top of page

Gimtadienį paminėję „Režisieriaus“ vadovai: Mums nereikia titulų, kad žinotume savo vertę“

Nepaisant kiaurai merkiančio lietaus, penktadienį Kauno centras buvo sujudęs. Restoranas „Režisierius“ šventė savo 3 metų gimtadienį. Gastronominį spektaklį priminusiuoje šventėje su dvejais iš „Režisieriaus“ įkūrėjų – Andriumi Bakanu ir Eimantu Navikausku kalbėjomės apie klestinčio restorano sėkmę ir tai, kodėl geriausiu Kauno restoranu tituluojamas restoranas užvakar paskelbtuose „Švyturio“ organizuojamuose 30 geriausių Lietuvos restoranų rinkimuose tik pateko į 60-tuką.

Režisieriaus gimtadienis

„Režisieriaus“ gimtadienio akimirka


Beveik Holivudas: skanių iliuzijų šou

„Režisieriaus“ gimtadienio šventė – jau tradicija, kuri kasmet turi savo temą, siejamą su filmu. Šiemet restoranas pasirinko kino juostą „Iliuzionistas“, todėl viskas, nuo kvietimų iki programos, buvo magiška. Vakarėlio pradžioje pasirodė tikras iliuzionistas, programą tęsė kokteilių šou, t. y. tiesiai prieš svečių akis buvo gaminami ypatingi filmų įkvėpti kokteiliai. Jų šou buvo tarsi mini „Režisieriaus“ Oskarai: buvo „apdovanoti“ geriausi filmai savo žanro kategorijoje, tik vietoje Oskaro tarnavo įspūdingi kokteiliai. Pavyzdžiui, fantastinio filmo kategorijoje laimėjo „Savižudžių būrys“. Kokteilis atspindėjo vienos iš pagrindinių filmo personažų Harley Quinn šukuoseną – pusė rožinių, pusė mėlynų plaukų. Geriausiu nuotykių filmu buvo paskelbta „Džiunglių knyga“: kokteilis tupėjo ant samanų ir kvepėjo tropinių miškų atmosfera.

Režisieriaus gimtadienis

„Režisieriaus“ gimtadienio akimirka


Pristatyti „Jo Malonės“ desertai. „Jo Malonė by Režisierius“ yra nedidelis desertų butikas Kaune, einantis koja kojon su „Režisieriaus“ koncepcija. Kiekvienas desertas čia pavadintas žymaus aktoriaus, režisieriaus ar filmo vardu.

Režisieriaus gimtadienis

„Režisieriaus“ gimtadienio akimirka


Užpūsdami torto žvakutes gimtadienio šventėje, be abejonės, sugalvosite norą, susijusį su „Režisieriaus“ ateitimi. Ko gi galime tikėtis kitąmet?

Pagrindinė naujiena – keičiame meniu pateikimo principą. Išbandėme vieną, kitą variantą, tačiau minčių, susijusių su meniu koncepcija, yra daugiau. Jų įgyvendinimas jau netolimoje ateityje. Kas liečia „Režisierių“ apskritai kaip restoraną, jis turi labai aiškią koncepciją ir yra susijęs su aukšta kokybe, todėl stengsimės ją išlaikyti ir nieko drastiškai nekeisime. Klientams koncepcija patinka, ji įdomi ir unikali, tad kam ieškoti kažko naujo?

Režisieriaus gimtadienis

„Režisieriaus“ gimtadienio akimirka


Dirbate be garsaus virtuvės šefo. Ar tai turi įtakos restorano kokybei?

Dėl to iš pradžių šiek tiek kompleksavome. Bet kas gi yra virtuvės šefas? Jis – virtuvės vadovas, ateinantis su savomis idėjomis.  Tačiau, pripažinkime, restoranas yra verslas, o verslas iš savęs yra idėja. Norint, kad verslas klestėtų, ta idėja reikia sekti. Esame mėginę dirbti su vienu Lietuvoje garsiu šefu, tačiau jo idėja ir mūsų – skyrėsi. Vis tik mums svarbiau buvo mūsų idėja, kuri aiškiai klientams patinka, nenorėjome niekur nukrypti. Šiuo metu turime naują šefą, užsienieti, jo specializacija – Azijos šalių virtuvė. Šis šefas dirba pagal kitokį principą nei dauguma kitų restoranų: mes jam pateikiame labai aiškias gaires, į kurias norime orientuotis, tuomet jis pateikia mums savo viziją ir tada šlifuojamės, kol patiekalo koncepcija būna išpildyta. Bendrą kalba randame, tuo labai džiaugiamės.

