naujienos Naujienos

Kova dėl restorano Eifelio bokšte: praradęs galimybę jam vadovauti, garsus prancūzų šefas kreipėsi į teismą

VMGonline.lt, VIDA Press nuotr., 2018-08-22, 15:00


Vienas garsiausių prancūzų šefų, 21 „Michelin“ žvaigžde įvertintas Alainas Ducasse pradėjo teismo procesą po to, kai pralaimėjo nuomos konkursą, suteikiantį galimybę 10 metų valdyti Eifelio bokšte įsikūrusi restoraną „Le Jules Verne“. Būtent šis šefas jam vadovavo pastarąjį dešimtmetį, kol atėjo laikas naujam konkursui.

A. Ducasse pralaimėjo kitiems prancūzų šefams Fredericui Antonui ir Thierry Marxui, kurie pateikė prašymą būti atsakingiems už restoraną antrajame Eifelio bokšto aukšte, braseriją – pirmajame bei vietą užkandžiams. Kaip teigia AFP, A. Ducasse įtūžo, kad jo prašymas buvo atmestas. Šefo nepasitenkinimas kilo dėl to, ką jis ir jo teisininkai vadina „interesų konfliktu“, susijusiu su kompanija, kuri vertino pretendentų dėl nuomos pasiūlymus. Teigiama, kad ši įmonė jau anksčiau yra dirbusi tiek su Fredericu Antonu, tiek su Thierry Marxu.

SETE, kompanija, kuri prižiūri legendinį Eifelio bokštą, sulaukusį daugiau nei 6 mln. lankytojų vien 2017-aisiais, teigia, kad F. Antonas ir T. Marxas buvo pasirinkti todėl, jog pasiūlė tokias maitinimo galimybes, kurios patenkintų skirtingas pajamas turinčių lankytojų poreikius. Be to, jie ketina pirmenybę teikti vietiniams produktams ir sumažinti maisto švaistymą, o tai esą taip pat lėmė jų pranašumą.

Pixabay.com nuotr.

Viena „Michelin“ žvaigžde įvertintame 125 metrų aukštyje įsikūrusiame „Le Jules Verne“ restorane galima pasigrožėti viena įspūdingiausių Prancūzijos sostinės panoramų – galimybė mėgautis maistu pakilus gerokai virš Senos upės kuria išskirtinę atmosferą. Penkių patiekalų vakarienė šiame restorane kainuoja 190 eurų, 6 – 230 eurų. 5 priderintų vynų taurės atsieina 95 eurus, ragaujantiems 6 patiekalus už 6 priderintų vynų taures tenka pakloti 120 eurų.

Teigiama, kad A. Ducasse taip lengvai iš savo pareigų nepasitrauks. Teismo sprendimas turėtų paaiškėti rugpjūčio 28 d.

Primename, kad šiame restorane 2017 m. buvo rengiama Prancūzijos prezidento Emanuelio Macrono ir JAV prezidento Donaldo Trumpo vakarienė. Ja rūpinosi būtent A. Ducasse. Šis šefas, po neseniai mirusio vieno garsausių pasaulio šefų Joëlio Robuchono, dabar yra daugiausiai „Michelin“ žvaigdžių turintis šefas pasaulyje.

Parengta remiantis Afp.com, Finedininglovers.com.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: