vilniaus-gastronomijos-savaite

Geriausiu padavėju Vilniuje išrinktas Mantas Valantiejus: „Net jei tu ir padavėjas – mylėk tai, ką darai!“

Ieva Virpilaitytė, 2016-11-18, 15:20


Šiandien ryte VMG komanda pasveikino Vilniaus gastronomijos savaitės metu išrinktą geriausią padavėją Mantą Valantiejų, dirbantį restorane „Veranda“. Vaikinas kuklinasi ir sako, kad laimėti nesitikėjo ir Vilniaus gastronomijos savaitės metu klientų kaip nors ypatingai aptarnauti nesistengė: gera nuotaika ir nuoširdumas bendraujant su žmonėmis jam – natūralu. „Kad ir ką darytum, ar tu padavėjas, ar žurnalistas, ar virtuvės šefas, tai veiklai privalai atiduoti visus šimtą procentų savo jėgų“, – sako Mantas.

Vaikinas „Verandoje“ dirba jau pusantrų metų, sakosi pažįstas daugumą į restoraną ateinančių klientų ir darbo kolektyve jaučiasi tarsi šeimoje. Jo, kaip nemenką laiko tarpą restorane dirbančio padavėjo, nuomonės kartais paklauso netgi virtuvės šefė. Paklaustas, ar kolegos nepavydėjo geriausio Vilniaus padavėjo titulo, Mantas šypsosi: „Kolegos dažnai gauna pagyrų restorane ir tuo pasidžiaugia, o mane klientai įvertino tyliai, tačiau su kaupu.“

Nuotaikinga apdovanojimų ceremonija (Valerijos Stonytės nuotr.)
Nuotaikinga apdovanojimų ceremonija (Valerijos Stonytės nuotr.)

Manto nuomone, tokie renginiai, kaip Vilniaus gastronomijos savaitė, yra būtini: „Šis renginys skatina žmones išeiti iš namų ir patirti kažką naujo. Tuomet klientai ateina ne šiaip pavalgyti ir užčiaupti gurgiantį pilvą, bet išties pasimėgauti maistu ir dar neišbandytais skoniais“, – apie lapkričio 7-13 dienomis sostinėje vykusį renginį, kuriame dalyvavo net 28 Vilniaus restoranai, sulaukę ypač didelio lankytojų srauto, pasakoja padavėjas.

Paprašius nurodyti, kokie yra geriausio padavėjo bruožai, Mantas sako, kad pirmiausia padavėjui yra būtina gera nuotaika, nesvarbu, kokios asmeninės problemos užklupo – aptarnavimo srityje pozityvumas būtinas. Vaikinas taip pat pažymi, kad svarbios ir bent minimalios kulinarinės žinios. Nors pats Mantas sako, kad kulinarija nėra jo varikliukas, tačiau jį labai domina vyno kultūra, tad vaikinas dabar kaip tik kremta someljė mokslus „Vyno klube“, todėl vyną prie patiekalų šis padavėjas išties geba parinkti puikiai. Kaip trečią geriausiam padavėjui būtiną bruožą Mantas išskiria meilę pačiam savo darbui: kai darbas patinka, jis gerai ir seksis.

Patiekalai, patiekti „Verandoje“ Vilniaus gastronomijos savaitės metu (Valerijos Stonytės nuotr.)
Patiekalai, patiekti „Verandoje“ Vilniaus gastronomijos savaitės metu (Valerijos Stonytės nuotr.)

Manto rekomendacijos, ką privaloma išbandyti „Verandoje“:

  1. Krosnyje kepti rudieji pievagrybiai (portabello) su pelėsiniu sūriu
  2. Krosnyje keptas naminis varškės sūris su česnakais ir lietuviškomis prieskoninėmis žolelėmis
  3. Tradicinis angliškas desertas Banoffee 

KOMENTARAI:

  • Lankytoja : 2016 11 18 - 21:00

    Iš tiesų profesionalus padavėjas, teko lankytis, mylintis savo darbą – svarbiausiai, 100 balų!
    Taip pat puiki iniciatyva, rodanti, kad gastronomija ne tik patiekalai, bet lygiaverčiai nuoširdus aptarnavimas.

  • Serzas : 2016 11 18 - 18:37

    Pažįstu šitą. Išties geriausias padavėjas Vilniuje!


IŠBANDYKITE: