naujienos Naujienos

Gastronominis vasario mėnesio renginių gidas: ko nepraleisti, kad vėliau netektų gailėtis (papildyta)

VMGonline.lt, 2018-02-07, 7:50


Paradoksalu, kad į vasarį, trumpiausią mėnesį metuose, sukrenta ne viena šventė – įsimylėjėlių diena, Valstybės atkūrimo minėjimas, vasario 13-ąją žiemą vejame lauk – ir vėl Užgavėnės… Rinktis tikrai yra iš ko, tačiau, kaip žinia, visur suspėti neįmanoma. VMGonline.lt atrinko puokštę geriausių.

Vasario 10 d., šeštadienis:

  • Užgavėnių šventė Rumšiškėse, 12 val.

Metų metus rengiamoje šventėje bus kepami trispalviai šimtmečiui paminėti skirti blynai, tradiciškai bus verdamas šiupinys, senovinis Užgavėnių patiekalas iš Žemaitijos, o nuo 10 val. veiks įvairių gardumynų mugė.

Daugiau informacijos ČIA.

  • „Morės EKOrezginka 2018“ Vilniuje, 11 val.

Nuo ryto Gedimino prospekte veiks riebioji Užgavėnių mugė (nuo Vilniaus g. iki Odminių g.).

Daugiau informacijos ČIA.

Vasario 11 d., sekmadienis:

  • Mažosios Užgavėnės „Uptown Bazaar“, 10 val.

Įvairios blynų variacijos, kaukių dirbtuvės vaikams – taip apšylamos kojos prieš Užgavėnes.

Daugiau informacijos ČIA.

Šeimos restoranas „Vaflių namai“. Valerijos Stonytės nuotr.
Šeimos restoranas „Vaflių namai“. Valerijos Stonytės nuotr.

Vasario 13 d., antradienis:

  • Visą dieną „Vaflių namuose“ bus ruošiami mieliniai ir bulviniai blynai. Vaikams nuo 2 m. organizuojamos specialios blynų dekoravimo dirbtuvės (kaina 2 Eur).

Daugiau informacijos ČIA.

Vasario 14 d., trečiadienis:

  • Bare „Glory Bar“ – specialių gėrimų meniu, didžėjų muzika ir kiti siurprizai.

Galimi 3 rezervacijų variantai porai: 25 Eur (dvi taurės prancūziškų našlės Clicquot burbuliukų, braškės šokolade ir macarons sausainiai), 45 Eur (0,375 l prancūziškų našlės Clicquot burbuliukų, užkandėlių asorti, braškės šokolade, macarons sausainiai), 90 Eur (0,75 l prancūziškų našlės Clicquot burbuliukų, užkandėlių asorti, braškės šokolade, macarons sausainiai).

Daugiau informacijos ČIA.

  • Romantiškas vakaras „Bizzare“, 18 val. Kaina asmeniui: 25 Eur (3 patiekalų vakarienė 18–20 val.), 45 Eur (6 patiekalų vakarienė 20 val.). Vyno derinimas prie maisto (5 vyno taurės, parinktos kiekvienam patiekalui) kainuos 35 Eur.

Daugiau informacijos ČIA.

  • Valentino dienos vakarienė „Dirty Duck“, 19 val. Kaina asmeniui: 30 Eur.

Vakaro meniu: lašišos tarta su skrudinta duonele, jautienos antrekoto kepsnys „Rib-Eye“ su keptomis daržovėmis ir / arba antienos šlaunelė „Confit de Canard“ su bulvių-morkų piurė ir spanguolių padažu.

Daugiau informacijos ČIA.

kelionių istorijų restoranas „Untold“. Valerijos Stonytės nuotr.
Kelionių istorijų restoranas „Untold“. Valerijos Stonytės nuotr.
  • Degustacinė vakarienė restorane „Untold“ su akustine tikro garso programa, 19 val. Kaina asmeniui: 35 Eur.

5 patiekalų degustacinės vakarienės meniu: taurė putojančio gėrimo; jautienos tartaras su aštuonkoju, obuolių balzamiko redukcija ir skrudinta duonele; karšta miso lašiša su „edamame“ ir čimičiurio padažu, grilyje keptais smidrais ir karamelizuotais pankoliais; ličių šerbetas su avietėmis; medumi ir apelsinais glazūruota antienos filė su douphinase bulvėmis, Romesko padažu, batatų piurė ir portveino redukcija; „Brooklyn Blackout“ pyragas.

Daugiau informacijos ČIA.

  • Degustacinės vakarienės „Tony Resort“ vasario 14–18 d., 18 val. Kaina asmeniui: 35 Eur.

Aperityvui patiekiama taurė „Botter Prosecco Spumante DOC“ kartu su šefo komplimentu. Šaltas užkandis – upėtakio tartaras, patiekiamas su greipfrutu, avokadu, humusu ir marinuotomis daržovėmis arba jautienos tartaras, patiekiamas su daržovėmis ir Romesko padažu. Karštas patiekalas – kepta upėtakio filė, patiekiama su pankoliu, špinatu ir Bisque padažu arba keptas elnienos pjausnys, patiekiamas su troškintomis daržovėmis, petražolių ir lazdynų riešutų koše bei raudonojo vyno padažu. Desertas – švelnus svarainių kremas su levandomis, patiekiamas su itališkais „Semiffredo“ ledais, pagardintais ispaninio šalavijo sėklomis.

Daugiau informacija ČIA.

  • Šventinė vakarienė ir tikro garso muzikos koncertas restorane „Paukščių takas“, 19 val. Kaina asmeniui: 45 Eur (į kainą įskaičiuotas pakilimo bilietas).

Vakarienės meniu: taurė putojančio vyno „Martini“, užkandis – salotų lapai su karštais mocarelos kamuoliukais, melionais, saulėje džiovintais pomidorais ir žolelių padažu. Pagrindinis patiekalas – antienos krūtinėlės kepsnys su perliniu kuskusu ir rojaus obuoliukais. Desertas – spanguolių ir maskarponės sūrio putėsiai ir puodelis kavos arba arbatos.

Daugiau informacijos ČIA.

„Gaspar‘s“. Valerijos Stonytės nuotr.
„Gaspar‘s“. Valerijos Stonytės nuotr.
  • Vakarienė restorane „Gaspar‘s“, 19 val. 30 min. Kaina asmeniui: 45 Eur.

Po amuse-bouche svečiai ragaus 5 patiekalų meniu: kepti mažieji artišokai su traškiais topinambais, artišokų kremu, buffalo mozzarella ir aromatingu parmezano sūriu; šukutės, keptos savo geldelėje, su Ponzu padažu ir indiškais prieskoniais, patiekiama su vėžiagyvių putėsiais; 12 valandų virtos vištienos sultinys su kepta vištiena, žąsų kepenėlių paštetu ir trumų aliejumi; jautienos nugarinė su degintais batatais ir 12 valandų skrudintais pomidorais bei raudonojo vyno padažu; desertas „Lietuviško miško patalai“ (baltojo šokolado sniegas su kedro riešutais, spanguolių putėsiais ir medaus korio trupiniais).

Daugiau informacijos ČIA.

  • Vakarienė restorane „Stikliai“ su tikro garso muzika, 19 val. Kaina asmeniui: 55 Eur.

Daugiau informacijos ČIA.

  • Vakarienė „Skybar“. Kaina asmeniui: 69 Eur.

Vakarienės meniu: pasitikimo gėrimas, austrės su granatais ir „šalotiniais“ svogūnais (3 vnt.), jūrų šukutės su „Pinot Grigio“ padažu, patiekiamos su „portabello“ grybais ir figomis. Pagrindinis patiekalas – ėrienos nugarinė su kaulu (patiekiama su topinambų piurė ir karamelizuotais svogūnais) arba keptas jūrų ešerys su šampano padažu (patiekiamas su argentinietiška raudonąja krevete, šafrano ajoli ir gelteklės šaknies piurė). Desertas – šventinis skanėstų rinkinys.

Daugiau informacijos ČIA.

Vasario 16–18 d., penktadienis–sekmadienis:

  • Išskirtinė vakarienė viešbučio „Novotel“ restorane vasario 17-ąją, 19 val. Kaina asmeniui: 35 Eur (vynas neįskaičiuotas).

Nacionalinė šefų rinktinė (Deivydas Praspaliauskas, Darius Dabrovolskas, Jaroslav Orševski, Vytautas Zdanauskas, Nikita Vornik, Artūras Samavičius, Jevgenij Volkov, Toma Piskarskaitė ir Irena Bukauskautė-Petrik) gamins 110 vienodų porcijų trijų patiekalų meniu – užkandį, karštą patiekalą ir desertą – kuriuos ruoš lapkritį vyksiančiame pasaulio kulinarijos čempionate.

Daugiau informacijos ČIA.

cepelinai

  • Cepelinai „Vingio istorijose“ vasario 16-ąją, 10-17 val.

Daugiau informacijos ČIA.

  • Šimtmečio brančas kulinarijos studijoje „Čiop Čiop“ vasario 16-ąją, 12-17 val. Kaina: mokėsite už pasirinktus patiekalus iš meniu.

Lietuviškumo ir Gedimino pilies bokšto už lango įkvėptame valgiaraštyje – bulviniai blynai su sūdyta lašiša, lietuviška rameno versija, žagarėliai ir dar keletas patiekalų.

Daugiau informacijos ČIA.

„El Mercado“. Valerijos Stonytės nuotr.
„El Mercado“. Valerijos Stonytės nuotr.
  • Vėlyvieji šimtmečio pusryčiai ispanų virtuvės restorane „El Mercado“ vasario 16-ąją, 11-16 val.

Daugiau informacijos ČIA.

  • Šventinės savaitės metu (nuo 11:30) „Paupio 12“ siūlys signatarų pietus.

Tai – patiekalai, kuriuos valgė signatarai parėję namo po Nepriklausomybės akto pasirašymo (ar bent jau panašu į tai, ką galima atrasti pagal istorinius šaltinius). Martynas Žymantas paruošė šį meniu: alaus sriuba (3 Eur), starkio užkandis su bulvytėmis, krapais ir garstyčiomis (6 Eur), anties confit su burokėlių skiltelėmis ir uogų-vaisių tyre (14 Eur), grikinė babka su spanguolių džemu (3 Eur).

  • Restoranas Ertlio namas“ svečiams siūlo šimtmečio įkvėptą valgiaraštį (4 patiekalų meniu kaina 30 Eur, prie jų priderinti gėrimai kainuos papildomus 15 Eur).

Meniu: užkandžiai (naminė ruginė duona su sviestu, tilžoniškas sūris, karkutė su krienais ir raugintomis daržovėmis), karštas užkandis (kepta putpelė su moliūgais, svogūnais, obuolių kremu ir džiovintų grybų padažu), karštas patiekalas (trumpai kepta jautiena su grikiūų pudingu, burokėliais, juodos duonos padažu ir džiovintomis spanguolėmis), desertas (šokolado putėsis su spanguolių ir vyšnių šerbetu, cidonijomis, ožkos sūriu ir šaltalankiais).

Daugiau informacijos ČIA.

  • 15-oji stintų šventė „Palangos stinta 2018“ Palangoje vasario 16–18 d., 12 val.

Daugiau informacijos ČIA.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: