naujienos Naujienos

Suviliokite žiemą garuojančia sriuba: dvi skirtingos variacijos pagal Alfą ir Agnę (receptai)

VMGonline.lt, Kerniaus Pauliukonio, Luko Griciaus nuotr., 2019-01-09, 7:50


Kai už lango spaudžia šaltukas, sušildyti gali arbata arba kiek sotesnis pasirinkimas – lėkštė kvapnios sriubos. Kreminės tekstūros, lengva, o gal tokia, kurios pavalgius antro patiekalo net nebesinorės? Nebegalvokite apie jūsų galvoje iškilusius variantus, išbandykite gardžias Alfo Ivanausko ir Agnės Jagelavičiūtės variacijas.

Jei mėgstate trintas sriubas, siūlome išbandyti Alfo receptą, kuriame karaliauja brokolis. Kad skonis būtų ypatingas, jam kompaniją palaiko ir kokosų pienas bei kuminas, o vyšnaitės ant torto vaidmuo šįkart atiduodamas krevetėms. Vos išvydus šitaip patiektą sriubą, paragauti norisi nedelsiant!

Trintos sriubos nesinori? Tuomet jums gali patikti Agnės pasiūlymas – minestronė, kuri dar žinoma kaip itališka daržovių sriuba su makaronais. „Ši sriuba galėtų vadintis greitosios pagalbos sriuba, nes ji labai greitai išverda, ją valgo visi, o kūnas dar ir padėkoja“, – sako Agnė.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Luko Griciaus nuotr.

Brokolių sriuba su kokosų pienu ir kuminu pagal Alfą (4 asmenims)

Jums reikės:

2 brokolių

1 svogūno

2 skiltelių česnako

100 g špinatų

1 šaukšto žaliosios kario pastos

½ šaukštelio malto kumino

400 g kokosų pieno

1 l daržovių sultinio

šlakelio alyvuogių aliejaus

1 šaukšto sviesto

šviežių kalendrų (papuošti)

kelių virtų brokolio žiedynų (garnyrui)

virtų arba svieste keptų krevečių (garnyrui)

druskos, juodųjų pipirų

  1. Brokolius išskirstykite smulkiais žiedynais.
  2. Svogūną ir česnaką supjaustykite griežinėliais.
  3. Didelėje įkaitintoje keptuvėje apkepkite pjaustytas daržoves su aliejumi ir sviestu, kol lengvai apskrus.
  4. Suberkite kuminą, kario pastą ir sudėkite špinatus. Maišydami kepkite dar apie minutę.
  5. Perkelkite daržoves į puodą. Supilkite kokosų pieną, sultinį, įberkite druskos bei pipirų ir užvirkite.
  6. Sriubą sutrinkite ir leiskite jai pastovėti.
  7. Sriubą patiekite su krevetėmis, kelias minutes apvirtais brokoliais ir kalendromis.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Luko Griciaus nuotr.

Minestronė pagal Agnę (4 asmenims)

Jums reikės:

2 morkų

3 nedidelių įvairių spalvų paprikų

4 šviežių brokolio žiedynų

3 mažų bulvių

200 g makaronų formelių

1 l vandens

Druskos, pipirų

  1. Užvirinkite vandenį. Sudėkite plonai supjaustytas daržoves. Virkite 10 minučių. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  2. Išjunkite ugnį ir palikite pastovėti 10 minučių.
  3. Atskirai išvirkite makaronus. Makaronus į daržoves dėkite patiekdami, kad jie pernelyg nesuminkštėtų ir neištikštų. Jeigu norisi stipresnio skonio, vietoj vandens galima naudoti vištienos arba jautienos sultinį, sultinio kubelius.

Visą 100-uką gardžių Alfo ir Agnės receptų pusryčiams, pietums ir vakarienei rasite knygoje „Gal pavalgom?“.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: