naujienos Naujienos

Godžių vėlyvųjų pusryčių klubas: kur Vilniuje „viskas įskaičiuota“?

Auksė Podolskytė, 2018-05-01, 18:00


„Brunch“ arba vėlyvieji pusryčiai Lietuvoje – visai ne naujovė. Ne pirmus metus vilniečiai pirmais dienos patiekalais mėgaujasi ne namuose. Maisto entuziastai, net naktį prikelti iš miego, galėtų nesunkiai išvardyti, kur skaniausi Benedikto kiaušiniai ar nemokama kava. Kartą jau rašėme apie 10 vietų, kur verta pradėti dieną (nors iš tikrųjų ji jau įpusėjo). Šįkart pažvelgėme į pusryčius kitu kampu – nusprendėme sudėlioti sąrašą vietų, kur pusryčiai yra už fiksuotą kainą. Panašiai kaip „viskas įskaičiuota“ tipo kelionėse.

Baras „Bardakas“

Šio palyginus nebrangaus brunch meniu mums pasirodė vienas sotesnių (gal ne veltui „Facebook“ renginio įraše buvo pavartotas žodis „koma“?): matėme bulvinius blynus, jautienos befstrogeną, lazaniją su jautiena. Hitas, kurį šlovina lankytojai – gruzdinti varškėtukai.

Kaina: 10 Eur

Kada? Kiekvieną sekmadienį, 12:00–15:00

Kur? Vilniaus g. 22, Vilnius

Daržovės ir salotos. Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.
Blyneliai su dešrele. Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.
Spurgas primenantys varškėčiai. Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.
Desertas – vietoje kepami kruasanai su atskirame indelyje patiekiamu šokoladiniu kremu. Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.

Fleksitarinis bistro „Freunde“

„Freunde“ vėlyvuosiuose pusryčiuose – didžioji dalis patiekalų iš a la carte: tikriausiai vienintelės Vilniuje bandelės „Dim Sum“, lęšių kukuliai… Puikus šansas susipažinti su naujo bistro patiekalais ir paragauti kažko įdomesnio nei Benedikto kiaušiniai.

Kaina: 11,5 Eur, vaikams – 6 Eur, mažyliams – nemokamai

Kada? Kiekvieną sekmadienį, 11:30–16:00

Kur? Pylimo 22D, Vilnius

„Freunde“ nuotr.
„Freunde“ nuotr.
„Dim Sum Buns“ su grybais ir „hoisin“ padažu. „Freunde“ nuotr.
Lęšių kukuliai naminiame pomidorų padaže. „Freunde“ nuotr.

California Tapas & Wine

„It feels like in California. In California feels like at home“, — taip ši vieta prisistato „Facebook“. Po lietuviška Kalifornijos saule vykstantys pusryčiai, priešingai nei kitur, vyksta ir šeštadieniais, ir sekmadieniais. Pagrindinis skirtumas – šeštadienį svečiai gauna jau paruoštą 4–5 užkandžių lėkštę, o sekmadieniais juos išrinkti gali patys (be užkandžių dar būna salotos, sriuba, žuvies patiekalai). Po įžangos abi dienas siūloma pasirinkti norimą karštąjį patiekalą iš a la carte meniu. Desertas, taurė itališkų burbuliukų ir natūralios apelsinų sultys (arba abiejų gėrimų kombinacija – kokteilis „Mimoza“) – taip pat įskaičiuoti į abiejų pusryčių kainą. Mums išdavė, kad firminis sekmadienio patiekalas – varškės blyneliai su vanile.

Kaina: šeštadieniais – 12 Eur, sekmadieniais – 18 Eur

Kada? Kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį, 12:00–15:00

Kur? Subačiaus g. 2, Vilnius

Patiekalas iš a la carte – „Croque monsieur“. Keptas sumuštinis su sūriu ir jautienos kumpiu arba šonine.
sumustinis su kiausiniu 4
Patiekalas iš a la carte – „Croque madame“. Keptas sumuštinis su sūriu, jautienos kumpiu arba šonine ir keptu kiaušiniu.
Patiekalas iš a la carte – „Florentinas“ su špinatais.

Restobaras „Kablys“

Ekrane puikus filmas su prancūze Jeanne Moreau (žinome netgi koks „Kambarinės dienoraštis“), fone didžėjaus muzika ir, žinoma, maistas. Šalti užkandžiai, „Mimozos“, Benedikto kiaušiniai, temperatūrą laikančiuose induose garuojantys angliški pusryčiai, omletai, barbekiu šonkauliukai, grikiai su daržovėmis… Restobaro šefas mums rekomenduoja paragauti rakleto sūrio, kurį be galo skanu valgyti lydytą, papasakoja apie lietuvišką jogurtinio gėrimo (airano) versiją, kurią inspiravo kaukaziečio draugo receptas. Pašnibždame kai kuriems naudingą informaciją: šis iš kefyro paruoštas gėrimas tinka kovoje su pagiriomis!

Kaina: 12 Eur, vaikams – 6 Eur

Kada? Kiekvieną sekmadienį, 11:00–17:00

Kur? Kauno g. 5, Vilnius

Lietuviškas airanas ilsėjosi ledo vonelėje. Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.
Pusryčių meniu nuolat keičiasi. Jį kaskart atnaujina šefas Edgaras Bolšakovas. Tačiau ant šaltų užkandžių stalo visuomet bus šviežių ir marinuotų daržovių, keleto rūšių mėsos, sūrio, sumuštinių, duonos. Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.
Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.
Į kainą įskaičiuoti Benedikto kiaušiniai. Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.

Barbekiu restoranas „City Chef“

Nuo kelerių metų, praleistų „ant ratų“, praėjusiais metais „City Chef“ galų gale nusėdo Pylimo ir Basanavičiaus gatvių sankirtoje. Barbekiu restorano pusryčiai, kaip ir priklauso, išsiskiria mėsomis. Garsiai skaitome meniu: barbekiu šonkauliai ir barbekiu plėšyta kiauliena, 6–8 valandas rūkyti žemoje temperatūroje naudojant ąžuolą, čoriso dešrelės, šoninė, vištienos sparneliai, barbekiu kalakutiena… Šalia jų – naminiai padažai, sūriai (čederis ir mocarela), šviežios ir marinuotos daržovės, duona. Amerikoniškumas persigėrė ir į desertų krepšelius: keksai ir spurgos. Užsisakyti einama dėl dviejų dalykų – Benedikto kiaušinio ir vaikiško patiekalo.

Kaina: 14 Eur, vaikams iki 12 metų – 7 Eur

Kada? Kartą per mėnesį. Artimiausias – gegužės 6 d., sekmadienį, 12:00–16:00

Kur? J. Basanavičiaus g. 1, Vilnius

Igno Nefo nuotr.
Į pusryčius įeina Benedikto kiaušinis. Igno Nefo nuotr.
Igno Nefo nuotr.

Sielos maisto restoranas (nesuklydome – taip rašoma „Facebook“) „Valgomasis“

Pusryčiai, kuriems reikalinga rezervacija, vyksta etapais, todėl nieko papildomai daryti nereikia. „Darom, ką norim“, – su mumis šmaikštavo savininkai Agnė ir Jurijus. Sakė, kad pusryčius surengtų net ir dviem, patiekalus pritaikytų svečiams veganams (geriausia apie tai pranešti iš anksto). Tikime. Viskas prasideda nuo „free flow“ juodos kavos ir retai kur sutinkamų „scones“ pyragėlių (populiarūs Didžiojoje Britanijoje) su plakta grietinėle, sviestu ir namine uogiene (pataikėm „ant“ bruknių). Toliau – pačių sūdyta lašiša, medaus ir garstyčių padažas, užtepėlė, čia keptos bandelės, 2 rūšių salotos (mėnesio ir pastovios, nes visų mylimos, bulvių), Benedikto kiaušinis ir desertas.

Kaina: 18 Eur, vaikams iki 10 metų – 8 Eur

Kada? Kiekvieną sekmadienį, 12:00–13:50 ir 14:00–16:00. Pusryčių sezonas baigiasi gegužės pabaigoje ir prasideda rugsėjį.

Kur? J. Basanavičiaus g. 44, Vilnius

Išgertos juodos kavos kiekis neskaičiuojamas. Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.
Pradedame nuo „scone“ su sviestu, namine uogiene ir plakta grietinėle. Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.
Vietoje keptos bandelės su užtepėle, kuri keičiasi. Mūsiškė buvo gaivi ir vasariška (nuotraukoje – porcija dviem). Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.
Sūdyta lašiša su garstyčių ir medaus padažu (nuotraukoje – porcija dviem). Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.
„Valgomajame“ Benedikto kiaušinio padažas riebesnis, o vietoje įprastos angliškos bandelės – kukurūzų duona. Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.
Balandžio mėnesio salotos iš keptų baltųjų morkų ir ožkų sūrio. Barstytos kanapių sėklomis, o sulaistytos juodųjų serbentų padažu (nuotraukoje – porcija dviem). Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.
Desertas – amerikietiški blyneliai su kavos sviestu ir klevų sirupu. Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.

„Time“

Tikriausiai nesumeluosime sakydami, kad tai – karališkiausi pusryčiai mieste. Visai ne dėl to, kad prasideda su putojančio gėrimo taure (kiti gėrimai į kainą neįskaičiuoti). Ir ne dėl to kad, kaip visur, reikia būti pasiruošus netikėtumams, nes šalti užkandžiai, sriuba ar karšti patiekalai keičiasi pagal šefo Igno Višinsko sumanymą. Išsiskiria tiek patiekalai (Benediktų nėra), tiek jų paruošimas, tiek pateikimas (aptikome žibučių žiedlapių). Išvardinsime keletą: burokėlių karpačas, tuno tataki, keptas varškės sūris, jautienos tartaras, austrės, marinuota skumbrė, burokėlių ir morkų humusas, jūros dumblių wakame… Beje, beveik visada „Time“ pusryčiuose rasite krembriulė. Tai – lankytojų dievinamas desertas (nugirdome, kaip teiravosi), tad palikite vietos ir jam!

Kaina: 29 Eur

Kada? Kiekvieną sekmadienį, 12:30–16:30. Vyks iki Tėvo dienos, t. y. birželio 3 d. Po to vėl startuos nuo rugsėjo pradžios.

Kur? Mindaugo g. 27, Vilnius

Šaltieji užkandžiai. Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.
Burokėlių ir morkų humusas. Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.
Austrės. Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.
Burokėlių karpačas. Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.

KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: