naujienos Naujienos

Geriausio Lietuvos restorano šefas atskleidė, kaip jaučiasi po pergalės, ir pasidalijo žiemos planais

VMGonline.lt, Gediminas Gražys Photography nuotr., 2018-06-29, 12:45


Vakar vykusiuose geriausių Lietuvos restoranų rinkimuose triumfavo praėjusiais metais duris atvėręs restoranas-bistro ir natūralaus vyno baras „Džiaugsmas“. Restorano šefas Martynas Praškevičius VMGonline.lt sakė, kad pergalės nesitikėjo, tačiau apdovanojimu labai džiaugiasi ne tik jis, bet ir visa komanda. Savo pergalę po Pirklių namuose vykusių apdovanojimų komanda jau atšventė.

Ar tikėjotės pergalės?

Neslėpsiu, kad į penketuką patekti norėjau, tačiau pirmos vietos nesitikėjau. Tikrai labai smagu, nes labai stengiamės dirbti“, – įspūdžiais dalijosi ne pirmą kartą šiuose rinkimuose aukščiausią apdovanojimą pelnęs šefas.

Ką manote apie šių metų sąrašą?

Šiais metais man patiko visas trisdešimtukas. Manau, restoranai išsidėstė gerai.

Roberto Daskevičiaus nuotr.

Kokie tolimesni jūsų planai?

Einame užsibrėžtu keliu. Save atradome ir žinome, ką ir kaip daryti, ko reikia mūsų svečiams, todėl bandysime išlaikyti tą pačią kertelę. Komanda gerai nusiteikusi ir užsivedusi.

Esate sakęs, kad „Džiaugmas“ buvo jūsų svajonė. Koks dabartinis noras? Galbūt turite minčių apie naujus projektus?

Tikrai neturiu jokių minčių apie naujus restoranus – „Džiaugsmo“ ir „Stebuklų“ man užtenka. Noriu ramiai dirbti, nenoriu plėšytis.

Roberto Daskevičiaus nuotr.

Praėjusią savaitę vyko geriausių pasaulio restoranų rinkimai. Ar stebėjote? Kokie jūsų pastebėjimai?

Visada stebiu. Šiemet jie vyko vėliau nei įprastai ir didelių sensacijų nebuvo, panašiai kaip ir pas mus. Pavyzdžiui, nebuvo naujų restoranų. Kitais metais šiame sąraše lauksime naujojo René Redzepi restorano, kuris atsidarė šiemet.

Galbūt lankėtės kuriame nors iš pasaulio geriausiųjų penketuko?

Ne, nesilankiau, tačiau žiemą, gruodžio mėnesį, važiuoju į restoraną „Noma“.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: