- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
naujienos
VMG gelbėja bananus: šie keksiukai – lyg iš geriausios Prancūzijos Alpių kepyklos (receptas)
VMGonline.lt, Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr., 2019-02-22, 13:00
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Ką manote apie agurkų rauginimą maišelyje? Kai raugiama be skysčio?
A:Sveiki, šis būdas tinkamas, kai reikia agurkų greitai ir kai jie bus labai greitai sunaudoti. Jeigu norisi ilgiau išlaikyti agurkus, tuomet reikėtų rauginti tradiciškai.
-
K:
Kaip nepervirti makaronų?
A:Sveiki, pirmiaudsia rinkitės geros kokybės makaronus, kietųjų kviečių miltų. Virdama vadovaukitės gamintojo nurodytomis instrukcijomis. Jei norite makaronų ryškiai al dente, tuomet virkite minutę trumpaiu, nei nurodyta, o jei norite minkštesnių makaronų – virkite minutę ilgiau nei nurodyta. Bet ne ilgiau.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.
TOP 5 NAUJIENOS
- 2017 10 24, 13:00 Kaip kepti kiaulienos kepsnį, kad būtų pavydėtinai sultingas
- 2016 12 28, 14:00 Kur sutikti Naujuosius metus? Restoranų sąrašas
- 2018 02 22, 18:18 Tobulas Cezario salotų padažas. Kaip jį pasigaminti?
- 2019 12 04, 16:00 Sausainių dieną atšvęskime su 5 gardžiais receptais
- 2016 12 28, 18:25 Kaip paruošti skaniausią ir kvapniausią karštą vyną?
TOP 5 RECEPTAI
Tęsiame gardžiausių VMG komandos receptų su bananais seriją, kuri tapo socialinės akcijos „Išgelbėk viešiną bananą“ dalimi. Pirmoji idėja buvo šios akcijos sumanytojos bei „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorės Elžbietos Monkevič šaltos bananinės kavos receptas. Šiandien pristatome VMG pardavimų ir plėtros vadovės Skirmantės Narmontaitės gardėsį.
Ji sako, kad paprastai bananus renkasi tada, kai nori greito užkandžio arba tuo atveju, jei nėra ūpo suktis virtuvėje. Tačiau studijon Skirmantė atsinešė keksiukus, kurių receptas atkeliavo iš vienos geriausių kepyklų Prancūzijos Alpių regione: „Ten atlikau praktiką beveik pusę metų, tad grįžau su daugybe boulangerie ir patisserie receptų, tarp kurių ir šie keksiukai. Man jie labai patinka, nes nėra sausi ir drėgnumą išlaiko kelias dienas, ypač, jei iškepu didesnius.“
Bananų-graikinių riešutų keksiukai (24 vnt. didesnių)
Jums reikės:
110 g vynuogių kauliukų aliejaus
250 g baltojo cukraus*
70 g rudojo cukraus*
820 g luptų bananų
180 g kreminio sūrio
110 g kiaušinių
29 g kepimo miltelių
545 g miltų
3,6 g druskos
240 g graikinių riešutų
*cukraus kiekį galima didinti arba mažinti pagal skonį
Gaminimo eiga:
- Cukrų ir bananus sumaišome virtuviniame kombaine (jei neturite, tai bananą sutrinkite šakute ir sumašykite su cukrumi), tuomet į masę po vieną pilame visus skystus ingredientus, beriame riešutus.
- Atskirame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską (visus sausus ingredientus).
- Į skystus ingredientus pilame sausus ir gerai išmaišome.
- Masę dedame į keksiukų formeles ir kepame 200 °C temperatūroje 20-25 min, priklausomai nuo keksiukų dydžio.
IŠBANDYKITE:
-
K:
Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /gardziausios-vmg-komandos-bananines-idejos-keksiukai-lyg-is-geriausios-prancuzijos-kepyklos-receptas/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 46091 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5 [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 34.225.194.144 [HTTP_X_REAL_IP] => 34.225.194.144 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1575739199.1166 [REQUEST_TIME] => 1575739199 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2018Svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspaudę mygtuką „Sutinku“, patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika
KOMENTARAI: