pasirinktas pagrindinis patiekalas, bet ir įvairiausiais užkandžiais viliojantis bufetas. Valerijos Stonytės nuotr.


Dėl erdvių restorano salių neretai vėlyvieji pusryčiai tampa ir šventiniais – gimtadienio ar krikštynų progomis. „Turime tris erdves. Vėlyvųjų pusryčių bufeto erdvėje telpa 60 svečių, stovimo tipo renginiuose – gerokai daugiau. Dažniausiai susirinkusiems į šventę padengiame stalą bendroje salėje su kitais restorano lankytojais, tačiau galime pasiūlyti ir privačią erdvę“, – komentuoja vadovė. Vietos nepritrūks ir nuo šurmulio norintiems pasislėpti svečiams – jie gali rinktis romantiškesnę atmosferą kitoje salėje.

Benediktas su lašiša. Valerijos Stonytės nuotr.


Restoranas išsiskiria ir tuo, kad „bruncho“ metu svečių laukia ne tik pasirinktas pagrindinis patiekalas, bet ir įvairiausiais užkandžiais viliojantis bufetas. „Mūsų vėlyvieji pusryčiai skirti sočiai pavalgyti. Bufete visada turime išgirtų dešrelių su apkeptais karamelizuotais svogūnais, įvairių rūšių kišų, desertų bei neribotą kiekį kavos, arbatos ir sulčių“, – pristato R. Platavičiūtė-Burneikė.

„Croque monsieur“ sumuštinis. Valerijos Stonytės nuotr.


Pagrindinių patiekalų gretose įsitaisę trys pasiūlymai. Vėlyvųjų pusryčių žvaigždė – Benedikto kiaušinis – čia patiekiamas su kumpiu arba lašiša, šiais ingredientais gali būti pagardintas ir nepaprastai sotus Croque monsieur sumuštinis, o dievinančių košę laukia migdolų piene virta avižinė košė, paskaninta figomis.

Migdolų piene virta avižinė košė, paskaninta figomis. Valerijos Stonytės nuotr.


Vėlyvųjų pusryčių kaina – 15 Eur asmeniui. Vaikams iki 12 metų – 8 Eur.

Visą informaciją apie restorano „Prancūzai“ vėlyvuosius pusryčius rasite ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page