Restoranas neturi būti lygus šefui, šefas negali viena pats vežti viso restorano. Pažiūrėkite, kas nutinka, kai garsus šefas išeina iš gerai įvertinto restorano – jo reitingai iškart smunka žemyn. Labai aiškus pavyzdys – „Dublis“. Negali būti, kad restorano kokybė išėjus šefui per pusmetį taip suprastėjo. Žinomas vardas yra galingas ginklas, bet negalima remtis vien juo.

Gimatdienio akimirka

„Režisieriaus“ gimtadienio akimirka


Gimtadienio akimirka

„Režisieriaus“ gimtadienio akimirka


Jūsų manymu, „Dublis“ 30 geriausių Lietuvos restoranų sąraše krito iš 2 vietos į 22 vien dėl žymaus šefo išėjimo? Jei restorano kokybė nesuprastėjo, tai ar galime tokiais rinkimais pasitikėti?

Mūsų nuomone, rinkimai nėra teisingi. Pastebėjome kelias priežastis dėl ko taip įvyko. Pirmiausia, tęsiant apie „Dublį“, geriausiais išrinkti restoranai turi žymų šefą, kuri visi pažįsta. Lietuva nedidelis kraštas, kažkiek čia suveikė ir pažintys. Antra, kadangi tuos rinkimus organizuoja „Švyturys“, natūralu, kad pajūrio restoranų buvo daugiau nei Kauno. Vilnius -sostinė, nereikia didelio išsilavinimo, kad suprastum, jog jų bus daugiausia. Į 30-tuką pateko tik 3 Kauno restoranai, nors šiemet visi pripažįsta, kad Kaunas atsigauna, kuriasi daugybė puikių restoranų. Taigi, „Švyturys“ rinkimams įtakos irgi turėjo.

Žmonės kalba, kad yra ir trečia priežastis: visų restoranų neaplankę vertintojai. Ar dėl to galime kaltinti ir rinkimų sistemą?

Iš dalies. Juk natūralu, kad vertintojai nespėja per trumpą laiką aplankyti 60 restoranų. Norint teisingai įvertinti, reikia ateiti ne kartą, o gal net ir ne du. Ir užsisakyti reikia ne kavos, o išragauti pusę meniu. Keisčiausia, kas šiemet įvyko su „Džiaugsmu“ ir „Stebuklais“. „Stebuklai“ puikus restoranas, nenuostabu, kad liko geroje vietoje. Tačiau „Džiaugsmas“ yra nišinis restoranas. Tokie arba patinka, arba ne, visiems tikrai patikti negali. To restorano aplinka – specifinė, maistas irgi. Koncepcija sveikintina. Akivaizdu, kad „Stebuklų“ broliui „Džiaugsmui“ reikėjo daugiau reklamos, tą jie ir gavo. Tada ir kyla klausimas, ar pasitikėti tokiais rinkimais, ar ne.

Gimtadienio akimirka

„Režisieriaus“ gimtadienio akimirka


Ar Lietuvai reikia tokių rinkimų? Ar dalyvausite juose kitais metais?

Lietuvai tokių rikimų, žinoma, reikia. Tačiau jie turėtų būti visiškai kitokie, jų sistema turėtų iš esmės kisti. Kitais metais laiko negaišime ir rinkimuose nedalyvausime. Kam to reikia? Šie rinkimai – nepagarba daug dirbantiems restoranams. Dirbame, aišku, ne dėl įvertinimo, bet mums ir nereikia titulų, kad žinotume savo vertę. Dedame daug pastangų, kad turėtume klientų mėgstamą restoraną, ir tuščiai nesigiriame.


Naujausi įrašai

bottom of page