receptai Receptai

Grikių triumfas: keptos kriaušės ir dar keli ingredientai suteiks šioms kruopoms prabangos skonį (receptas)

VMGonline.lt, Kerniaus Pauliukonio nuotr., 2019-01-16, 15:00


Ištikimiems grikių mylėtojams jau esame pristatę net 22 gardžiausių VMG receptų topą, dedikuotą būtent šioms kruopoms. Saldžios ir nesaldžios jų variacijos, garnyrų, užkandžių, pagrindinių patiekalų ar net desertų variacijos – grikiai jau ne kartą įrodė savo įvairiapusiškumą. Šįkart siūlome išbandyti jų kombinaciją su keptomis kriaušėmis, avokadais ir brokoliais iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje  TV laidų vedėjo knyga! Jūsų laukia prabangus ir turtingas skonis.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

GRIKIAI SU KEPTOMIS KRIAUŠĖMIS, AVOKADAIS IR BROKOLIAIS

4 asm.

250 g grikių

1 nedidelio brokolio

2 avokadų

2 kriaušių

50 g sviesto

2 šaukštų kepintų kedrinių pinijų

kelių šakelių šviežios mėtos (patiekti)

druskos, juodųjų pipirų

  1. Grikius išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Smulkiais žiedynais išskirstykite brokolį ir sudėkite į pasūdytą vandenį. Virkite apie 4 min. Apvirtą brokolį sumaišykite su grikiais.
  3. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, išskobkite šaukštu ir kiek pasmulkinę įmaišykite į košę.
  4. Kriaušes supjaustykite skiltelėmis ir apkepkite keptuvėje su sviestu. Pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Paruošas kriaušes išdėliokite lėkštėje ant grikių, apibarstykite mėtomis ir kedrų riešutais.

Knygą, kuri pasauliniuose „World Gourmand Cookbook Awards“ apdovanojimuose užėmė antrąją vietą tarp geriausių kulinarinių TV laidų vedėjų knygų, galite įsigyti galite ČIA


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: